mięso - 63110 przepisów (strona:1089/4208)

Chili con carne 244

Chili con carne" znaczy ni mniej nic więcej jak: "papryka z mięsem"  potrawa amerykańska o wyraźnym pikantnym smaku.  Serwowana najczęściej z ryżem u mnie w wersji z tortillą.  Składniki: 60 dag wołowiny zmielonej 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 1 puszka fasoli wraz zalewą 1 puszka pomidorów z puszki 2 średnie cebule 3 żabki czosnku(...)łyżeczki papryki ostrej 1- 2 łyżeczki cukru 5 łyżek oleju rzepakowego sól, pieprz Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić cebulę i zeszklić następnie dodać czosnek i chwilę smażyć następnie dodać mięso i je przesmażyć. Mięso posolić dodać pieprz, przykryć i dusić ok 20 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę papryki oraz pokrojone z puszki pomidory i koncentrat. Potrawę przyprawić kuminem, oregano

Delicious Titbits
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w pieczonych koktajlowych pomidorkach 221

Pyszna i szybko się robi. Zamiast sosu beszamelowego dodałam śmietanę, dzięki czemu lasagne wychodzi szybciej, a smakuje równie pysznie. Aromatyczne pomidorki, przyprawione mięso indycze, świeży szpinak i pieczarki dodają niezwykłego smaku tej potrawie. Wszystko razem zapiekane z bezglutenowym makaronem... mniam!:) Składniki: 500 g mięsa mielonego indyczego opakowanie płatów makaronu lasagne - użyłam bezglutenowego Lasagne gluten free "Le Veneziane(...)starcia na wierz lasagne, ja użyłam bursztyna olej rzepakowy przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka, tymianek łyżka cukru (do sosu pomidorowego) Wykonanie: Na patelni z rozgrzanym olejem wrzuć mięso mielone, dobrze rozbij na mniejsze kawałki. Gdy lekko zmieni kolor na jasny dodaj drobno posiekaną cebulę i czosnek wraz z pieczarkami pokrojonymi w cienkie plasterki. Całość duś około

Zasmakuj Kuchni
Zupa jarzynowa z mlodych warzyw czyli Zupowy Wtorek odc.80 162

małym słoiczkiem koncentratu pomidorowego. Całość zagotowałam i przyprawiłam mocniej solą i pieprzem. Efekt? PYSZNA, lekka zupa jarzynowa, delikatna w smaku!  Polecam. Zupa jarzynowa z młodych warzyw 400 g mięsa indyka, u mnie filet mały, młody seler mała bulwa kopru włoskiego 3 młode marchewki 3 młode pietruszki 4 młode, spore ziemniaki 3 pomidory 100 g świeżego groszku (lub mrożonego), plus(...)trochę do dekoracji 2 gałązki natki pietruszki 3 łyżki śmietanki kremówki sól, pieprz mały słoiczek koncentratu pomidorowego Do sporego garnka wlewamy 2 litry wody. Zagotowujemy. Do wody wkładamy mięso. Zagotowujemy i zbieramy szumowiny. Wkładamy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszki i ziemniaki a także seler. Koper włoski kroimy w plasterki i również dorzucamy do zupy. Gałązki natki również dorzucamy. Doprawiamy solą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety mielone z serkiem topionym 172

wiem ja Wy, ale ja lubię jak ser się ciągnie np.w pizzy..a tu w kotletach jest tak samo..serek topiony pod wpływem temperatury rozpuszcza się... 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula  1 ząbek czosnku  1 czerstwa bułka  1 szkl.bulionu 2 jaja 1-2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz wegeta serek topiony Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa(...)wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera , uformować kotlet .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Tata, tata jest frittata!!! 125

Cóż, frittata jest po prostu zbyt smaczna, aby się jej oprzeć. Spróbujcie sami. Bierzemy: - 5-6 niezbyt dużych ugotowanych w mundurkach ziemniaków - 1 średnia cebula - 0,5 kg mielonego mięsa - kawałek cukinii - 0,5 czerwonej papryki - 0,5 żółtej papryki - 5 dużych jajek - trochę oliwy z oliwek - 2 łyżki sosu sojowego - sól, pieprz - tymianek - zielona pietruszka Ugotowanie ziemniaków w przygotowaniu(...)frittaty jest najbardziej czasochłonne, dlatego można je ugotować nawet kilka godzin wcześniej. Następnie obieram je ze skórki, kroję na kostkę. Kroję też cukinię i obie papryki. Drobniutko siekam cebulę, mięso mieszam z sosem sojowym. Na sporej patelni rozgrzewam oliwę. Dorzucam cebulę. Do lekko zeszklonej cebuli dorzucam ziemniaki. Ziemniaki lekko powinny się zezłocić, teraz dodaję mielone i mieszam aby się

I tu będę miała takie te
Tortillas na wigilię dnia następnego 185

dobrze. Potrzebujecie: - placki tortilli pszennej lub pszenno-kukurydzianej - 3 rodzaje twardych serów, najlepiej, aby jeden z nich był wędzony - dużą garść posiekanej zielonej części dymki - kilka plastrów wędliny lub mięso z pieczeni rozdrobione - tymianek - opcjonalnie fasolę czerwoną z puszki Na sos typu dip: - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka keczupu - ew. ząbek czosnku lub inna Wasza wersja Konieczna(...)jest patelnia o  nieprzywierającej powłoce, o wielkości zbliżonej do średnicy placków tortilli Siekam mięso i dymkę, odkładam gotowe. Sery wybierajcie, jakie lubicie, kiedy przygotowywałam 10 złożonych placków wykorzystałam w sumie 500 g startych na grubej tarce serów. Kiedy wszystkie składniki już są przygotowane rozgrzewam na kuchence patelnię, u mnie to pozycja 8 (9 jest max). Kiedy naczynie jest

I tu będę miała takie te
Pieczone młode ziemniaczki w piekarniku 311

smakują tak dobrze, jak ziemniaki pieczone w ognisku ;) Często robię takie ziemniaczki, gdy na obiad mam coś z piekarnika- typu kurczak, żeberka czy pieczeń. Wtedy godzinę przed końcem pieczenia mięsa przygotowuję takie ziemniaczki i pieką się razem z mięsem. Składniki: ok. 1 kg młodych ziemniaków (małych), 3 łyżki oleju, sól. Przygotowanie:  Ziemniaczki im mniejsze tym szybciej się upieką, takie(...)układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika na 180 stopni od 40 do 60 minut. Ja zazwyczaj wkładam 40-60 min (w zależności od ich wielkości) przed końcem pieczonego mięsa w piekarniku. Co jakiś czas obracamy ziemniaczki, sprawdzamy patyczkiem do szaszłyków ich miękkość. Można także posypać je słodką papryką lub wymieszać z rozmarynem czy tymiankiem

Aga w kuchni
szybkowar-gołąbki o smaku kurczaka po węgiersku... 218

Składniki: kapusta biała 1 duża/młoda, mięso mielone 70 dag/łopatka, ryż ugotowany 3 saszetki, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, mieszanka przypraw kurczak po węgiersku Royal Brand 1 opakowanie, smalec 2 łyżki, woda 4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i ściągać z główki sparzone liście, pościnać(...)zgrubiały nerw z liści ryż ugotować w niesolonej wodzie, wystudzić, wsypać do miski, dodać mielone mięso z łopatki, jajka, kucharka, wsypać mieszankę przypraw do kurczaka po węgiersku /jest tam kilka rodzai papryk w tym ostre i słodkie, jest czosnek, cebula suszona/, wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę na każdy liść nakładać sporą porcję mięsa i zawijać ciasno liście na gorącym

W Mojej Kuchni Lubię
7 niezwykłych technik grillowania 218

Grillowanie to nie tylko umieszczenie kawałka mięsa na ruszcie – to dymne smaki z drewna i liści bananowców. To przygotowywanie pysznego kurczaka na puszcze piwa, itp. Korzystanie z wiórek drewnianych. Korzystanie z wiórek drewnianych to wyjątkowa metoda na aromatyzowanie grillowanych potraw. Aby prawidło wykorzystywać tę metodę należy poznać różnice pomiędzy wiórami i rodzajami drzew. Po opanowaniu podstaw będziemy wiedzieć(...)łagodny dymny i słodki smak. Starożytny sekret na idelną rybę: http://naruszcie.pl/grillowana-ryba-w-lisciach-starozytny-sekret-na-idealna-rybe/ Cegła szamotowa Owiń cegłę w folię aluminiową, rozgrzej ją w grillu i grilluj na niej kawałki mięsa. Szalona metoda ale efekt zupełnie wyjątkowy także ten wizualny!. Himalajski kamień solny Wystarczy rozgrzać kamień solny w piekarniku lub w grillu do wysokiej temperatury wykorzystując maksymalną moc urządzeń (około

naRuszcie
Placek po węgiersku 237

dodajemy cebulę. Przesmażamy chwilkę i dodajemy czosnek. Gdy zmiękną dodajemy pieczarki i paprykę. Lekko solimy i smażymy aż warzywa zmiękną. Przekładamy je do miski i odstawiamy na bok. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem i kroimy na średniej wielkości kawałki. Wkładamy do miski i posypujemy łyżką mąki, dokładnie mieszamy. Na patelni, na której wcześniej przyrządzaliśmy warzywa, rozgrzewamy ok. 1 łyżkę oliwy(...)oliwek i wrzucamy mięso. Obsmażamy do uzyskania ładnego koloru. Gdy wszystkie kawałki będą już ładnie przyrumienione dodajemy warzywa. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy szklankę wina i doprowadzamy wszystko do wrzenia zeskrobując kawałki mięsa, które przywarły do patelni. Następnie wlewamy passatę, wrzucamy liście laurowe i dodajemy wszystkie przyprawy oraz cukier. Gulasz doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy

Cooking Monster
Szaszłyki z piekarnika 846

patyczki nadziać, co tylko lubicie. Składniki na szaszłyki: filety z piersi kurczaka cukinia pieczarki sól, pieprz po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy Przygotowanie szaszłyków: Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi

NiePieprz.pl
Zapiekany filet z indyka na warzywach (low-carb) 163

jest mięciutkie i wilgotne, a w samym daniu powstaje pyszny sosik. Jeśli lubicie drób pieczony to wiecie, że często z piekarnika wychodzi on suchy i wiórowaty. Tutaj jest inaczej. Mięso indyka smakuje wybornie. Sos powstały z majonezu, mięsa i warzyw jest dobrze doprawiony czosnkiem, co nadaje daniu charakteru a warzywa nie są breją, tylko komponują się z całością idealnie(...)niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego nie zrobicie, czas pieczenia mięsa się wydłuży. Jako warzyw użyłam kalafiora i brokuła, jednak możecie użyć w zasadzie dowolnych, również mrożonych warzyw. Jeśli jesteście na diecie low-carb doskonale wiecie, jakich warzyw nie używać Zwykle

Mieszam w Garnku
Paszteciki z ciasta francuskiego 203

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego 200g twarogu typu ricotta ( lub zwykłego z dodatkiem łyżki śmietany ) 3 łyżki pesto grzybowego 2 łyżki oleju z oliwek  pół cebuli sól, pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju z oliwek zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone i przez chwilę razem przesmażyć. (adsbygoogle

zielonacukinka
Bitki w sosie śmietanowym 152

ugotować..w sumie to była zaplanowana golonka [ no i oczywiście była ], ale moje dziewczyny nie za bardzo chętne na takie mięsko ..więc im zrobiłam coś innego...miałam akurat troszkę mięsa [ za dużo było do mięska z szynkowaru ]..tak więc oto powstało szybkie i smaczne  danie. 30 dkg schabu,  polędwicy susz warzywny bulion listek, ziele około 1 szkl. śmietany(...)koperek Mięso pokroić w plastry i delikatnie rozbić.Podsmażyć , przełożyć do garnka , wlać bulion, dodać przyprawy i dusić do miękkości mięsa.Pod koniec dodać koperek i śmietanę

Moje domowe kucharzenie
Pałki w koperkowym sosie 177

Drób w lekkim wydaniu. Super pomysł na mięso w wiosennym wydaniu. Jako, że podczas gotowania powstaje wspaniały aromatyczny sos to proponuję podawać tą potrawę najlepiej z ryżem. Składniki: 10 pałek kurczaka 35 dag pieczarek 1 duża zielona papryka 1 cebula 4 łyżki posiekanego koperku 3 szklanki bulionu pół szklanki śmietany kremówki 2 łyżki mąki sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób(...)przygotowania : Pałki z kurczaka solimy i pieprzymy z każdej strony. Smażymy na patelni do czasu aż mięso się ładnie zarumieni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Paprykę kroimy w kostkę. Do garnka wkładamy mięso i warzywa. Zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Dodajemy koperek i mąkę rozprowadzoną w śmietanie

Pobite gary Barbary

Proponowane wyszukiwania