mielone - 47549 przepisów (strona:2607/3170)

domowy sernik z wiśniami 233

cukru z prawdziwą wanilią sok z 1/2 cytryny 15 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej wiśnie, wypestkowane (mogą buś świeże lekko podgotowane lub z kompotu) wykonanie: Ser trzykrotnie mielimy. Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią. Następnie stopniowo dodajemy ser, masło okaz mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz sok z cytryny, wszystko miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z mlekiem w proszku 552

sobą wszystkie składniki i miesimy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na formę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x38 i nakłuwamy widelcem, podpiekamy 10 minut w temp. 180 stopni.  2. Ser mielimy przez maszynkę lub miksujemy, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy , stopniowo dodajemy żółtka, potem mąkę, mleko w proszku i śmietanę cały czas ucieramy lub miksujemy na wolnych obrotach, na sam koniec

Kuchnia u Bietki
Pięć niedrogich przyborów kuchennych, które ułatwiają życie 249

oleju wsadzać nie można. 4. Młynek do kawy - do przypraw Zdecydowanie trzeba go mieć. Oglądacie czasem The Taste? Ludo Lefebvre miał w zwyczaju pokrzykiwać na swoich kucharzy, żeby mielili przyprawy dopiero przed dodaniem ich do potrawy. Wcześniej zmielone mieszanki dość szybko tracą swój aromat, więc warto dbać o ich świeżość. Jestem wygodna i nie lubię się przemęczać. Dlatego choć

W kuchni wieczorem
Chleb pszenny z chia i ostropestem 165

wykorzystać do niego tak ostatnio popularną szałwię hiszpańską chia. Poczytałam, poszperałam w necie i zalałam chia mlekiem i odstawiłam na noc do lodówki. Moi panowie jak ją zobaczyli to mieli nieciekawe miny i o dziwo stwierdzili, że tego jeść nie będą. Jako, że nie wyrzucam jedzenia myślałam co by tu wykombinować z chia aby było smacznie i aby zjedli

Ewa w kuchni
Sernik chałwowy 175

razem wykorzystałam serek wiaderkowy i nie żałuję! Nadał ciastu kremowy, wręcz pankowy charakter. Jednak do innych wypieków najbardziej pasują mi zwyczajne, oklepane twarogi w kostkach, których nie mielę w maszynce, a po prostu przeciskam przez praskę do ziemniaków.  Do tego serniczka dodałabym trochę więcej chałwy niż w przepisie, a serek waniliowy zamieniła na taki o naturalnym smaku i byłoby

Cakes By Kejt
Klops wieprzowy na kanapki 217

imbiru, - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - sól dodatki: - łyżka margaryny i bułka tarta do wysmarowania blachy   Forma: mała keksówka 25 cm Przygotowanie: Mięso kroję na mniejsze kawałki i dokładnie mielę. Cebulę i czosnek posiekać i dodać do mięsa. Bułkę odciskam i rozrywam na mniejsze kawałki. Dodaję do masy jajka oraz przyprawiam. Wszystko dokładnie mieszam ręką. Przekładam wszystko do keksówki nasmarowanej

Kuchnia co dnia
Restauracja Union Jack Jamiego Olivera 177

Union Jack. Byłam. Jadłam. Nie pomińcie tego miejsca jeśli tam będziecie: Adres: North Hall 5 Covent Garden Piazza, Londyn London calling. Przyjechałam zwiedzać Londyn. Mielimy z mężem 20 rocznicę ślubu i wybrałam to miejsce. Pomysł, aby zawitać do Jamiego wpadł w ostatniej chwili. Jeśli tam będziecie koniecznie odwiedżcie. W tej okolicy roi się od cudownych zabytków i miejsc wartych zobaczenie

AZgotuj!
Pizza na kalafiorowym spodzie 187

parmezanu 3 łyżki mąki ryżowej ( u mnie z brązowego ryżu)  2 jajka gałka muszkatołowa pół łyżeczki soli Kalafior myjemy i kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do malaksera i mielimy. Uzyskujemy coś w rodzaju kaszki kalafiorowej, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Całość przełóż do formy lub na papier do pieczenia. Wyrównaj brzegi i spód

AZgotuj!
Akademia Smaku Bosch: Kasza i golas lubelski 226

powiedzenia eksperci. Sporo wiem o kaszy - ale od Pani Moniki dowiedziałam się ciekawostek o których nie miałam wiedzy. Np. jeśli zjemy kaszę po aktywności fizycznej- nie będziemy mieli zakwasów. Kasza jest zasadotówrcza. Mikołaj opowiedział o swojej przygodzie z gotowaniem. Jak to się wszystko zaczęło. Oraz o kuchni polskiej, którą jest zafascynowany. Podzieliliśmy się na grupy i zaczęło się wspólne gotowanie

AZgotuj!
Żeglarskie muffiny 190

żeglarze rum uwielbiają, a jak!  Wiem o czym mówię, bo żegluję już od wielu lat - a muffiny na jachcie zrobiły furorę! Alternatywa również dla tych, którzy nie mieli dotąd pomysłu na zakupione przez siebie cytrynki w różnych syropach (nie tylko w rumie), na jesienne czy zimowe wieczory jako dodatek do rozgrzewającej herbatki. :) Polecam! Przepis na muffiny znalazł się już

Garniec Magalie
Kokosowe ciasteczka z płatkami teff i słonecznikiem 166

samo jak jednego ze składników - płatków teff*. Wykorzystałam je już w owsiance, ale przypomniałam sobie o tym przepisie i postanowiłam spróbować. Jak na ciasteczka kokosowe są nietypowe, bo wiórki mieli się dodatkowo w blenderze, tak samo jak słonecznik. Z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie, warte wypróbowania. *płatki teff są uzyskiwane z miłki abisyńskiej i nie zawierają glutenu.  Kokosowe

FitKot
Delikatna pasta z kurczaka 234

olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku * szczypior- do posypania Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie wraz z mięsem i ugotowanymi warzywami zmielić w maszynce do mielenia, blenderem lub rozdrobnić widelcem. Pastę doprawić musztardą, solą, pieprzem, dodać drobno pokrojony szczypior i wymieszać. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Sernik z brzoskwiniami 414

pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepiamy spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC (bez termoobiegu). Pieczemy 12-14 minut. Składniki na masę muszą mieć temperaturę pokojową. Jeśli używamy zwykłego sera mielimy go 2-3 krotnie przez maszynkę, jeśli wiaderkowego – upewnijmy się, że jest gęsty i nie trzeba go odsączać na sitku. Ser miksujemy na wolnych obrotach z jajkami, żółtkami oraz

Poezja smaku
Bobytka, czyli kopytka z bobu 141

łyżki mąki pszennej 1 jajko ½  łyżeczki soli masło do smażenia świeża bazylia do podania Bób ugotuj do miękkości i obierz z łupinek. Następnie zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. (Możesz skorzystać również z tłuczka lub blendera). Teraz czas na mąkę, sól i jajko. Wszystkie składniki połącz ze sobą i zagnieć ciasto. (W razie potrzeby dosyp więcej mąki). Ciasto

Food Square
Dżem z nektarynek z lawendą 160

garnka ( skórki oraz ogryzki zawierają najwięcej naturalnej pektyny). Dodajemy 2/3 soku z cytryny. Owoce smażymy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pod koniec gotowania wyciągamy gazę, dzięki czemu nie będziemy mieli w dżemie kwiatów a sam smak lawendy nie będzie zbyt intensywny. Dodajemy 1/3 soku z cytryny i smażymy jeszcze 15 min.  Gorący dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i zostawiamy

Atlas Smaków