Strucla drożdżowa z makiem

Strucla drożdżowa z makiem

Strucla drożdżowa z makiem

Przepis na struclę z makiem to jeden z najstarszych przepisów w moim domu. Odkąd tylko pamiętam ciasto to zawsze gościło na świątecznym stole, nie tylko na Boże Narodzenie, ale również na Wielkanoc. Ciasto długo zachowuje świeżość i zawsze zjadamy je do ostatniego okruszka. SKŁADNIKI: Ciasto: 25 dag mąki, 8 dag margaryny, 1 jajko, 1 żółtko, 3 dag drożdży, 1,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, 1,5 łyżki kwaśnej śmietany, szczypta soli, Masa makowa: 20 dag maku, 1 jajko, 5 dag margaryny, 1 opakowanie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, ciasto, mak, polewa, świąteczne, orzechy, świąteczne przepisy, boże narodzenie, lukier , polewa czekoladowa, mielone, wielkanoc, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto na boże narodzenie, ciasto z makiem, strucla makowa, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z orzechami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.