mielone - 47549 przepisów (strona:2616/3170)

Piegusek białkowy 203

strony. 2 łyżki suszonych kwiatów hibiskusa około 1/2 szklanki cukru pudru. Suszony hibiskus i cukier puder przekładamy do pojemnika blendera z ostrym ostrzem lub do młynka do kawy, mielimy całość aż uzyskamy lekko fioletowy puder. W zależności od naszych upodobań smakowych możemy dodać więcej hibiskusa lub cukru. Smacznego! The post Piegusek białkowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krówki 398

mąż podsumował je w sposób następujący - "smakują prawie jak prawdziwe" :) Potrzebujemy: - 500 g curku - 400 g słodzonego mleka skondensowanego - 100 g masła - 2 łyżki pasty waniliowej/ekstraktu waniliowego Cukier mielimy w blenderze lub młynku do kawy na puder. Przekładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy mleko skondensowane, dodajemy masło oraz pastę waniliową. Włączamy kuchenkę i czekamy aż masło się rozpuści. Doprowadzamy

W mojej holenderskiej kuchni
Pesto alla genovese 195

pieprz Na suchą rozgrzaną patelnie wrzucamy orzeszki pinii, i prażymy je kilka minut. Następnie odkładamy je na mały talerzyk by całkowicie ostygły.  W międzyczasie przy pomocy blendera mielimy na miazgę parmezan i pecorino. Zmielony ser przekładamy do osobnego naczynia. Do pustego blendera wkładamy bazylię, ząbek czosnku oraz orzeszki pinii. Miksujemy do uzyskania w miarę gładkiej konsystencji. Następnie stopniowo wlewamy

W mojej holenderskiej kuchni
Pierogi ruskie 312

sporej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy, do momentu aż się zeszkli. Odstawiamy do przestygnięcia. Zimne ziemnaki przeciskamy przez praskę/maszynke do mielenia mięsa. Twaróg również warto zmielić, wtedy jego konsystencja będzie wspaniale aksamitna.  Do przemielonych ziemniaków i twarogu dodajemy cebulę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość mieszamy. Jeśli uznamy

W mojej holenderskiej kuchni
Trochę zdrowsze brownie 253

orzechów laskowych      Masło i czekoladę połamaną na mniejsze kawałeczki rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zostawiamy do lekkiego ostudzenia. Dorzucamy garść całych orzechów, większość jednak mielimy w blenderze i dodajemy do czekoladowej masy. Dorzucamy jaja, cukier oraz wanilię, całość dokładnie mieszamy ze sobą, resztkami sił powstrzymując się, żeby nie wyjeść wszystkiego z miski - ciasto jeszcze przed włożeniem

sama złodycz
Dziwne? Ale zjadliwe #6 Niebo(RAKI) w gębie czy kulinarne rozczarowanie? 246

mleko w cyckach zawrzało! No tak, bo z rakami jak z krewetkami, tylko dupy się pożera, a reszta do śmieci. A i jeszcze szczypce, ale te to raczej do mielenia się nadają niż do jedzenia. Chyba, że się komuś w wygryzanie bawić chce, tak jak Stwórcy ;)  Reasumując, kolacja to raczej dla Stwórcy była, niż dla nas. On pożre wszystko

bastalena
IZAURA- SERNIK Z MURZYNKIEM 527

szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g kostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag sera białego- najlepiej z wiaderka nie wymaga mielenia   4 jajka szklanka cukru pół kostki masła wiórki kokosowe budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu

RAROSSA
MASA MAKOWA 206

zalewamy wodą  i gotujemy około godziny na małym ogniu. Po godzinie gotowania mak przekładam na sitko i odsączam pozostałej wody. Następnie 3 razy przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Zmielony mak dokładnie ucieram z cukrem, dodaje masło, bakalie oraz sztywną pianę z białek i wszystkie składniki, dokładnie mieszam. Gotową masę makową można wykorzystać do makowca, sernika z makiem, kuty

RAROSSA
SERNIK Z MAKIEM 251

zalewamy wodą  i gotujemy około godziny na małym ogniu. Po godzinie gotowania mak przekładam na sitko i odsączam pozostałej wody. Następnie 3 razy przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Zmielony mak dokładnie ucieram z cukrem, dodaje masło, bakalie oraz sztywną pianę z białek i wszystkie składniki, dokładnie mieszam. Wykonanie: Na cieście na przemiennie pasami układać ser i mak, następna warstwę

RAROSSA
Domowa mielonka ze słoika 241

połowy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu 50 min. Wyciągamy i ostudzamy. Następnego dnia powtarzamy czynność gotowania lecz tylko przez 20 minut od momentu zagotowania, wtedy będziemy mieli pewność, że taki wyrób może być długo przechowywany.  Rada: Jeżeli  mamy  pewność, ze mielonki zjemy do tygodnia wystarczy jak raz zagotujemy:)  Smacznego

Niezły Młynek
Pierogi Ruskie 444

Należy pamiętać aby przed wałkowaniem podsypywać mąką. Rozwałkowujemy placek na ok 3 mm. Przygotowanie farsz: Ser i ugotowane ostudzone ziemniaki przepuszczamy przez praskę ( całość możemy zmielić w maszynce do mielenia). Cebulę, kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle aż się zeszkli. Dodajemy do masy serowo - ziemniaczanej i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.  Na rozwałkowanym

Niezły Młynek
Smaczny i zdrowy początek...czyli dietetyczny pasztet drobiowy z orzeszkami ziemnymi i rodzynkami 203

Bardzo lubię chude, domowe pasztety, więc kiedy kupiłam robota kuchennego, który "sam wszystko robi" i ma przystawkę do mielenia mięsa, postanowiłam poświęcić troszkę czasu i energii na samodzielne przygotowanie takiego pasztetu, którym będę mogła zajadać się bez obaw o to, co ląduje w moim żołądku. Świeże składniki, trochę cierpliwości i powstało pyszne danie, idealne na kanapki z bułką pełnoziarnistą, ogóreczkiem

Kulinarny Pamiętnik
In the kitchen 207

mikrofalowa oven- piekarnik stove- kuchenka burner- palnik blender- mikser (rozdrabniacz) hand (stand) mixer- ręczny (z misą) robot kuchenny toaster- opiekacz waffle- iron- gofrownica steamer- parowar grinder (mincer)- maszynka do mielenia mięsa table- stół kittle- czajnik teapot- czajnik do herbaty plate- talerz spoon- łyżka wooden spoon- drewniana łyżka teaspoon- łyżeczka fork- widelec knife- nóż pot- garnek frying pan- patelnia bowl- miska

bastalena
Młynek do pieprzu i soli 184

drugi do pieprzu..ale taki według mnie jest lepszy...podczas robienia jakiś potraw wystarczy sięgnąć po młynek..i od razu możemy posolić i popierzyć.. Można również ustawić grubość mielenia zarówno i soli i pieprzu..w razie zmiany grubości wystarczy przekręcić pokrętłem znajdującym się u spodu młynka.. Idealnym plusem tego młynka jest także podświetlenie przyprawianego miejsca...Podczas przyprawiania

Moje domowe kucharzenie
Bułki śniadaniowe 170

klejąca,elastyczna).  Poczekać 30 minut, aż podrośnie [pod przykryciem ]i ponownie wyrobić.Wyłożyć ciasto na stolnicę,będzie klejące ale podsypując mąką i wyrabiając zrobi się takie jak byśmy mieli wrażenie że zaraz wypłynie z rąk.Wyrabiać na stolnicy obficie obsypana mąką i wyrabiając cały czas .Jak zacznie się kleić podsypać trochę mąki .Podzielić na dwie części i z każdej

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania