mielone - 47549 przepisów (strona:2621/3170)

Pulchne placuszki serowe 150

placuszków wyszły pulchniutkie :) Składniki (na 7 placuszków): 2 jajka około 125g chudego twarogu w kostce łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1/3 łyżeczka sody 2 łyżki płatków żytnich (mielimy na mąkę) łyżka  ksylitolu  Sposób przygotowania: Ser miksujemy z żółtkami na jednolitą masę dodajemy płatki, budyń, ksylitol, sodę, miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do pozostałej masy, delikatnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciastka owsiane z suszonymi śliwkami i cynamonem 131

ksylitolu firmy  Oleofarm   4 łyżki  syropu z agawy łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego  dostępnego w sklepie  Centrum Sylwetki szczypta soli 50g płatków żytnich (mielimy na mąkę) 0,5 łyżeczki sody 110g płatków owsianych błyskawicznych 200g suszonych śliwek (siekamy) Sposób przygotowania: Jajko, ksylitol, sól, syrop z agawy, cynamon, olej (w płynnej postaci) miksujemy dodajemy płatki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pełnowartościowa jaglana pychota 135

orzechów ziemnych 7g orzechów włoskich 60g chudego twarogu duże jajko cynamon jako dodatek świeży ananas i banan Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy i odstawiamy, do blendera wrzucamy kokos, orzechy, mielimy oddzielnie blendujemy twaróg z jakiem na gładką masę tak powstałą masę wlewamy do teflonowego rondelka, dodajemy orzechy i kokos gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotleciki z żółtego grochu 165

wystygnięcia. 3. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju do czasu, aż cebula się zarumieni. 4. Groch, cebulę, czosnek i jajka mielimy w blenderze na gładką masę, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. 5. Dłońmi formujemy z masy kulki, a następnie lekko spłaszczamy. Obtaczamy w mące (opcjonalnie) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

W kuchni Katie
Zapiekane pulpeciki wieprzowe z ananasem i rabarbarem 153

pszenna do obtoczenia pulpetów olej do smażenia 1/2 łyżeczki papryki 1 cebula 1/2 świeżego ananasa 2 łodygi rabarbaru 200 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki curry sól morska Wykonanie: Wieprzowinę mielimy w maszynce do mięsa, wkładamy do miski. Dodajemy sól, pierz i 2 łyżki zimnej wody. Wyrabiamy dokładnie do uzyskania kleistej masy. Z mięsa formujemy pulpeciki, obtaczamy je w mące

Kulinarne przygody Gatity
WEDEL - wyniki konkursu z psiukusem w roli głównej :) 127

zaczelam szyc.Bo przecież Mamusia mówiła" jak zszyjemy nie bedzie nic widać"Nie udało sie..:P Kazde wakacje spedzałam u dziadkow na pieknej wsi:),bywaly takie dni ze dziadkowie mieli duzo pracy w polu i wtedy godzike czy dwie sama musialam sie soba zajac bo wszyscy pomagali.I tak było także tego dnia..och jak ja czekalam az oniwszyscy pojda w pole

bistro mama
Kruche Ciasto z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji 629

trzy części i do jednej z nich dodajemy kakao i znów zarabiamy. Porcje ciasta umieszczamy w zamrażarce na minimum 2 godziny. Mak: Białka oddzielamy od żółtek. Mak sparzamy i mielimy. Następnie dodajemy żółtka, roztopione masło, kilka kropel olejku migdałowego, miód oraz cukier. Wrzucamy posiekany orzechy oraz ewentualnie rodzynki (wcześniej warto je sparzyć wrzątkiem). Białka ubijamy na sztywną pianę i również

Słodka Strona
Poniedziałkowy "fit" - Spaghetti z indykiem i szpinakiem 359

granulowany PRZYGOTOWANIE : Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.  Szpinak płuczemy, przekładamy do rondla, dodajemy łyżeczkę masła, solimy i podduszamy.   Ugotowany filet z indyka mielimy, dodajemy do szpinaku, doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem i pieprzem - podduszamy 3-4 minuty.  Odcedzony makaron dodajemy do szpinaku z mięsem, mieszamy.  Podajemy na ciepło tuż po przygotowaniu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gomasio 143

Książek z przepisami mam sporo, część pochowana "po kątach", część pod ręką, na półce przy biurku. Ta książka na pewno będzie jedną z tych, które stoją najbliżej. Jeśli będziecie mieli możliwość jej kupienia, polecam. Nie zawiedziecie się. Dzisiaj pierwszy z wielu przepisów, jakie chcę wypróbować. Gomasio. Tego opisać się raczej nie da. To trzeba spróbować. Powąchać. I zakochać się :) Składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak zrobić uszka? 170

wypłukać i zagotować. Po zagotowaniu trzymamy na małym ogniu jeszcze około 40 min. Po ugotowaniu odcedzamy grzyby. (Na wodzie z gotowania można zrobić pyszną grzybową Ugotowane i ostudzone grzyby mielimy w masznce na cienkim sitku. Cebule kroimy jak najdrobniej i podsmażamy na maśle do miekkości. Dodajemy do grzybów i mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Jeszcze chwile podsmażamy razem dodając

Kulinarna Patilogia
Świąteczne pierogi z kapustą i grzybami 157

mię kkości). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na 3/4 kostki masła. Kapustę kroimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane grzyby mielimy przez maszynkę na średnim sitku i dodajemy do cebulki. Jeszcze chwile razem podsmażamy, aby odparować wodę. Mase grzybową dodajemy do ugotowanej i odcedzonej kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem – do smaku. Gotowy

Kulinarna Patilogia
Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem 235

łopatki, 4 łyżki pikantnego sosu pomidorowego z chilli 1 łyżka kaszki manny sól morska i pieprz do smaku majeranek prażona cebulka zielone szparagi ok. 100 g suchego makaronu Mielimy mięso, dodajemy pikantny sos, doprawiamy solą, pieprzem Cayenne, majerankiem, dodajemy jeszcze 1 łyżkę kaszki manny, prażoną cebulkę i wszystko dokładnie mieszamy, hakiem robota. Formujemy okrągłe klopsiki, które układamy w formie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego 636

sicie wrzątkiem i gotujemy ok. 20 min. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebulę białą obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę zieloną kroimy. Mięso rosołowe mielimy, dodajemy ugotowaną kaszę, jajo, zieloną i białą cebulę, cząber , czerwoną paprykę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor

Domowy Smak Jedzenia
Placuszki z wątróbki 192

źródło żelaza, Składniki: 0,5 kg. wątróbki drobiowej 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 cebule 1 opakowanie serka twarogowego czosnkowego pomidory olej Wykonanie: Wątróbkę płuczemy, czyścimy z błonki, mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach. Cebulę obieramy kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na patelni. Zmieloną wątróbkę mieszamy z cebulą dodajemy mąkę, jajko mieszamy dokładnie składniki. Na patelni rozgrzewamy

kgwjanczewo
Martini z winem musującym na Dzień Matki 112

Jakbyście nie mieli jeszcze pomysłu na to, co można Mamie przygotować to oto jest. Smaczny pomysł na popołudniowy relaks, najlepiej dla dwojga (w końcu trzeba wypić z Mamą jej zdrowie, a do lustra się nie pije). Takiego drinka mozecie też przygotować na inne okazja typu grill, spotkanie rodzinne czy w gronie przyjaciół. Do dzieła! Do przygotowania 2 drinków potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie