placuszków wyszły pulchniutkie :) Składniki (na 7 placuszków): 2 jajka około 125g chudego twarogu w kostce łyżka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 1/3 łyżeczka sody 2 łyżki płatków żytnich (mielimy na mąkę) łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Ser miksujemy z żółtkami na jednolitą masę dodajemy płatki, budyń, ksylitol, sodę, miksujemy białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do pozostałej masy, delikatnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćksylitolu firmy Oleofarm 4 łyżki syropu z agawy łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki szczypta soli 50g płatków żytnich (mielimy na mąkę) 0,5 łyżeczki sody 110g płatków owsianych błyskawicznych 200g suszonych śliwek (siekamy) Sposób przygotowania: Jajko, ksylitol, sól, syrop z agawy, cynamon, olej (w płynnej postaci) miksujemy dodajemy płatki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćorzechów ziemnych 7g orzechów włoskich 60g chudego twarogu duże jajko cynamon jako dodatek świeży ananas i banan Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy i odstawiamy, do blendera wrzucamy kokos, orzechy, mielimy oddzielnie blendujemy twaróg z jakiem na gładką masę tak powstałą masę wlewamy do teflonowego rondelka, dodajemy orzechy i kokos gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwystygnięcia. 3. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju do czasu, aż cebula się zarumieni. 4. Groch, cebulę, czosnek i jajka mielimy w blenderze na gładką masę, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. 5. Dłońmi formujemy z masy kulki, a następnie lekko spłaszczamy. Obtaczamy w mące (opcjonalnie) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu
W kuchni Katiepszenna do obtoczenia pulpetów olej do smażenia 1/2 łyżeczki papryki 1 cebula 1/2 świeżego ananasa 2 łodygi rabarbaru 200 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki curry sól morska Wykonanie: Wieprzowinę mielimy w maszynce do mięsa, wkładamy do miski. Dodajemy sól, pierz i 2 łyżki zimnej wody. Wyrabiamy dokładnie do uzyskania kleistej masy. Z mięsa formujemy pulpeciki, obtaczamy je w mące
Kulinarne przygody Gatityzaczelam szyc.Bo przecież Mamusia mówiła" jak zszyjemy nie bedzie nic widać"Nie udało sie..:P Kazde wakacje spedzałam u dziadkow na pieknej wsi:),bywaly takie dni ze dziadkowie mieli duzo pracy w polu i wtedy godzike czy dwie sama musialam sie soba zajac bo wszyscy pomagali.I tak było także tego dnia..och jak ja czekalam az oniwszyscy pojda w pole
bistro mamatrzy części i do jednej z nich dodajemy kakao i znów zarabiamy. Porcje ciasta umieszczamy w zamrażarce na minimum 2 godziny. Mak: Białka oddzielamy od żółtek. Mak sparzamy i mielimy. Następnie dodajemy żółtka, roztopione masło, kilka kropel olejku migdałowego, miód oraz cukier. Wrzucamy posiekany orzechy oraz ewentualnie rodzynki (wcześniej warto je sparzyć wrzątkiem). Białka ubijamy na sztywną pianę i również
Słodka Stronagranulowany PRZYGOTOWANIE : Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Szpinak płuczemy, przekładamy do rondla, dodajemy łyżeczkę masła, solimy i podduszamy. Ugotowany filet z indyka mielimy, dodajemy do szpinaku, doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem i pieprzem - podduszamy 3-4 minuty. Odcedzony makaron dodajemy do szpinaku z mięsem, mieszamy. Podajemy na ciepło tuż po przygotowaniu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKsiążek z przepisami mam sporo, część pochowana "po kątach", część pod ręką, na półce przy biurku. Ta książka na pewno będzie jedną z tych, które stoją najbliżej. Jeśli będziecie mieli możliwość jej kupienia, polecam. Nie zawiedziecie się. Dzisiaj pierwszy z wielu przepisów, jakie chcę wypróbować. Gomasio. Tego opisać się raczej nie da. To trzeba spróbować. Powąchać. I zakochać się :) Składniki
Codzienna kuchnia niecodziennawypłukać i zagotować. Po zagotowaniu trzymamy na małym ogniu jeszcze około 40 min. Po ugotowaniu odcedzamy grzyby. (Na wodzie z gotowania można zrobić pyszną grzybową Ugotowane i ostudzone grzyby mielimy w masznce na cienkim sitku. Cebule kroimy jak najdrobniej i podsmażamy na maśle do miekkości. Dodajemy do grzybów i mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku. Jeszcze chwile podsmażamy razem dodając
Kulinarna Patilogiamię kkości). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na 3/4 kostki masła. Kapustę kroimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane grzyby mielimy przez maszynkę na średnim sitku i dodajemy do cebulki. Jeszcze chwile razem podsmażamy, aby odparować wodę. Mase grzybową dodajemy do ugotowanej i odcedzonej kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem – do smaku. Gotowy
Kulinarna Patilogiałopatki, 4 łyżki pikantnego sosu pomidorowego z chilli 1 łyżka kaszki manny sól morska i pieprz do smaku majeranek prażona cebulka zielone szparagi ok. 100 g suchego makaronu Mielimy mięso, dodajemy pikantny sos, doprawiamy solą, pieprzem Cayenne, majerankiem, dodajemy jeszcze 1 łyżkę kaszki manny, prażoną cebulkę i wszystko dokładnie mieszamy, hakiem robota. Formujemy okrągłe klopsiki, które układamy w formie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsicie wrzątkiem i gotujemy ok. 20 min. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebulę białą obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę zieloną kroimy. Mięso rosołowe mielimy, dodajemy ugotowaną kaszę, jajo, zieloną i białą cebulę, cząber , czerwoną paprykę, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor
Domowy Smak Jedzeniaźródło żelaza, Składniki: 0,5 kg. wątróbki drobiowej 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 cebule 1 opakowanie serka twarogowego czosnkowego pomidory olej Wykonanie: Wątróbkę płuczemy, czyścimy z błonki, mielimy w maszynce do mięsa o średnich oczkach. Cebulę obieramy kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na patelni. Zmieloną wątróbkę mieszamy z cebulą dodajemy mąkę, jajko mieszamy dokładnie składniki. Na patelni rozgrzewamy
kgwjanczewoJakbyście nie mieli jeszcze pomysłu na to, co można Mamie przygotować to oto jest. Smaczny pomysł na popołudniowy relaks, najlepiej dla dwojga (w końcu trzeba wypić z Mamą jej zdrowie, a do lustra się nie pije). Takiego drinka mozecie też przygotować na inne okazja typu grill, spotkanie rodzinne czy w gronie przyjaciół. Do dzieła! Do przygotowania 2 drinków potrzebujemy
Szybko Tanio Smacznie