mielone - 47549 przepisów (strona:2625/3170)

Sernik cytrynowy 264

MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę. Ciasteczkowy spód: 250g ciasteczek owsianych (ja użyłam czekoladowych), 100g masła, Ciasteczka w malakserze mielimy na piasek: dodajemy roztopione masło i mieszamy - będą przypominać mokry piasek. Wykładamy spód tortownicy papierem, wysypujemy zmielone ciasteczka i równo rozprowadzamy dociskając do formy. Tak przygotowany spód wkładamy do lodówki

Delicious Titbits
Faszerowany udziec z indyka 224

dodajemy już soli, papryka słodka, pieprz)  i posiekanymi 3 ząbkami czosnku. Zalewamy olejem i mieszamy , przykrywamy folią i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Odcięte 200g mięsa mielimy. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju lub maśle, a gdy zmiękną dodajemy do mięsa. Mieszamy razem, dodając natkę, jajko i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku, Vegetą, pieprzem

Czerwona Porzeczka
Makowiec 704

mięsa z drobnym sitkiem.  Do przygotowania masy makowej można również użyć często dostępnego w sklepach  maku zmielonego . Jest to spore uproszczenie, ponieważ maku nie trzeba już mielić. Wystarczy zalać wrzatkiem do przykrycia i wystudzić.    Mak dokładnie odciskamy z nadmiaru wody, np. w lnianym ręczniczku kuchennym. Do zmielonego maku dodajemy pozostałe składniki, całość wymieszać. Na końcu delikatnie

Pudełko rozmaitości
Ślimaki 210

oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie potrzeby obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach. Cebulę obieramy i  również mielimy. Całość przekładamy na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię. Doprawiamy do smaku. Na desce rozkładamy ciasto francuskie. Usmażony farsz przekładamy na ciasto i rozsmarowujemy po całości zostawiając po 1cm bez farszu

Pudełko rozmaitości
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler 14186

Post Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sałatka owocowa 442

sobie poradzić, żeby nie dać się skusić i nie wchłonąć czegoś wysokokalorycznego? Na słodkościowe kryzysy polecam sałatkę owocową, moje potrzeby słodyczy zostały zaspokojone ;)  Z podanej ilości składników będziemy mieli porcję dla 2 osób. Składniki: 2 dojrzałe banany 2 kiwi garść kuleczek zielonego winogronu, najlepiej takich bez pestek (np. rodzynkowy) 5 połówek brzoskwiń z puszki 1/3 szklanki zalewy z brzoskwiń

Czerwona Porzeczka
Pascha waniliowa 348

można dopuścić do zagotowania (tuż przed punktem wrzenia zdejmujemy garnuszek z palnika). Masę przenosimy do misy miksera (lub innej dużej misy), dodajemy twaróg (wcześniej dwukrotnie zmielony w maszynce do mielenia), miękkie masło, wanilię i miksujemy na gładką masę. Po dokładnym zmiksowaniu dodajemy bakalie i całość dokładnie mieszamy łyżką. 2 gliniane (lub plastikowe) formy (z dziurkami na dole) o pojemności

Pudełko rozmaitości
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 319

    Lubisz dania z kurczaka?! Więc z pewnością polubisz te pyszne kotlety! Szybko się je robi… nie wymagają skomplikowanych składników… i są po

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 319

    Lubisz dania z kurczaka?! Więc z pewnością polubisz te pyszne kotlety! Szybko się je robi… nie wymagają skomplikowanych składników… i są po

Kulinarne S.O.S.
Kotlety buraczane czyli Niedzielne Mielenie odc.46 219

To jedne z najlepszych warzywnych kotletów jakie jadłam. Z okazji wizyty mego brata i jego dziewczyny postanowiłam przygotować sporo rożnych drobnych przekąsek na ciepło. Miedzy innymi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zapiekanka syta i treściwa z ziemniaków, kapusty i mięsiwa :) 233

Właściwie tytuł posta mówi wszystko. Pyszna, bardzo treściwa, może trochę bardziej zimowa niż wiosenna ale to nic. Znalazłam ją u Magdy K. i powtórzę nie raz

Dzieje kuchennej Wiewióry
Marokańska Uczta z Keftą i KusKusem na slodko, z morelami i pistacjami w miodku czyli cd weekendu z Jamiem O. 203

"Kulinarne wyprawy Jamiego" są naprawdę wyjątkową książką. Pięknie wydaną, z klimatem i ciepłymi, interesującymi opowieściami ale przede wszystkim z fantastycznymi przepisami. Dzisiaj przekonałam się, że klopsik

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zielono mi... Klopsy z makaronem i zielonym groszkiem 234

Powinna być zupka, zgodnie z Zupowymi Wtorkami ale zrezygnowałam z niej. Nie miałam smakowitej koncepcji, trudno... Jutro będzie lepiej gdyż zamierzam upiec i Wam przedstawić dorsza

Dzieje kuchennej Wiewióry
Klopsiki z Fjallbacki... na słodko??? 169

Dzisiejszy dzień był bardzo intensywny! podróżowałam w te i z powrotem autobusami, raz z Synciem, raz z baletnicami. Nie było czasu na Środowe Rybki. Zaległości nadrobię

Dzieje kuchennej Wiewióry
Barani Kotlet Siekany czyli Niedzielne Mielenie/Siekanie :) odc.13 232

Już od dawna słyszałam od Małżona, że ma chęć na coś z baraniny. Żeby nie było, nie robiłam jej nigdy a i nie jest to popularne

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania