Przygotowanie chałwy jest banalnie proste. Wystarczą tylko 2 składniki (sezam i miód) i możemy rozkoszować się pyszną słodką masą sezamową. Polecam dodać orzechy, ponieważ dzięki nim chałwa nie jest, aż tak mdląca w smaku. Domową chałwę można dodać do kremu, babeczek lub zjeść jako samodzielną przekąskę. Składniki: 200 g sezamu miód 2 garście orzechów nerkowca 1. Na rozgrzaną (suchą!) patelnię wsypać sezam i lekko go przesmażyć. Należy uważać, aby nie przypalić sezamu (... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)