jajko 200-300 gr maki ziemniaczanej mięso z rosołu ( wystarczyła mi jedna duża ćwiartka z kurczaka ) sól, pieprz 1. Sparzona cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie mielimy razem z mięsem. doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to miejsce puste uzupełniamy mąką ziemniaczaną, wbijamy całe jajko
Gotowanie...to proste !Lekkie, szybkie w przygotowaniu kotlety z piersi indyka z dodatkiem pieczarek i cebulki. Bez użycia maszynki do mielenia mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Bez dodatku bułki, bez panierki, jedynie z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Usmażone na gęsim smalcu, który dodatkowo podkręca ich smak. O niebo
Wiem co jemtake awayach" i pubach jako danie o nazwie "fish&chips". Niestety w Polsce ryba ta jest żadko spotykana, jeśli jednak gdzieś, kiedyś się na nia natkniecie i będziecie mieli okazję spróbować lub kupić to bardzo polecam! A tymczasem zapraszam Was na moją wersję tej bardzo smacznej ryby. Ach, i dodam jeszcze, że jest to kolejne bardzo proste i szybkie
Codzienne Gotowaniejeszcze rano, a gdy wyrzucalam papier od pieczenia, pachnial tak wspaniale burakami, przypieczonym miodem i octem balsamocznym, ze mialam ochote go schrupac;) Zobaczcie tez jakie pomysly na pieczenie burakow mieli pozostali uczestnicy zabawy: Panna Malwinna , Lejdi , Mirabelka , Mopsik , Bartoldzik , Aleksandra . Skladniki: 0.5kg surowych burakow 2 czerwone cebule kilka zabkow czosnku 2 lyzki oliwy
Codzienne Gotowanieostygnięcia i dodajemy ryż. Przyprawiamy do smaku, rwiemy płaty nori na kostkę i dodajemy do paprykarza. Gdy wszystko do końca ostygnie, wyjmujemy ziele angielskie i liść laurowy. Następnie wszystko mielimy za pomocą blendera. Odkładamy do pojemniczka i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę do połączenia się smaków. Smacznego
VegUlkaDodać mąkę, miód, kakao, cukier puder, aromat waniliowy i wymieszać. Mak namoczyć i zmielić 2 razy, dodać do masy razem z rodzynkami (maku z puszki nie trzeba namaczać, ani mielić). Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wmieszać ją do ciasta. Masę przełożyć na 2 takie same brytfanki wyłożone papierem do pieczenia (lub piec kolejno). Piec w piekarniku nagrzanym
Trzeci talerzmasę serową: 1000 g białego twarogu 320 g puree z dyni 4 jajka 200 g cukru 60 g maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru wykonanie: Twaróg mielimy dwu krotnie, następnie łączymy z puree dyniowym i miksujemy. Dodajemy przyprawy, mąkę, cukier oraz jajka i miksujemy na jednolitą masę ale nie za długo, tylko do połączenia się składników. Gotową
Domowy Smak Jedzeniazimnej pęcznieje 10-cio krotnie. Wykonanie kiełbasy słoik - owej Mięso i boczek myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na małe kawałki. Mielimy po kolei najpierw karkówkę boczek i szynkę . Wyrabiamy ręką mięso . Wlewamy zimna wodę 200 ml , znowu wyrabiamy . Dodajemy pieprz ziołowy , sól , majeranek , czosnek sprasowany i mieszankę o smaku
Różowa kuchniatahiny – 2 łyżeczki płatków drożdżowych – 2 jajka – sól, pieprz, curry, tymianek, kminek – opcjonalnie mąka gdy konsystencja byłaby ciut rzadka Mięso kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w robocie kuchennym. Cukinię i marchew ucieramy na drobnych oczkach (ja wykorzystałam do tego celu robota kuchennego). Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w drobną kostkę. Soczewicę gotujemy
Szybko Tanio SmacznieWykonanie : Ugotowane na twardo jajka mielmy lub ścieramy na tarce jarzynowej o małych oczkach. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach . Natkę pietruszki myjemy , osuszamy i drobno siekamy. Wszystkie składnik przekładamy do miski , dodajemy starty ser roztrzepane jajka i mieszamy . Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem . Jeszcze raz mieszamy. Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej
Sama słodycz i szczypta chilipodgardla 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego rozmarynu 15 suszonych śliwek 1 łyżka białego sezamu 1 łyżka czarnego sezamu 1 łyżka soli Słoninę i podgardle mielimy w maszynce na sitku o średnich oczkach albo kroimy nożem w niewielką kostkę. Topimy wszytko w rondlu na niezbyt dużym ogniu przez około 0,5 godziny. Musimy wszystko dokładnie wytopić, jednocześnie uważając
Marder&Marder ManufactureTaki przyrządzony schab to świetna pieczeń na obiad, czy też przystawka na dobrą kolację. Jeśli zostanie nam mięso, będziemy mieli dodatek do kanapek, ale czy zostanie wątpię? Zapraszam do zapoznawania się z przepisem. SKŁADNIKI 2 kg. schabu bez kości po 1 łyżce przypraw typu: majeranek, bazylia , tymianek, papryka słodka 1 łyżeczka pieprzu 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki
W kuchennym oknie EwyTakie domowe wędliny są przepyszne i najlepsze do chleba. Wiemy co mielimy, peklujemy i jakie dodatki wkładamy a potem cieszymy się pyszną wędliną. Jeśli jeszcze uda nam się zakupić mięso od dobrego hodowcy to już "niebo w gębie". Zapraszam do zrobienia własnej wędliny. Boczek z chrupiącą skórką do chleba. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieboczku wędzonego 1/2 szklanki mrożonego groszku parmezan Przygotowanie: Obrane ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie, jeszcze gorące przeciskamy przez praskę, albo dusimy za pomocą tłuczka do ziemniaków lub mielimy w maszynce do mięsa. Do masy ziemniaczanej wbijamy jajko, dodajemy oba rodzaje mąki, doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy aż masa będzie gładka, lekko klejąca. W między czasie w dużym garnku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminutach wyłączam, po całkowitym wystudzeniu znów sprawdzam i tak do skutku). Gotowe skórki przekładamy do blendera, dodajemy 1 łyżkę przesianego cukru pudru i blendujemy (lub mielimy w młynku do kawy). Po chwili dodajemy drugą łyżkę przesianego cukru i znów blendujemy. Gotowy proszek przesiewamy, przekładamy do suchego słoiczka i szczelnie zakręcamy. Puder pomarańczowy gotowy
Rozpustne gotowanie