myjemy i gotujemy ( międzyczasie zbieramy szum).Ugotowane grzyby przemywamy pod bieżąca wodą , odcedzamy. Grzyby smażymy na oleju , doprawiamy je sola , pieprzem majerankiem i pietruszką . Usmażone i ostudzone grzyby mielimy i dodajemy do kaszy , wbijamy jajo i dodajemy ser . Farsz mieszamy , ostudzony nakładamy łyżką na nasze przygotowane kółka i lepimy pierożki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie
Różowa kuchniawarstwę dżemu truskawkowego, a na dżem ścieramy ciemne ciasto. 2. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w blenderze i miksujemy kilka minut, aż masa będzie zupełnie gładka, można tradycyjnie mielić ser w maszynce, ale schodzi dużo więcej czasu. Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. 3. Białka ubijamy z cukrem na puszystą masę, pod koniec ubijania dodajemy kisiel
Apetyczna babeczkachcecie. Do dzieła!!! :) Składniki: 400 g herbatników petit 150 g orzechów włoskich 200 g masła kieliszek wódki szklanka cukru 3 łyżki kakao wiórki kokosowe do obtoczenia Sposób przygotowania: Herbatniki mielimy w malakserze na proszek. Orzechy siekamy nożem, bądź delikatnie siekamy w malakserze. Odsypujemy odrobinę herbatników do obtoczenia. Łączymy wszystkie składniki ze sobą i zagniatamy na jednolitą masę. Kulamy kulki wielkości
na moim stole...arbuza 3 galaretki arbuzowe lub truskawkowe około 225 g Krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Opakowanie mini rolady Spód: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Masa arbuzowa: Wypestkowany miąższ z arbuza kroimy w kostkę
Podróż w kulinariafasoli. Najczęściej chyba sięgamy właśnie po białą, nie dostrzegając tej drugiej. W wielu sklepach można kupić czerwoną fasolę w puszkach, suchą widziałam w niewielu. Jeśli więc będziecie mieli kłopot z kupieniem suchej (lub po prostu nie będzie się Wam chciało jej gotować), sięgnijcie po fasolę z puszki. Składniki: 0,4 kg suchej czerwonej fasoli 1 większa papryka
Codzienna kuchnia niecodziennaoraz musztardą. Można dodać odrobinę natki pietruszki jeśli lubimy. Pozostawiamy w lodówce na jakieś 2-3 godzinki do przegryzienia się składników. Jeśli zostanie nam trochę sałatki a nie będziemy mieli już na nią ochotę, to możemy zrobić sobie z niej zapiekanki. Na bułkę lub chlebek nakładamy pozostałą sałatkę, a na nią ścieramy lub dajemy paski sera. Zapiekamy w 190 stopniach
Gotowanie...to proste !lecz ich kwaśny, lekko cierpki smak wprost idealnie pasuje do szarlotki. Jeśli do jabłek dodamy, świeżo starty cynamon, to zapewniam solennie, że nasze ciasto zawładnie sercami wszystkich, którzy będą mieli tyle szczęścia, aby go skosztować. Pamiętajmy że cynamonowe laski, ja dzisiaj przy pieczeniu użyłem produktów firmy SKWORCU, warto zetrzeć bezpośrednio, przed dodaniem do jabłek. Bowiem tylko wtedy, wydobędziemy w pełni
Miód i pieprzlepiej przekroić je wzdłuż na 8 części. Ogórki przeznaczone na zupę kroję na plasterki o grubości około 2-4 milimetrów (po ususzeniu są niemal przezroczyste). Część ususzonych kiszonych ogórków mielę w młynku do kawy lub rozdrabniam w moździerzu i używam jako zagęstnika do niektórych sosów lub zup m.n. do białego barszczu lub żurku, którym nadają wspaniały lekko kwaskowy posmak. Pokrojone
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataborówek - 40g tartych migdałów - 1 łyżka syropu klonowego - 1 żółtko *opcjonalnie: cukier puder z ksylitolu lub zwykły Borówki myjemy, oczyszczamy i dokładnie osuszamy. Jeśli mamy całe migdały to mielimy je w młynku lub blenderze na mąkę. Do mąki migdałowej dodajmy żółtko i syrop klonowy. Dokładnie mieszamy i taką masą wypełniamy równomiernie upieczony spód do tarty. Następnie wysypujemy na nią osuszone
Be Fit Be Strongpaski, układamy na suszarce do warzyw i suszymy przez 3 godziny. Grzyby możemy też wysuszyć w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Suche grzyby przekładamy do blendera, dodajemy przyprawy i mielimy bardzo drobno. Przyprawę przesypujemy do czystego suchego słoiczka i dokładnie zakręcamy
Kulinarne przygody Gatityczasie biegiem ogarniacie ostatni bałagan w salonie i czekacie na przybycie gości :) Nim goście wygodnie rozsiądą się na kanapie, nim zaparzy się kawa lub herbata, Wy będziecie mieli na stole obłędnie pachnący, mocno czekoladowy, mięciutki i wilgotny od jogurtu greckiego placek ze śliwkami :) Prościej się nie da, prawda? No dobra, można zamiast tego skoczyć po kawałek chemicznego ciasta
Słodko-Słony Świat Ilonychleb bezglutenowy. Otóż właśnie z tym dość słabo u nas. My gluten i tolerujemy i lubimy. Ale wychodząc naprzeciw oczekiwaniom postanowiliśmy co jakiś czas robić bezglutenowy chleb. Tak żebyście mieli przepisy, na które czekacie i które są wam potrzebne. Wypieki bezglutenowe nie są naszą mocną stroną, póki co. Więc jeśli cokolwiek robimy źle to od razu dawajcie znać w komentarzach
Marder&Marder Manufacturesię zarumieni dodajemy pieczarki i chwilę dusimy polewając wodą by się nie przypaliły.Jeśli skrzydełka są bardzo duże i mają na końcu trochę piersi to odcinam to mięsko,mielę w maszynce i wrzucam do farszu by się poddusiło.Przyprawiam solą,pieprzem,ząbkiem czosnku i 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka.Gdy farsz przestygnie wciskamy go w skrzydełka.Nie należy się martwić
Niespełnione zdolności kulinarneprzełożyć do dużego garnka. Gotować, by były na tyle miękkie, żeby bez problemu wbić widelec. Odcedzić, przestudzić i obrać ze skórki. Zetrzeć na małej tarce dołączonej do maszynki do mielenia. Odstawić. Paprykę obrać, umyć i z obraną cebulę zetrzeć na tej samej tarce. 2. Składniki na zalewę zagotować, następnie wrzucić do niej paprykę z cebulą i gotować ok 10minut
Kuchnia w czekoladzietemperaturze 75 stopni przez 1,5 do 2 godzin Po tym czasie zamykamy piekarnik, podnosimy temperaturę do 160 stopni i prażymy ziarna przez 20 minut. Po ostudzeniu, ziarno mielimy ( na przykład w młynku do kawy ) i przesypujemy do szczelnie zamkniętego pojemnika. Możemy tez przechowywać nie zmielone ziarna i używać je wedle uznania. Słód jest cennym dodatkiem do chleba, poprawiającym
Miód i pieprz