mielone - 47549 przepisów (strona:2589/3170)

Twarożkowe kluseczki sernikowe z rodzynkami i skórką pomarańczową 373

danie obiadowe lub na słodką kolację, polane lekko zrumienionym na patelni masłem. Twaróg do kluseczek może być najzwyklejszy, ja lubię wyczuwać jego drobinki, dlatego nie miksuję go ani nie mielę.  Rodzynki, jeśli są bardzo suche, można na kilka minut przed dodaniem do ciasta, zaparzyć herbatą. Rodzynki Kresto nie wymagają tego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gotujemy mak w szybkowarze 441

ugotowaniu wyjmij naczynie z makiem, zdejmij folię i odparuj mak, następnie ponownie nakryj go folią i odstaw na jakiś kwadrans zdejmij folię i ostudź mak jeśli zamierzasz mak mielić, przełóż go wcześniej na drobne sitko i delikatnie odciśnij. Wody będzie naprawdę niewiele, głównie na dnie naczynia, zaś górna warstwa maku będzie suchutka (patrz zdjęcie poniżej w poście). UWAGA: Długie gotowanie

Szybko Szybkowar
Kotlety drobiowe z rozmarynem, szynką serrano i parmezanem z szybkowaru 310

rozmaryn, sól, pieprz i sok z cytryny umieść w robocie kuchennym wszystkie składniki drobno posiekaj do momentu, aż uzyskasz jednolitą masę (jeśli nie masz robota kuchennego, użyj maszynki do mielenia lub posiekaj drobniutko mięso i szynkę nożem, następnie połącz z pozostałymi składnikami) z powstałej masy uformuj jeden kotlecik i usmaż, skosztuj i w razie potrzeby dopraw resztę masy

Szybko Szybkowar
Kotleciki rybne :) 197

średnie * 1 duża cebula lub 2 średnie * 2-3 białka (aby masa była zwarta) * pokrojona pietruszka, może być koperek (co kto lubi) * sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Fileciki mielimy, marchewkę i cebulkę kroimy w kosteczkę, siekamy pietruszeczkę, oddzielamy białka od żółtek i wszytsko wkładamy do jednej miski. Doprawiamy i mieszamy do momentu, aż masa będzię możliwa do lepienia kotlecików

Zdrowie na języku :P
Pieczeń z jabłkiem :) 220

szklanki bułki tartej - 3 jajka - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, curry, oregano, bazylia, majeranek (choć tu każdy może dać to co lubi :)) Przygotowanie: Wątróbkę obsmażamy na łyżce oleju. Mielimy szynkę, obsmażoną już wątróbkę i cebulkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni po obsmażonej wątróbce. Pozostałe składniki (tu bułka tarta, przyprawy, jabłka) dodajemy do mięsnej masy

Zdrowie na języku :P
Gołąbki z kaszą gryczaną, kurczakiem i prawdziwkami :) 232

oregano) 1. Gotujemy kaszę gryczaną. 2. Dusimy na patelni pokrojone w plasterki prawdziwki. 3. Kapustę gotujemy do momentu możliwości ściągnięcia z niej liści. 4. Za pomocą maszynki mielimy pierś z kurczaka i grzybki. 5. Łączymy ze sobą pierś, grzyby, kaszę i przyprawy. 6. Zawijamy farsz w liście kapusty. 7. Gotowe gołąbki układamy w rondelku, na którego spodzie wykładamy liście kapusty

Zdrowie na języku :P
Kiełbaska prosto ze słoiczka :) 210

bardziej aromatyczna. Przekonacie się już po otworzeniu słoiczka :) Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 0,5 szklanki wody - przyprawy: majeranek, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, sól, zioła, - przyprawa do pasztetów Mięso mielimy i wyrabiamy z przyprawami i wodą. Napełniamy nim słoiczki, zakręcamy i gotujemy prze 2 godziny. Prosty i bardzo smaczny pomysł na inną wersję kiełbaski

Zdrowie na języku :P
Bakeo.pl - Część III :) 205

niego spojrzysz :D  Przez wszystkie części postów o Bakeo przewinęło się wiele informacji dotyczących tego świetnego przedsięwzięcia! Zależało mi, abyście dowiedzieli się o Bakeo jak najwięcej i mieli świadomość, że przekąski te nie służą tylko i wyłącznie do wyjadania prosto z pudełeczka, ale także do wykorzystywania ich do różnych przepisów, jako dodatek i urozmaicenie posiłków :)  Dlatego dziś

Zdrowie na języku :P
Biała kiełbasa drobiowa (wersja light) 413

kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Udka obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie tłuste części, luzujemy z kości, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie mięso wraz z czosnkiem i zielonym pieprzem mielimy w maszynce. Dodajemy 1 łyżkę soli, 1,5 łyżeczki pieprzu młotkowanego, inne przyprawy do smaku, ja dałam 3 łyżki majeranku. Mieszamy wszystko razem i zostawiamy na 2-3 godziny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciecierzyca burger 206

pieprz i sól do smaku 4 bułki do hamburgerów  Przygotowanie: Ciecierzycę płuczę i zalewam dwoma szklankami wody zostawiam na noc. Następnego odsączam z wody i przepłukuje. Po czym mielę w maszynce do mięsa. Do masy dodaję posiekaną cebulę, łyżkę musztardy, jajko, kolendrę i kumin. Dokładnie mieszam i dosmaczam masę solą i pieprzem. Odstawiam masę na około 30 minut

Magiczna kuchnia Darii
Kotleciki z dorsza z sosem koperkowym 213

łyżka masła łyżka mąki pszennej szklanka chudego mleka pęczek koperku sól i pieprz Przygotownie: RYBA Dorsza myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Wyciągam ewentualne ości i wraz cebula i bułką mielę w maszynce do mięsa. Do zmielonych składników dodaje jajko i otręby oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszam aby powstała zwarta masa. Formuję małe kotleciki, które obtaczam w bułce tartej

Magiczna kuchnia Darii
Uszka z grzybami prawie wigilijne 187

Miskę oprószam  mąką i przekładam do niej ciasto, przykrywam ściereczką i odstawiam aby ciasto odpoczęło (około 1 godziny). W czasie gdy ciasto odpoczywa przygotowuję farsz. Rozmrożone wcześniej grzyby mielę w maszynce do mięsa. Cebulę drobno siekam i podsmażam około 3 minut na maśle. Do podsmażonej cebuli dodaję zmielone grzyby i razem podsmażam do momentu odparowania płynu. Następnie dodaję bułkę

Magiczna kuchnia Darii
Muffinki JAFFA CAKES 159

delicji o smaku pomarańczowym. Ledwie dzisiaj rano ostatnia babeczka zniknęła ze stołu, a ja już tęsknię za tym połączeniem smaków. Jutro znów będę miała okazję je upiec, bo będziemy mieli gości J Polewę tym razem zrobię z domieszką czekolady mlecznej. Czytaj więcej

bistro mama
Ciasteczkowy Potwór 187

razem tort dla naszego zaprzyjaźnionego fotografa :) Mam nadzieję, że: - niespodzianka Ci się podobała, - goście nie mieli po nim niestrawności, - nie masz niebieskich ścian i podłogi w domu :) Najlepszego, MARIO! Czytaj więcej

bistro mama
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie 402

wodzie rodzynek WYKONANIE Margarynę z mąką i proszkiem  siekamy. Dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki, by się schłodziło. Masa serowa:  Ser mielimy 2 razy.W osobnych miskach ubijamy białka, w osobnej żółtka z cukrem. Masło ucieramy  na puch, dodajemy stopniowo rozkłócone żółtka, następnie mąkę ziemniaczaną lub budyń wymieszany z cukrem waniliowym

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania