mielone - 47549 przepisów (strona:2522/3170)

Kotlety gryczane 194

natka pietruszki ) -bułka do obtaczania -olej do smażenia -sól, pieprz Zagotowujemy szklankę wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na sypko. Odstawiamy do wystygnięcia. Przepuszczamy razem z serem przez maszynkę do mielenia. Ja miele dwa razy, ale nie jest to konieczne. Dodajemy jajko, sól i pieprz oraz zieleninę, W moim przypadku był to koperek. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy zgrabne kotleciki

Kulinarne przemyslenia
Mielonka wieprzowa na szybko 220

ziele angielskie 1g/kg -pieprz biały 3g/kg -pieprz ziołowy 2g/kg -gałka muszkatołowa 1g/kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 20 g do całości -praska WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą .Mielimy łopatkę i karkówkę sitko 8 mm natomiast boczek 4 mm. Dodajemy wszystkie przyprawy i wodę i wyrabiamy bardzo dokładnie do kleistości. Odstawiamy do lodówki na 2 godz. Po tym czasie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kluski z makiem 111

pół szklanki rodzynek Dzień przed przygotowaniem mak zalać zalać wrzącą wodą i zagotować. Mak ostudzić a następnie wylać na sito. Następnego dnia dobrze odsączony zemleć dwukrotnie, dodając do drugiego mielenia cukier. Wymieszać z rozpuszczonym miodem i łyżką śmietany. Dodać drobno pokrojone orzechy i rodzynki. Ugotować makaron (najlepiej łazanki). W szklankach układać na przemian warstwę ugotowanych łazanek i maku. Ułożyć dwie

Bullio
Pierogi oszukańce – kuchnia podkarpacka 40864

pieprz Przygotowujemy farsz. Grzyby zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Wodę po gotowaniu grzybów wykorzystujemy do ugotowania kaszy. Gotujemy ją według przepisu na opakowaniu. Ugotowane grzyby i mięso mielimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy zioła oraz sól i pieprz. Wyrabiamy farsz. Przygotowujemy ciasto. Mąkę, sól i jajka mieszamy. Dodajemy ciepłą wodę

Trzeci talerz
Sposób na kasztany 160

też nie do końca na czasie. Sezon na kasztany już bowiem minął, a ciężko krem kasztanowy bez owych przygotować. Na pocieszenie dla tych, którym ślinka pocieknie i nie będą mieli ochoty czekać do września napiszę, że już upieczone lub ugotowane i obrane kasztany można kupić od czasu do czasu na przykład w Lidlu. Śmiało z nich takie puree można przygotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Śmietankowe lody arbuzowe 288

takie jak moje... śmietankowe;) Składniki: 1,5 kg arbuza 300 ml śmietany 30% 3-4 łyżki miodu Miąższ z arbuza, bez skóry i pestek wkładamy do kielicha miksera i mielimy na konsystencję płynną, dodajemy miód lub cukier. W osobnym naczyniu ubijamy śmietanę na prawie sztywną pianę i dodajemy zmiksowanego arbuza. Ubijamy jeszcze chwilę. Płynne lody przelewamy do pojemniczka lub foremek

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik Oreo na zimno 210

twarogowego 200 mil śmietanki 30 % 150 gram cukru 6 łyżeczek żelatyny 50 ml ciepłej wody do rozpuszczenia żelatyny duże opakowanie ciasteczek oreo Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Twaróg mielimy dwukrotnie lub używamy takiego zmielonego z wiaderka i miksujemy razem ze śmietanką i cukrem. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszam mikserem. Następnie dodajemy pokruszone ciasteczka oreo, mieszamy delikatnie

Życie zaczyna się w kuchni
Domowa pierś z kurczaka na kanapkę 173

piersi z kurczaka 1 mała papryka czerwona lub 1/2 dużej 100 gram żółtego sera sól pieprz do smaku Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie mielimy lub drobno siekamy. Czerwoną paprykę również kroimy w drobną kostkę, za to ser w grubą kostkę. Wszystko razem mieszamy do idealnego połączenia składników. W miedzy czasie doprawiając solą i pieprzem.  Wyrobione

Życie zaczyna się w kuchni
Swojski smalec 192

słoniny 1/2 kg mięsa z łopatki (może być więcej) 3 cebule 3 ząbki czosnku  3 jabłka pieprz do smaku sól do smaku Przygotowanie: Słoninę oraz łopatkę mielimy w maszynce do mięsa. Słoninę wkładamy do garnka i wytapiamy z niej tłuszcz aż do pojawienia lekko brązowych skwarek. Ważne aby nie były mocno wytopione. Dodajemy surowe mięso, dalej smażymy razem. Cebulę

Życie zaczyna się w kuchni
Rogale Marcińskie edycja II 186

orzechy parzymy wrzącą wodą, zostawiamy na 15 minut, po czym odcedzamy i dobrze odciskamy z nadmiaru wody, najlepiej przez tetrową lub bawełnianą ściereczkę. Sparzony mak i orzechy oraz migdały mielimy dwukrotnie. Rozcieramy z cukrem pudrem masę marcepanową i dodajemy do zmielonego maku. Dodajemy również skórkę pomarańczową oraz pokruszone biszkopty. Mieszamy. Pozostała nam jeszcze śmietana, dodajemy jej tyle aby powstała

Życie zaczyna się w kuchni
Pomysły na prezenty 216

Cześć Dzisiaj Mikołajki i równocześnie 10 dzień Adwentu. Przede wszystkim przepraszam za te dwa dni przerwy. W niedziele przyjechali do mnie goście, więc to oni mieli pierwszeństwo. Wczoraj ponosiłam konsekwencje brania tabletek – albo boli mnie kolano albo cierpię z powodu skutków ubocznych tabletek. :( Ale jak wspomniałam na samym początku dzisiaj są Mikołajki. Więc dzisiaj będzie notka o prezentach. Akurat wczoraj

blog.moje-pasje.info
IZAURA 137

ostudzeniu dodaję 4 żółtka i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Odlewam pół szklanki, a do reszty dodaję mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlewam do formy. Ser mielę w maszynce (minimum dwukrotnie), łączę z pozostałymi składnikami. Ucieram na gładką masę, wykładam na ciasto. Całość piekę około 60 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu odstawiam ciasto do ostudzenia, następnie

JejKuchnia
Paszteciki drożdżowe z mięsem 156

oliwy Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku Jak wykonać ? Farsz: Cebulę i czosnek obieram, siekam drobniutko, duszę na małej patelni na oliwie, aż się zeszkli. Gotowane mięso mielę przez maszynkę, mieszam z ciepłym wywarem z rosołu, dodaję podduszoną cebulę z czosnkiem, doprawiam do smaku solą pieprzem oraz majerankiem, mieszam dokładnie. Przygotowuję ciasto: Mąkę pszenną mieszam z suchymi drożdżami

Wanilia i Kardamon
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej 202

natki pietruszki Kaszę jaglaną wyłożyć na sitko i przepłukać najpierw zimną, a następnie gorącą wodą. Ugotować ją do miękkości w osolonej wodzie. Mięso z indyka zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę pokroić na ćwiartki i również zmielić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. W dużej misce wymieszać mięso, kaszę jaglaną, cebulę, bułkę tartą, marchewkę i jajko. Doprawić

Bullio