dokładnie ugniatamy tłuczkiem, aby pozbyć się wszelkich grudek, dokładamy twaróg i razem ugniatamy. Dla uzyskania idealnie jednolitej masy (bez choćby mini grudek) polecam przepuścić razem przez maszynkę do mielenia mięsa, ja tego nie robię, by oszczędzić trochę czasu). Wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, wsypujemy mąkę (*ilość mąki może się nieznacznie różnić choćby ze względu na jej typ lub wielkość jajek
Kolorowy Przepisownikpewnością zrobię to ciasto jeszcze kiedyś, część serków waniliowych zamienię jednak na naturalne, zmniejszy to nieco jego słodycz. Do przygotowania ciasta użyłam granulowanego mleka w proszku - tylko takie mieli u mnie w sklepie - i powiem szczerze - wcale nie wpłynęło to ani na smak, ani na konsystencję kremu:) składniki: ok 400 g krakersów 400 g (puszka) masy kajmakowej (najlepsza z gostynia
6nieboTurystyczną. Tam też było jajko w przepisie ;) Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana sól Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane przecieramy przez praskę lub mielimy. Można też bardzo dokładnie utłuc tłuczkiem do ziemniaków, ale nie polecam miksować ziemniaków za pomocą blendera, bo masa będzie zbyt rzadka. W garnku uklepujemy utłuczone ziemniaki i dzielimy
bistro mamałyżka oleju do smażenia Ziemniaki obrać i zagotować w osolonej wodzie do miękkości. Odstawić do całkowitego ostudzenia. Ser i ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę drobno posiekać. W misce wymieszać masę serowo-ziemniaczaną, posiekaną cebulę, jajko, sól i pieprz. Wyrobić ciasto. Powinno odchodzić od ręki. W razie potrzeby dodać nieco więcej mąki ziemniaczanej
Bulliozostawiamy na chwilę do przestygnięcia. Kiedy orzechy nie są już gorące pocieramy je o siebie w ściereczce, tak żeby ściągnąć jak najwięcej łupinek. Orzechy bez łupinek przekładamy do blendera. Mielimy na proszek, dodajemy olej kokosowy i kakao, blendujemy dalej na gładką masę. Do masy wlewamy czekoladę i dokładnie mieszamy. Gotowy krem przekładamy do słoiczków, przechowujemy w lodówce. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercysuszonymi pomidorami Zazwyczaj robię tą sałatke z mieszanki różnych sałat. Tym razem zrobiłam ją tylko z rukoli ale tylko dlatego, iż w sklepie w którym robiłam zakupy nie mieli innych sałat. Idealne w tej sałatce jest to, iż można ją jeść samą bez żadnych dodatków, albo to ona może być dodatkiem do wszelkiego rodzaju dań. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie
mecooksdietę tylko 5 razy w tygodniu. Wśród wielu zestawów z całą pewnością znajdziemy ten, który będzie nam najbardziej odpowiadał smakowo np. jeśli nie lubimy ryb, to nie będziemy mieli ich w naszym zestawie. A jaka jest cena diety pudełkowej Obecnie jesteśmy w stanie znaleźć dietę pudełkową dopasowaną do naszego domowego budżetu. Na pierwszy rzut oka cena może się wydawać dość
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sera tłuszcz do smażenia przyprawy: po pół łyżeczki soli, cząbru, oregano, 1/3 łyżeczki utartego kminu rzymskiego i nasion kolendry, około 1/3 łyżeczki płatków chili lub chili w proszku. Mięso mielimy wraz z cebula i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie przecier pomidorowy. Dusimy kilka minut, dodajemy przyprawy, fasolę
Pichceniomaniaprzeciwny razie ciasto pierogowe będzie twarde i trudne do rozwałkowania. Tak więc ciasto wyrabiamy długo i energicznie, następnie przykrywamy ręcznikiem lnianym i wkładamy do lodówki na pół godziny. Ser mielimy, kaszę gotujemy do miękkości, mieszamy razem dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ciasto pierogowe wałkujemy na bardzo cienko, wykrawamy pierogi, wkładamy farsz, lepimy i gotujemy w osolonej wodzie, 3 minuty
Jadło i czytadłogotowego mięsa, uzyskałam z 6 kg udek. Usuwamy tłuszczu i skórę, oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki, aby było łatwiej zmielić. Tłuszczu nie używamy, ale połowę skór mielimy razem z mięsem na dość grubych oczkach. Trochę tłuszczu jest potrzebne, wszak to nośnik smaku to raz, a dwa jak się wygotuje i ulokuje na wierzchu
Dieta moja pasjaświecie i s ą wielką skarbnicą kwasów omega - 3, błonnika, białka, wapnia, żelaza, potasu, magnezu, antyoksydantów... Mogłabym tak wymieniać i wymieniać... Spożywa się je na surowo - nie trzeba mielić, ani gotować. Zachowują się podobnie jak siemię lniane, czyli pod wpływem płynów - zwiększają (kilkukrotnie) swoją objętość i wytwarzają żel, który zawiera w sobie wszystkie ich wartości odżywcze. Tu znajdziecie
Di gotujekardamonem to jest podejrzana sprawa. Występował chyba w każdym słodkim wypieku, który mieliśmy okazję spożywać. Pachnie jak delikatne perfumy lub sosnowe szyszki. Mam takie osobiste podejrzenie, ze Finowie mielą drobniutko szyszki i dodają do tej przyprawy ;-) To taka
dolcevitainmykitchenWielkiej Encyklopedii Kuchni Polskiej. Składniki: 50 dag sera białego 2 jajka 10 dag mąki pszennej 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu sól Przygotowanie pierogów: ser mielimy lub przeciskamy przez praskę żółtka oddzielamy od białek, zaś białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, do zmielonego sera dodajemy żółtka i mąkę, mieszamy starannie, na końcu dodajemy ubitą
Zasmakuj Kuchniłyżeczki chili sól, pieprz do smaku dodatkowo: sos do pizzy + ulubione dodatki Wykonanie: Kalafiora dzielimy na małe różyczki i myjemy pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszamy. Za pomocą rozdrabniacza mielimy go partiami aż uzyskamy cos na wzór wiórków kokosowych. Do kalafiora dokładamy reszte składników i dokładnie mieszamy. Okrągłą blaszkę smarujemy olejem kokosowym lub masłem i wykładamy na nią całą masę
Przysmaki KarolkiSkładniki: - ugotowane dzień wcześniej ziemniaki - mąka ziemniaczana - jajko farsz: - udka z kurczaka ugotowane w rosole - średnia cebula - sól, pieprz do podania: - podsmażona cebulka + skwarki Mięso oddzielamy od kości, mielimy. Cebulkę szklimy na oleju i mieszamy z mięsem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki (koniecznie zimne) przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i stopniowo mąkę ziemniaczaną, tak aby powstała gładka masa
Cook&Love