mielone - 47549 przepisów (strona:2516/3170)

kotlety z grochu 175

jajka, cebulę, przyprawy... Cebulę podsmażamy i dodajemy z jajkami i przyprawami do ugotowanego grochu... Z przypraw  zalecam dodać dużo majeranku, pieprz ziołowy lub czarny i sól. Połączone składniki mielimy w maszynce do mięsa lub blendujemy... Z przygotowanej masy lepimy kotlety... Panierujemy w bułce tartej lub w mące i pieczemy... Upieczone kotlety serwujemy na gorąco z czym kto lubi :) Można

chleba naszego
kiełbasa polska surowa podsuszana 192

łyżki soli peklowej, 1 łyżkę cukru,  1 łyżkę pieprzu, 2 łyżki czubate majeranku, 5 ząbków czosnku, 0,75 l wody.   Mięso kroimy w kostkę i mielimy łopatkę na grubych oczkach, boczek na małych oczkach Zmielone mięso przyprawiamy, wlewamy wodę  i solidnie wyrabiamy...  żeby dobrze rozprowadzić przyprawy.  Tak przygotowane wstawiamy do lodówki pod przykryciem

chleba naszego
domowe wędliny parzone 35052

łyżka majeranku, 1 łyżka ziół prowansalskich, 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela, 5 ziaren jałowca, główka czosnku  Sole i cukier łączymy razem, przyprawy ziarniste i liść mielimy, a potem dodajemy do pozostałych. Mięso posypujemy solą z cukrem, potem wcieramy pozostałe przyprawy i czosnek. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 48-60 h,  Co 12 h wylewamy wodę

chleba naszego
szynka i schab 139

łyżki soli, 2 łyżki soli peklowej (jeżeli nie mamy, to dajemy sól kamienną),  4 łyżki cukru, czosnek, pieprz, paprykę, ziele,liście, jałowiec... wg uznania Liście, ziele i jałowiec mielimy lub rozkruszamy w moździerzu... Mięso przed przyprawianiem nakłuwamy patykami od szaszłyków... Przyprawy mieszamy i nacieramy nimi schab i szynkę...przyprawione wstawiamy do lodówki  na 12-24 godz. odwracamy

chleba naszego
"Indyjskie Rafaello" 90

Wszyscy lubimy słodkości, ta propozycja pochodzi z Indii. Moi uczniowie dzięki uprzejmości P. Heleny mieli możliwość zrobienia i spróbowania tych pyszności. SKŁADNIKI: 1 kostka masła 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka kardamonu ewentualnie wanilię, gałkę muszkatołową, goździki- cp kto lubi 2 łyżeczki kurkumy 1/2 - 1 kg. cukru  1 l mleka 1 kg. startej na małych oczkach marchewki  WYKONANIE: masło

Kuchnia Beaty
Kotlety z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) 336

łyżki bułki tartej ok. 3 jajka + ok. 2 łyżki mleka olej do smażenia Kurczak w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) - Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka mielimy. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie wszystkich przyprawy (pieprzu i soli dodajemy więcej), majonez

Słodka Strona
Orzechowiec z niespodzianką 268

mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę (21x32cm) i pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach. Studzimy. Orzechy włoskie mielimy, łączymy z pokruszonymi na pył herbatnikami. Całość zalewamy pepsi/coca-colą i odstawiamy na 20 minut do napęcznienia. Miękkie masło ucieramy do białości, dodajemy masę orzechowo-herbatnikową. Pod koniec dodajemy cukier

Smaki Na Talerzu
PASZTET WIEPRZOWY W BOCZKU 159

przyprawy, gotujemy ok 1 godz 20 minut. po tym czasie dokładamy wątróbkę, gotujemy jeszcze 10 minut. Wyłączamy gaz. Studzimy mięso i warzywa. Przepuszczamy wszystko trzykrotnie przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatałową, wlewamy szklankę rosołu, dobrze mieszamy. Przekładamy

Z Majeczką w kuchni
6-8 kwietnia – Festiwal Piwa – Warszawa 167

dniach 6-8 kwietnia odbędzie się Warszawski Festiwal Piwa, gdzie będziecie mieli okazję spić piankę z pierwszego piwa w tym roku. Skąpcie się w morzu piwa! Artykuł 6-8 kwietnia – Festiwal Piwa – Warszawa pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Paszet-smarowidło z bażanta z czarnuszką i grilowanym pomidorkiem 198

Pozostawiamy do wystygnięcia. Mięso gdy już jest miękkie wyciągamy z bulionu do wystygnięcia razem z warzywami. Bulionu nie zlewamy!!!!!! Mięso obieramy z kości i dodajemy: bułkę ,warzywa , cebulę mielimy w maszynce 5-6razy . Mieszamy wszystko dokładnie dodając dwa jajka . Sól , pieprz do smaku. Zawijamy w tzw. "cukierki" najpierw w folie spożywczą a później w aluminiowa. TUTAJ ZOBACZYSZ

Viola cooks with passion
Kokosowa kaszka manna 167

przyswajalne dla organizmu, dlatego powinno się jeść rozdrobnione, ale z drugiej strony kupione już zmiksowane siemię, część swoich wartości utraciło przez zbyt duży kontakt z powietrzem. Dlatego ja teraz mielę siemię lniane przed podaniem w młynku do kawy, który wzięłam od mamy, no co nie używała go a mi taki stary PRL-owski młynek jak znalazł ;) Składniki na małą porcję

Delusional Trine
Budyń jaglany na dwa sposoby 122

sposobu nr 2, jednak teraz wolę zmielić sobie wcześniej kaszę na mąkę i wykonywać budyń sposobem nr 1. A Wy, jak wolicie? Sposób 1: Baza wyjściowa: suchą kaszę mielimy w młynku Dokładny przepis na budyń wykonany tym sposobem znajdziecie tutaj. Składniki: 2-3 łyżki mąki jaglanej (lub kaszy jaglanej zmielonej w młynku na mąkę) szklanka mleka łyżka masła

Mania Wypiekania
Co z tymi Walentynkami? Zobacz, co na temat randkowania sądzą Polacy i sprawdź jak to się wszystko zaczęło 133

Walentego, patrona zakochanych. Legenda głosi, że łamał on zakaz cesarza Klaudiusza II Gota, który nie zgadzał się na małżeństwa mężczyzn w wieku 18-37 lat. Dzięki temu ludzie chętniej mieli służyć w jego armii. Za błogosławieństwo nielegalnych małżeństw biskup Walenty został wtrącony do więzienia, gdzie zakochał się w niewidomej córce swojego strażnika. Ta z kolei pod wpływem miłości odzyskała wzrok

Tradycyjna Kuchnia
Aioli inspired by MINI – pyszne burgery 292

klimat, wygląd lokalu jak i samo jedzenie. Z całą pewnością tam wrócę, bo muszę koniecznie spróbować tej dużej, apetycznie wyglądającej pizzy :) Tak więc, jeśli będziecie w Warszawie i będziecie mieli chwilę czasu to śmiało możecie odwiedzić tą restaurację.   Pamiętajcie proszę tylko, że to co powyżej przeczytaliście to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić. Być

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIEROGI Z MIĘSEM Z ROSOŁU I KISZONĄ KAPUSTĄ 182

mieszane np wołowe z drobiowym. Mięso oddzielamy od kości,na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i podsmażam  mięso do zarumienienia by nabrało smaczku. Gdy mięso jest już chłodne mielę je w maszynce,kapustę również ( można też posiekać). Cebulę siekam w drobną kostkę,podsmażam na patelni z niewielką ilością oleju. Zmielone mięso i kapustę łączę ze sobą,dodaję podsmażoną cebulkę

Niespełnione zdolności kulinarne