przetłumaczeniu na język angielski natychmiast przesłałam go do Shehryara, Asimy i Panchami. Byłam przekonana, że po doświadczeniach z sernikiem krakowskim, kluskami na parze i ogórkowej z kaszą jaglaną, będą mieli okazję spróbować kolejnej potrawy rodem z kraju nad Wisłą. A tutaj zonk ! Okazało się, że zarówno w Indiach, jak i w Pakistanie przygotowuje się bardzo podobne zupy. Poniżej znajdziecie więc
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataspożywcza lub jelito cieńkie ********************************************* Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie.Przyprawy jak ziele angielskie , pieprz ziarnisty i jałowiec utluc tłuczkiem lub zmielić.Mięso dobrze umyć , osuszyć , zmielić w maszynce do mielenia mięsa.Czosnek obrać i zmiażdżyć z solą.Do zmielonego mięsa wlać żelatynę rozpuszczoną , dodać przyprawy,wyrobić dobrze.Mięso zostawić w temp.pokojowej przez 30 minut.Wstawić po tym czasie do lodówki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiRodzynki zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na ok. 5 min., a następnie odsączamy na sitku. Orzechy lub migdały podprażamy na suchej patelni, a następnie razem ze skórką pomarańczową siekamy. Ser mielimy dwukrotnie. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy stopniowo zmielony ser oraz śmietanę i miksujemy na gładką masę. Do sera dodajemy wszystkie bakalie i mieszamy. Masę przekładamy
Domowy Smak Jedzeniaposłodzenia: możemy użyć cukru, ksylitolu, erytrytolu, syropu z agawy – ilość zależy od naszych upodobań smakowych * olej kokosowy – 1 czubata łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Orzechy dokładnie mielimy z namoczonymi wcześniej we wrzątku daktylami. Dodajemy olej kokosowy i wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. MASA: Wypłukaną ( to ważne ) dwukrotnie kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy
Ostra na Słodkomleka lub wody Sposób przygotowania: Ciasto- Pomarańcze obieramy, usuwamy albedo (białą skórkę) i gotujemy przez 10 minut. Następnie hartujemy w zimnej wodzie przez całą noc. Na drugi dzień owoce mielimy w maszynce do mięsa. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier kryształ, cały czas ubijając wrzucamy po jednym żółtku aż do ich wykorzystania. Składniki suche: kakao, mąkę, bułkę tartą
Kuchnia w czekoladziecukier z wanilią/stewia lub ksyloitol - szczypta soli Dodatkowo: - do oprószenia cukier puder lub stewia/ksylitol - truskawki lub inne ulubione owoce, ewentualnie konfitura Twaróg rozgniatamy widelcem (nie miksujemy, ani nie mielimy). Dodajemy żółtka, cukier z wanilią lub stewię/ksylitol (można w ogóle nie słodzić) – mieszamy. Dodajemy esencję waniliową oraz wiórki kokosowe – mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę – ponownie mieszamy. Ubiajmy na sztywno pianę
mojewypiekiinietylkoSzybkie danie a takie pyszne. Składniki: krewetki argentyńskie około 300 g 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki masła szczypta soli świeżo zmielony pieprz garść pietruszki płatki chilli (mam w młynku- mielę na świeżo) 2 łyżeczki świeżo wyciśniętej cytryny makaron 3 łyżki śmietany 18 % Do rondelka wrzucam masło, czosnek, chilli, chwilę duszę. Dodaję obrane i oczyszczone krewetki. Chwilę duszę. Dodaję wyciśniętą cytrynę
MojaQchnia.plamaretti 25 g di farina 00 20 g di burro 3 tuorli 1 cucchiaio di liquore amaretto Decorazione biscotti amaretti mandorle a lamelle PRZYGOTOWANIE Ciasteczka amaretti mielimy na py ł . Mieszamy z m ąk ą , cukrem i szczypt ą soli. Dodajemy rozpuszczone masło oraz roztrzepane jajka. Ciasto szybko wyrabiamy. **** In una ciotola mescolate la farina con i biscotti
La grande e la piccola cuocawitaminy D, co w naszym klimacie, gdy nie mamy zbyt dużo słońca na pewno się przyda. Podaję przepis na jedną porcję, więc jeśli wasi domownicy też będą mieli dość białej kiełbasy i jajek z majonezem, musicie zwielokrotnić ilość składników o liczbę chętnych na świeżą wiosenną sałatkę. Składniki: 5 łyżek ugotowanej czarnej quinoy 4 liście sałaty lodowej 1 łodyga
Quinoa Raz!ubijamy w kąpieli wodnej przez ok. 10 minut (całość powinna lekko zgęstnieć). Zdejmujemy z ognia. Pomarańczę sparzamy wrzątkiem i ścieramy jej skórkę na tarce o małych oczkach. Twaróg mielimy 2-3 krotnie, dodajemy masło, rodzynki, skórkę pomarańczową, pokrojone w kosteczkę morele i posiekane migdały z orzechami włoskimi oraz aromat, mieszamy. Ostudzoną śmietankę z żółtkami dodajmy do masy twarogowej i porządnie
Be Fit Be Strongpieczenia i miksuję na puszystą masę , następnie do wysokiego naczynia dodaję fasolę , banany,cukinie , masło orzechowe , oraz mleko sojowe , kiedy mamy już składniki to blenderem bardzo dokładnie mielimy aby uzyskać gładką masę . Kiedy mamy zmieloną masę , zaczynamy łączyć wszystkie składniki , do ubitych żółtek dodaję mąkę ,zmielone banany z fasolą , oraz kakao , miksujemy to połączenia składników , następnie do gotowej masy
Mój Smaknadal będzie twarda to możemy delikatnie podlać ją wodą lub zwykłym mlekiem aż się dobrze ugotuje. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. Masę delikatnie studzimy i jeszcze ciepłą mielimy blenderem na gładki krem. Dodajemy alkohol. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Z powstałego gęstego kremu lepimy kulki, do środka każdej wkładamy migdałka i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Trzymamy w lodówce. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniwystudzeniu przekrawamy na 2 równe części. Masa makowa: Mak zal ewamy wrzącą wodą. Po 20 minutach zagoto wujemy i odstawi amy do ostygnięcia. Odl ewamy wodę i dwukrotnie mieli my . (j eżeli używamy maku już zmielonego to zalewamy go ok. 3 00 ml wrzącej wod y i ods tawiamy do "napęcznienia ") . Następnie łączy my z rozbełtanymi jajkami
Słodka Stronawyrośnięcia na około 1 godzinę, następnie ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na prostokąt na podsypanej mąką stolnicy na nadzienie składniki wymieszać dokładnie ze sobą, twarogu nie mielę, lubimy grudkowaty, na każdy z prostokątów wyłożyć połowę nadzienia i rozsmarować, poukładać wiśnie z kompotu lub świeże, zwinąć roladę, końcówki podwinąć pod spód, zostawić na blasze z papierem do pieczenia
W Mojej Kuchni Lubiępolskich konsumentów tytułem Produkt Roku 2015? ,,Prima Finezja to starannie skomponowana kawa o harmonijnym smaku i urzekającym aromacie świeżo palony ziaren. Za sprawą tradycyjnego procesu palenia oraz mielenia Kawa Finezja uzyskuje niepowtarzalny, delikatny smak i pełny aromat, towarzyszący Polakom już od lat.” #Kawa #PrimaFinezja #WspólneChwile
Słodkie okruszki