mielone - 47549 przepisów (strona:2502/3170)

Filolożkowy Zestaw Obiadowy I 201

takich bucatini all'amatriciana na powitanie kogoś, kto wraca z zagranicy, jest najlepszym prezentem. Ileż to razy byłem świadkiem rozmów telefonicznych rodaków, którzy na krótko przed powrotem z obczyzny mieli jedno jedyne zmartwienie: zyskać pewność, że gdy tylko otworzą drzwi mieszkania, zanim jeszcze przywitają się z mamami, żonami i narzeczonymi, już z daleka ujrzą stojący na kuchni gar z wrzącą

Kuchnia smaków
Pasta z ciecierzycy, pomidorów suszonych i orzechów. POLECAM. 215

oleju ) puszka ciecierzycy lub ⅓ szklanki ciecierzycy suchej sól do smaku (opcjonalnie) Wykonanie Ciecierzyce suchą gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ciecierzycę z puszki używamy w 3 etapie. Orzechy mielimy. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Uwagi Ciecierzyca musi być dobrze ugotowane, inaczej pasta będzie sucha, można wtedy dodać kilka łyżek wody z gotowania. 3.5.3208 Ciecierzyca to zdrowe, pożywne białko. Zobaczcie

Apetyt na Zielone
Kokosowe kulki mocy. Mega. 214

miodu 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 2 łyżki amarantusa ekspresowego (opcjonalnie) 4 duże figi suszone ⅓ szklanki wody ok. 1 szklanka wiórków do obtoczenia Wykonanie Wiórki, płatki żytnie, orzechy mielimy na mąkę. Do miski wsypujemy zmielone składniki suche i dodajemy kakao, miód, olej kokosowy, amarantus. Figi i wodę blendujemy na gładką masę i dodajemy do pozostałych składników. Ugniatamy masę ręką

Apetyt na Zielone
Kopiec kreta- wegański & fit 286

Smak dzieciństwa- kopiec kreta, jedno z pyszniejszych ciast, które w wersji "podstawowej" nie zachwyca składem. Postanowiłam podjąć się wyzwania, pozamieniać składniki i oto widoczny na zdjęciach

healthy dreams
Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa 233

pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi). Panierka: Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie

VioletoweKucharzenie
Flan z kaszy jaglanej, czyli co na podwieczorek? 219

piec; a przy tym wszystkim jeszcze się wysypiać. Z uwagi na skandaliczne godziny pracy ciężko jednak to wszystko pogodzić.  Chciała, to ma - powiedzą niektórzy.  I będą mieli rację. Mimo ciągłego braku czasu i mnóstwa stresu związanego z przeprowadzką, i tak mam motyle w brzuchu . Jestem niesamowicie podekscytowana zmianą miejsca zamieszkania i możliwościami, które się przed nami otworzą już

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Truskawki w czekoladzie dla dzieci małych i dużych 308

Owocowy i słodki deser dla dzieci, nie wymagający wielu składników. Wystarczą truskawki i czekolada :) Posypka cukrowa nie jest konieczna, ale ładnie wygląda i przy okazji moi synowie mieli trochę zabawy przy dekorowaniu. ok 500 g świeżych truskawek 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej kolorowe posypki cukrowe Truskawki, najlepiej duże i ładne umyć razem z szypułkami i osuszyć

https:KKuchniaMniam
Tarta z brzoskwiniami na orzechowym spodzie. 205

łyżki śmietany 18%   Nadzienie; 3- 4 brzoskwinie 300 ml mleka 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy     Przygotowanie; Mąkę przesiewamy do miski, orzechy mielimy, także dodajemy do mąki razem z  pozostałymi składnikami i zagniatamy ciasto. Zawijamy w folie i chłodzimy około 1 godz. Brzoskwinie jeśli z puszki odcedzamy i kroimy w plasterki. Jeśli

Radość kipiąca uśmiechem.
7 fatalnych wpadek językowych – zapamiętaj i naucz się kilku słówek! 326

seksualnych pozycji (pecorina) Klasykiem gatunku jest restauracyjna wpadka makaronowa. Pamiętajcie, że danie z penne ma dwie litery „n”, natomiast pene określa męskie genitalia. Natomiast jeżeli będziecie mieli ochotę na drzemkę ( pisolino ) nie pomylcie jej z siusiakiem (pisellino). Zapamiętaliście chociaż kilka słów

Bon Ton Italia
KNEDLE Z TRUSKAWKAMI 180

polania 1 łyżka oleju WYKONANIE: Obrane i umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedź i utłucz dokładnie, przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mielenia. Pozostaw je do całkowitego ostudzenia. Do zimnych ziemniaków dodaj obie mąki oraz jajko i zagnieć gładkie ciasto. Ilość mąki zależy od tego, jak mocno ciasto będzie się kleiło do rąk

Słodko-Słony Świat Ilony
Przyprawy – kulinarne inspiracje 246

nadać swoim potrawom wyjątkowy smak. W czasach starożytnych ceny przypraw sprowadzanych z innych krajów osiągały zawrotne ceny i taki stan rzeczy trwał przez wiele stuleci. Do pewnych przypraw dostęp mieli tylko najbogatsi – królowe, oligarchowie oraz szlachta i bogate mieszczaństwo. W dzisiejszych czasach zakup ich nie powinien stanowić dla nas większego problemu, bo zazwyczaj są one dostępne w każdym porządnym sklepie

Codogara
Karkówka z szynkowaru 213

peklowania Pieprz Majeranek Czosnek (granulowany lub świeży)'; document.write(" "); Kroimy mięso na małe kawałki (jak na gulasz), po czym te chudsze i ładniejsze zostawiamy w misce, te poprzerastane tłuszczem zaś – mielimy bądź drobno szatkujemy, np. malakserem. Wszystkie składniki (mięso, wodę, żelatynę i przyprawy) wrzucamy do jednej miski i dokładnie mieszamy. Przekładamy mięso do szynkowaru, dociskamy sprężyną, zamykamy i wstawiamy

Proste-przepisy.pl
Ciasto/batony Snickers z kaszy jaglanej (bez pieczenia) 325

ziemnymi i odstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.  Można również pokroić ciasto na kawałki i oblewać je z góry masą, wtedy czekolada spłynie także na boki i będziemy mieli pyszne batony :) Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Sernik na zimno 329

szklanka mleka 1 kg twarogu półtłustego cukier waniliowy 2 galaretki dowolnego koloru owoce dowolne 1 opakowanie biszkoptów Wykonanie: Biszkoptami wykładamy dno tortownicy (średnica 26-28 cm). Twaróg mielimy lub miksujemy, żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym następnie dodajemy twaróg i dalej miksujemy. Żelatynę namoczyć w w kilku łyżkach mleka do spęcznienia, po czym rozpuszczamy w kąpieli wodnej

kgwjanczewo
Tahini - pasta sezamowa 259

oleju, cukru, czy soli, ewentualnie po szczypcie dwóch ostatnich. Co ciekawego zauważyłam? Robiąc masło orzechowe czy właśnie tahini, wystarczy dodać jedynie po szczypcie soli i cukru, by orzechy/ziarna sezamu mieliły się o wiele łatwiej na znacznie gładszą konsystencję niż bez ich dodatku. Przetestujcie to i zaskoczcie się tak jak ja! Na moim blogu znajdziecie już kilka przepisów z dodatkiem prawdziwego

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania