mielone - 47549 przepisów (strona:2503/3170)

Zupa marchewkowa z groszkiem 111

wsypujemy ½ łyżeczki soli, dodajemy liść kaffiru i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Następnie wsypujemy ryż, dodajemy estragon oraz groszek wraz z zalewą. Dzięki temu, będziemy mieli dodatkowy, fajny akcent smakowy w zupie. Całość gotujemy do miękkości ryżu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Kawa w klubie Polek 174

fajna strona zrzeszająca blogujące Polki rozsiane po całym świecie! Większość z Was, obserwujących mnie od dawna wie, że od wielu lat mieszkam w Szwecji . Teraz ja i Wy będziemy mieli okazję poznać inne Polki, które różne losy przywiodły w najróżniejsze zakątki świata. Mam nadzieję, że w niedługim czasie poznam kilka z nich osobiście. Dziewczyny organizują klubowe spotkania. Często spotykają się

codojedzenia
Kakaowe ciasto z rabarbarem 184

Dziś już weekend i pewnie będziecie mieli chwilę, żeby upiec sobie coś pysznego do sobotniej czy niedzielnej kawy. Serdecznie Wam polecam to kakaowe ciasto z rabarbarem, jest upieczone na bazie kruchego ciasta, w środku jako nadzienie mamy rabarbar, a na wierzchu przykryte jest bezową chmurką. Mówię Wam, słodka beza i kwaskowy rabarbar to przepyszny duet ! To kto jest chętny

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 240

puszki przełożyć na sito i dobrze przepłukać). 250 g odpadów po robieniu soku (marchew,burak, jabłko) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki kakao Wszystkie składniki umieścić w malakserze i mielić do momentu, aż masa nie będzie jedwabiście gładka. Przełożyć do formy. Piec 45 min w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia przykryć folią, aby się nie przypiekło. Wyjąć z piekarnika, wystudzić

moj przepis na
Bułki bezglutenowe z Thermomixa 258

owsianych bezglutenowych do wysypania foremki Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę i miksujemy przez 50 sekund na najwyższych obrotach (10). Gotową mąkę przekładamy do innej miski. W ten sam sposób mielimy komosę, przez […] Artykuł Bułki bezglutenowe z Thermomixa pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Koktajl śniadaniowy z płatkami Lubella 166

sycący. Polecam #odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa Składniki: 1 szkl płatków Lubella Corn Flakes Kakao i miód 1 szkl mleka 1 banan 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Płatki przesypujemy do kielicha blendera i mielimy je na pył. Potem do płatków dolewamy mleko i mieszamy. Banan obieramy ze skórki i kroimy w plastry, dodajemy do koktajlu. Na końcu dodajemy miód. Blendujemy składniki na gładki koktajl

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ciasto Rzeszowiak 197

masła 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia olejek migdałowy, do smaku wykonanie: Mak zalewamy gorącą wodą, odstawiamy do napęcznienia. Następnie odsączamy z wody i mielimy. Do zmielonego maku dodajemy masło, miód, żółtka, cukier, olejek i miksujemy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka, dodajemy je do masy makowej i mieszamy. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) 161

nojlepszy taki, kery 10 majōm do tych biołych wōsztōw 11 we M ü nchen) 3 łeżki ôstrego mostrichu bawarskigo szklōnka piwa pszynicznego (Weizenbier) troszka mōnki do zagynszczynia zōłzy Kebyjście mieli problym ze kupiyniym takich bawarskich mostrichōw, to mogecie dać trzi łeżki jaki ôstryj musztardy i trzi słodkyj, do keryj mogecie dociepnōńć połra roztrzaskanych gojździkōw, ziela angelskego, trocha gałki muszkatałowyj

Chop w kuchni
Ciasto słodka pokusa z serem i rabarbarem 582

dajemy do garnka i rozsmażamy, pod koniec smażenia dodajemy cukier Jak rabarbar będzie już usmażony, zdejmujemy z ognia wsypujemy galaretkę czerwoną, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Masa serowa: ser mielimy przez maszynkę lub miksujemy, do garnka dajemy ser, margarynę, jajka, cukier i wszystko zagotowujemy na małym ogniu, jak zacznie gęstnieć to rozpuszczamy budyń w mleku, wlewamy do sera, jeszcze chwilę

Kuchnia u Bietki
Jaki blender wybrać? 206

producent, sklep lub sprzedawca mogą Was wydymać? We wpisie powiem Wam jakiego sprzętu ja używam oraz przedstawię kilka innych modeli (innych firm), które moim zdaniem są godne uwagi. Będziecie mieli w czym wybierać. Ja sam jakiś czas temu borykałem się z tym problemem. Skrobałem się po głowie myśląc „Jaki blender wybrać” . Pomimo, że budżet nie był w moim

Blendman
Placuszki serowe 173

sosem brzoskwiniowym, ale najbardziej smakują nam z serkiem mascarpone i kawałkami owoców. 250 g białego sera 3 jajka 4 łyżki mąki szczypta soli 1/2 op. cukru wanilinowego Biały ser mielimy trzykrotnie lub przepuszczamy (również 3 razy) przez praskę do ziemniaków. Dodajemy do niego żółtka i miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę i cukier wanilinowy, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy

Smaki Na Talerzu
Babeczki francuskie z twarogiem i pistacjami 156

pistacjami. Wyszedł pyszny i sycący deser. Polecam Składniki: pół op. ciasta francuskiego 200 g twarogu półtłustego 50 g obranych pistacji 1/2 szkl cukru 1 białko kurze Przygotowanie: Pistacje mielimy na drobno. Twaróg przekładamy do miseczki, dokładamy zmielone pistacje, cukier i białko. Mieszamy razem dokładnie. Z ciasta francuskiego wykrajamy duże kółka (ja wykroiłam je największą metalową obręczą). Okrągłymi kawałkami ciasta wykładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Placuszki śniadaniowe z płatkami Lubella 187

zrodzinąnajlepiej #lubella Składniki: 2 jajka 1 łyżka cukru 1/2 szkl mleka 1 szkl płatków kukurydzianych Lubella Corn Flakes Kakao i Miód 1/2 szkl mąki 1 łyżka oleju Przygotowanie: Płatki mielimy na mąkę. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko, zmielone płatki, mąkę i olej. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej placuszki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ciasto snikers wg s. Anastazji 482

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 150 g orzechów 3 łyżki cukru kryształu 2 łyżki bułki tartej 5 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Połowę orzechów mielimy, a drugą połowę siekamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy Orzechy wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz bułką tartą i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Jak wybrać dobry catering dietetyczny 221

zastanowić się ile pieniędzy wydajemy dziennie na jedzenie w restauracjach, w domu, na mieście. Często nie zdajemy sobie sprawy, jak drogie jest kupowanie gotowego jedzenia. Wybierając catering dietetyczny będziemy mieli w cenie przygotowanych 4-5 posiłków na cały dzień. Rozważcie wszystko dokładnie. Jaki catering wybrać? Jeszcze niedawno mogliśmy na palcach jednej ręki policzyć firmy oferujące „pudełkowe jedzenie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!