mielone - 47549 przepisów (strona:2504/3170)

Rolada śniadaniowa bez pieczenia z płatkami Lubella 159

masła 1 łyżka masła orzechowego 1/2 szkl kaszy jaglanej 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżka cukru kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych 2 czubate łyżki mąki kokosowej Przygotowanie: Płatki mielimy na bardzo drobno (wychodzi 1 szkl). Masło rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Kaszę jaglaną przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki. Mleko kokosowe zagotowujemy(najlepiej w garnku o grubym dnie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej 203

gości. Do szparagów warto podać delikatną sałatkę. Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej – składniki pęczek szparagów 10-12 plastrów szynki parmeńskiej (tyle ile będziemy mieli szparagów) odrobina oliwy Zapiekane szparagi w szynce parmeńskiej – przepis Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, a następnie wkładamy na ok. 2-3 minuty do gorącej wody. Po wyjęciu- osuszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser z kremem kawowym 199

Arabica CoffeeNation 1 pełna łyżka kremu czekoladowego – u mnie nutella 2 francuskie ciasteczka (paluszki) Brześć około 2-3 łyżki ryżu preparowanego sos czekoladowy listki świeżej mięty Przygotowanie: Kawę mielimy w młynku. 1 lekko czubatą łyżeczkę zalewamy 100 ml przegotowanej wody, dokładnie mieszamy. Do misy blendera przekładamy połowę serka mascarpone, wlewamy jeszcze ciepłą kawę, dodaję krem czekoladowy (u mnie nutella

Słodkie okruszki
Sernik waniliowo-cytrynowy z solonym karmelem i o pisaniu 149

piasek. Mieszamy z olejem i herbatą. Masą herbatnikową wylepiamy dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. 2.Spod podpiekamy w 180C przez 8-10 minut. masa serowa 3. Twaróg mielimy dwukrotnie, przekładamy do misy miksera, łączymy z mascarpone i cukrem. 4. Dodajemy po jajku i miksujemy. Następnie dodajemy wanilię i sok z cytryny. 5. Ścieramy skórkę z cytryny i całość miksujemy

Raj dla Podniebienia
Sernik creme brulee 202

blenderze, rozdrabniamy na piasek. Dodajemy oliwę, mieszamy. Taką mieszanką wylepiamy spód tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę schładzamy przez 15 min w lodówce. masa serowa : twaróg mielimy, miksujemy z serkiem mascarpone oraz cukrem, dodajemy po jajku, na końcu żółtko. Wlewamy sok z cytryny i olejek. Wydrążamy ziarenka z laski wanilii. Miksujemy delikatnie. Masę przekładamy na schłodzony spóde ciasteczkowy

Raj dla Podniebienia
Sernik cytrynowy z chałwą 163

kakao, i olejem. Masą ciasteczkową wykładamy dno i boki tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę umieszczamy w lodówce na ok. 15 -25 min. Twaróg (oba rodzaje razem) mielimy dwukrotnie. Przekładamy do misy miksera, wbijamy po jajku i miksujemy. Dodajemy cukier puder, olejek, wanilię oraz otartą skórkę z cytryny oraz kremówkę. Miksujemy całość na wolnych obrotach miksera. Masę przekładamy

Raj dla Podniebienia
Sernik ricotta z nutką mięty – bardzo kremowy! 146

cukier waniliowy 5 – 6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki olejku pomarańczowego 4 łyżki mocnego naparu herbaty miętowej (do ozdoby) wiórki kokosowe cukier ozdobny   Wykonanie Twaróg półtłusty mielimy dwukrotnie. Do misy miksera przekładamy zmielony twaróg, ricottę, cukier puder, cukier waniliowy, otarta skórkę cytrynową. Całość miksujemy. Nastepnie dodajemy po jajku i nadal miksujemy. Teraz czas na zapachy. Wyciskamy

Raj dla Podniebienia
Panierowana mozzarella 180

Dziś na blogu przepis na panierowaną mozzarellę. Wystarczy ją pokroić w   plastry i usmażyć jak kotleta schabowego. W ten sposób będziemy mieli prosty, szybki  bezmięsny dodatek do obiadu lub kolację. Składniki: 3 duże kulki mozzarelli 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 łyżeczka bazylii sól, pieprz Wykonanie: Mozzarellę osączyć

magiczna kuchnia Kasi
Placki ziemniaczane z piekarnika 223

się równomiernie zezłociły. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i szczypiorkiem.  W przypadku braku „pomocnika”, ziemniaki ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę, a cebulę drobno siekamy. Płatki owsiane mielimy lub zamieniamy na gotową, sklepową mąkę. Później postępujemy tak jak wyżej

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z mięsem z kurczaka i pieczarkami 186

będzie szklista.  Pieczarki myję, kroję drobno a następnie na tym samym oleju smażę na rumiano z dodatkiem soli i pieprzu.  Wszystkie składniki muszą być zimne. Wszystko mielę na sicie o grubych oczkach, jeden raz. Mieszam całość ze Sobą doprawiam solą i pieprzem według smaku i gustu.      Następnie przygotowuję ciasto na pierogi. Mąkę wysypuję

Gotowanie Patki
KURCZAK NACHOS Z SALSĄ 161

misce łączymy pokrojoną paprykę z pomidorami, cebulą i kolendrą. Dodajemy sok z limonki oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, przykrywamy folią i schładzamy w lodówce. Kurczak: Chipsy nachos mielimy w blenderze i wysypujemy na talerz. Na drugim talerzu roztrzepujemy jajka, a na trzeci wysypujemy mąkę. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószamy lekko

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z grillowanym serem Halloumi 232

Pyszna, lekka i kolorowa sałatka z rewelacyjnym greckim serem Halloumi. Dla wszystkich, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować tego sera to gorąco polecam, ale koniecznie w wersji grillowanej, wtedy jego smak jest naprawdę cudowny. Grillowany ser doskonale się łączy z różnego rodzaju warzywami, także do sałatki możemy użyć swoje własne ulubione składniki. Ser najlepiej spożywać na ciepło, ponieważ późnej niestety

kulinarne odsłony pati
Makaron ze szparagami, kurczakiem, oliwkami, pomidorkami i kolendrą 179

Wczoraj brak czasu, niestety nie zdążyłam z wpisem :-(. Dziś nadrabiam :-). Moi panowie na weekendzie mieli fazę na makaron, w sumie to dobrze, bo w sobotę zabrałam się za rogaliki drożdżowe (przepis niebawem) i zeszło sporo czasu, a dania z makaronem robi się szybko, więc dla mnie super. Tym razem kurczak, miałam w lodówce kilka szparag i pomidorków, znalazłam też oliwki

kruche babeczki
Rabarbarowe z budyniem i migdałami 589

zimny budyń Rabarbar kroję na kawałku, myję i osuszam. Przekładam do miski posypuję cukrem i mąką ziemniaczaną. Wykładam na budyń, i ścieram resztę ciasta na tarce. Migdały bez skórki mielę w blenderze. Posypuję ciasto z wierzchu. Wstawiam do piekarnika temp 180 stopni góra dół  na 35 minut aż ciasto się zrumieni

wesoła kuchnia