Ratatouille i recenzja książki "Sekrety francuskiej kuchareczki.

Ratatouille i recenzja książki

Ratatouille i recenzja książki "Sekrety francuskiej kuchareczki.

Czym jest francuska kuchnia? Albo może inaczej - co ukształtowało tą kuchnię do poziomu takiego jaki mamy obecnie. Były to dwa główne czynniki: Katarzyna Medycejska - całkiem niedaleko żyła sobie pewna arystokratka, którą należało wydać za mąż. Oczywiście należało ją wydać jak najlepiej :) Po negocjacjach wysłano ją do Francji. Niestety francuska kuchnia była wtedy bardzo prymitywna - średniowieczne pieczone mięso. Medyceusze byli rodem, który bardzo chciał wyjść z mroków średniowiecza, co było bardzo widoczne w ich kon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.