mielone - 47549 przepisów (strona:2501/3170)

wegańskie pulpeciki z fasoli z cukiniowym makaronem 172

mąka dyniowa (lub inna dowolna) Przygotowanie :  Pieczarki podsmażyć, dodać suszone grzyby jeśli używamy i sos sojowy, kiedy odparuje z nich woda, blendujemy (można też zmielić w maszynce do mielenia mięsa) razem z fasolą, do uzyskania gładkiej masy, doprawiamy do smaku, dodajemy mąkę, tak żeby uzyskać w miarę zwartą konsystencję, formujemy pulpeciki i pieczemy ok 30 minut lub aż się

zdrowa vege kuchnia
Serowe knedle z truskawkami 197

świeże truskawki, średniej wielkości, umyte i pozbawione szypułek. Przygotowanie: Ser rozdrabniamy. Ci, co lubią grudki, robią to tłuczkiem do ziemniaków, wszyscy którzy na dźwięk słowa „grudki” wpadają w histerię – mielą. Do sera dodajemy jajka, cukier, wanilię i zaczynamy wyrabiać. Jak się wszystko połączy, zaczynamy partiami dosypywać mąkę. Dosypujemy i wyrabiamy. Wyrabiamy do momentu, aż ciasto będzie się ładnie formowało

ladykitchen
Buraczane sakiewki z twarożkiem 177

myśli oczywiście najmłodszych, bo jeden nie je nic, a drugi choć zje, to wszystkiego jeszcze nie powinien 😋 Przygotowując te naleśnikowe "niespodzianki" wiedziałam, że zarówno z burakami jak i nabiałem mieli już do czynienia i nie będzie żadnych problemów. Zdecydowanie większym dystansem wykazali się Teściowie :D Z tym, że jedno bało się "środka", a drugie koloru ;) A Wy skusilibyście się

Kuchnia w czekoladzie
SAŁATKA ŚNIADANIOWA z awokado i kurczakiem 204

kulki mozzarelli ✅ 60 g wędzonego fileta drobiowego ✅ 1 awokado ✅ 1 pomidor ✅ oliwa i zioła do smaku Przygotowania chyba że nie muszę przedstawiać  🤓 😁 Po takim śniadanku z pewnością będziecie mieli mnóstwo energii i zaczniecie pozytywnie dzień 👍 💼 🌞 Makro: 336,0 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Domowy jogurt naturalny 161

moje pierwsze podejście do domowej produkcji ale nie ostatnie. Domowy jogurt naturalny możemy wykorzystać do przygotowania różnych deserów, ciast, sosów i nie tylko. Jeśli zrobicie smakowy to już będziecie mieli mniej możliwości a tak z naturalnego macie szersze pole do popisu. Zakwaskę na jogurt jest łatwo kupić, bo znajdziecie ją tutaj , a fotki i inne przepisy na różne pyszności

Ewa w kuchni
Ciasto mech 219

córki na prawo jazdy. Postanowiliśmy rodzinnie uczcić ten jej mały sukces i na stole pojawiło się ciasto mech. Piękne zielone, z dodatkiem granatu, bardzo smaczne, zaskakujące tych którzy nie mieli wcześniej okazji wiedzieć, że jest ono ze szpinaku. Polecam na każdą okazję. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Knedle twarogowe z truskawkami 141

Podawać ze śmietanką, cukrem czy z innymi wybranymi dodatkami. Można też jeść bez dodatków. Wykonanie w Thermomixie: Truskawki myjemy, usuwamy ogonki i osuszamy. Twaróg wkładamy do naczynia miksującego i mielimy 20 s. obr. 8. Dodajemy jajka, przesianą mąkę i szczyptę soli. Mieszamy 30s. obr. 9. Masa będzie się kleiła do rąk, ale nie dosypujcie mąki, by nie stałą się

Mania Wypiekania
Bezglutenowa pizza meksykańska na spodzie z zielonego groszku 175

obieramy ze skórki, blendujemy i redukujemy na patelni z dodatkiem kilku plasterków chilli, soli, miodu, przeciśniętego przez praskę czosnku i oregano, aż powstanie sos.  Wołowinę siekamy drobno, lub mielimy i podsmażamy na klarowanym maśle, pod koniec smażenia dodajemy kumin, sól i pieprz. Gdy spód się upiecze, wyjmujemy go smarujemy sosem, na nim układamy kawałki mozzarelli, podsmażoną wołowinę, plasterki smaczliwki

Quinoa Raz!
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 146

mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. ➜Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy do ciasta. ➜Masę przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy. ➜Ser twarogowy mielimy 2 razy ( jeśli używamy sera w kostkach) , następnie miksujemy z jajkami, cukrem i budynie.  ➜Wykładamy na ciasto. ➜Na wierzchu układamy cząstki odsączonych brzoskwiń z puszki. ➜Pieczemy w 180 st.C przez

Marcepanowa kuchnia
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE Z ORZECHAMI I CZEKOLADĄ, PEŁNOZIARNISTE- NAJLEPSZE 165

owsiane, tym razem z dodatkiem pełnoziarnistej mąki, mnóstwem orzechów i czekolady. Bez dodatku cukru lub w wersji z cukrem trzcinowym. To najlepsze z dotychczasowych ciastek, potwierdzą to wszyscy, którzy mieli okazję ich spróbować. Mega chrupiące i pyszne w smaku. Składniki: - 2,5 szklanki* płatków owsianych (u mnie górskie) - 200g miękkiego masła - 100g mąki orkiszowej typ750 - 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ2000

Smaczne Zdrowe
Domowe lody kawowe (bez maszynki) 716

deseru niż lody Dziś zapraszam Was na prosty przepis na domowe lody kawowe (bez maszynki). Lody przygotowałam na wspaniałej aromatycznej kawie z palarni CoffeeNation .  Ten wspaniały zapach, gdy mieliłam kawę do lodów… coś cudownego Polecam spróbować zarówno filiżanki małej czarnej od CoffeNation , jak i domowych lodów kawowych. Składniki: 500 ml śmietanki 30% (zimnej, prosto z lodówki

Słodkie okruszki
Medaliony wieprzowe w sosie z suszonych grzybów 171

chwaląc się był zachwycony 😃 Uwielbiam, gdy moim bliskim smakują moje potrawy 💗 Mam nadzieję, że Wam również posmakują 😘 a wracając do grzybków to m ój tato bardzo często je mieli głównie dlatego, że jego wnuczki, gdy widzą całego grzybka np. w gołąbkach to wtedy nie chcą ich zjeść...a zmielone nadadzą również danej potrawie cudownego aromatu, a dzieci ich nie wykryją

kulinarne odsłony pati
Kiełbasa Myśliwska mix 289

boczek 3 kg (13 mm) -karkówka 2 kg (13 mm) -3 kg mięsa 1 klasy z szynki i łopatki po połowie . (1,5 kg mielimy na szarpaku natomiast drugie 1,5 kg tniemy w drobną kostkę 1-1,5 cm) PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18-19 g/kg -czosnek 3-5 g/kg -mieszanka przypraw (kiełbasa myśliwska )zakupiona w https://swojskiwyrob.pl

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Ciasto kokosowo- kajmakowe 227

siekamy i łączymy z masą kajmakową. Przełożenie: Spód formy wykładamy np. folią spożywczą, a następnie warstwą podłużnych biszkoptów. Wykładamy ok ½ ciepłego kremu kokosowego, pokrywamy warstwą herbatników (dodatkowo kilka dokładnie mielimy i uzupełniamy proszkiem pozostałe szczeliny), nakładamy kajmak z batonami, drugą warstwę herbatników, pozostały krem i resztę prażonego kokosu. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepiej przez całą

Kuchnia w czekoladzie
Podpłomyki z zaatar 237

Mimo wszystko do wypieku tego rodzaju chleba najlepiej pasuje pszenna mąka. Można się pokusić i wybrać mąkę wysoko proteinową. Taką mąkę można kupić z szanujących się młynów, gdzie zboże mieli się przy pomocy kamienia. Mąka jest jakby cięższa, ale chleb z niej upieczony, baaardzo smaczny! Podpłomyki wyrastają o wiele lepiej. Podpłomyki z zaatar nie wymagają jakiegoś konkretnego kształtu. Jest

codojedzenia