mielone - 47549 przepisów (strona:2501/3170)

pasztet z czerwonej fasoli 194

zeszklonej cebuli dodajemy posiekany czosnek i smażymy  jeszcze przez minutę. Teraz zawartość patelni dodajemy do fasoli ( wcześniej odlewamy z niej wodę w której się gotowała), mieszamy a następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, oraz lubczykiem i wbijamy   jajka. Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do  foremek ( ja użyłem dwóch

Miód i pieprz
Proteinowe gofry 242

łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jedno jajko i żółtko miksujemy na najwyższych obrotach przez około 2minuty aż powstanie gęsta piana dodajemy twaróg, miksujemy płatki, jagody, ostropest mielimy do masy jajecznej dodajemy odżywkę, ostropest, płatki, jagody, proszek do p., odstawiamy masę na kilka minut żeby spęczniała w tym czasie ubijamy jedno białko jajka na sztywną pianę delikatnie mieszając dodajemy białko

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
[VIDEO] Owsiane pancakes z jabłkiem - krok po kroku 229

przedłużać... miłego oglądania! ;)  Składniki:  na 12 owsianych placuszków 100 g płatków owsianych 2 jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 duże jabłko 1 banan Przygotowanie: KROK 1 : Mielimy płatki owsiane na drobną mąkę. KROK 2 : W blenderze miksujemy dwa jajka i banana.  KROK 3 : Stopniowo dodajemy mąkę owsianą i sodę oczyszczoną. Ciasto należy rozrzedzić niewielką ilością wody

Kuchnia Ellie
Knedle z truskawkami 191

jajka 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli truskawki Dodatkowo: 2 łyżki masła cynamon bułka tarta cukier trzcinowy Ziemniaki ugotowałam wcześniej, żeby ostygły. Następnie przepuszczamy je przez praskę, zgniatamy lub mielimy. Ja je zagniotłam. Na stolnicę dajemy przesianą mąkę, sól, ziemniaki, twaróg i jajka. Zagniatamy ciasto. Ja odrywam sobie po kawałku ciasta formuję okrąg, na środek daję truskawkę, ciasto zlepiam

kruche babeczki
Makaronowa sałatka z pomidorami 217

bardzo łatwa do zrobienia sałatka przygotowana na bazie makaronu. Do mojej sałatki wybrałam makaron Lubella Clasic. Wytwarzany on jest z wysokiej jakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać z niej mąkę, dzięki której makaron jest sprężysty i odpowiednio twardy. Wypracowany proces suszenia sprawia, że makaron nie skleja się, zachowuje naturalny zapach i złocisty kolor

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z truskawkami 523

dobry. Sernik na zimno to chyba pierwszy deser w formie ciasta jaki robiłam sama, nie umiejąc jeszcze nawet piec. Poradzi sobie z nim nawet dziecko, słowo daję! Nie trzeba mielić twarogu bo można wykorzystać serki homogenizowane - radzę wybrać jednak takie gęste i z dodatkiem prawdziwej wanilii. Sernik na zimno można zrobić w tortownicy i pokroić go po zastygnięciu na porcje

Smaczna Pyza
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 220

papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Masło rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu lub w mikrofali. Ciasteczka wrzucamy do misy malaksera i mielimy. Wlewamy masło i łączymy ciastka z masłem. Wysypujemy masę do tortownicy i równą warstwą uklepujemy – mnie najwygodniej robi się to dnem szklanki. Uklepany spód sernika schładzamy w lodówce. Żelatynę zalewamy

Karo in the Kitchen
Kotlety z kalafiora i ziol, ze smietana i czarnuszka czyli Niedzielne Mielenie odc.36 219

Lubię mielić nie tylko mięsiwo. W ubiegły piątek mimo późnej pory powrotu postanowiłam ugotować pierwsza w tym roku fasolkę szparagową i usmażyć kotleciki z kalafiora.  Trochę było z nimi zabawy ale smakowały wszystkim. Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak, proporcje moje własne. Kotlety z kalafiora i ziół, ze śmietaną i czarnuszka kalafior (ok.1 kg) 2 dymki

Dzieje kuchennej Wiewióry
mini serniczki z frużeliną truskawkową i owocami 273

serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina truskawkowa, świeże truskawki, owoce jagody kamczackiej, listki mięty wykonanie: Ser mielimy 2-3 razy. Do zmielonego sera dodajemy cukier, cukier z wanilią oraz jajka i miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę serową nakładamy pełno do foremek ze spodem herbatnikowym

Domowy Smak Jedzenia
Kluseczki szpecle ze szpinakiem (Spätzle di spinaci) 241

jaja 100 ml mleka s ó l, pieprz    PRZYGOTOWANIE Szpinak po oczyszczeniu blanszujemy we wrzącej wodzie, ok. 30 sekund. Szpinak osuszamy i mielimy do uzyskania gładkiej masy. Do szpinaku dodajemy jaja, sól, pieprz i mleko. Całość dokładnie mieszamy. Możemy również delikatnie zmiksować, aby uzyskać

La grande e la piccola cuoca
Kolejna wersja zdrowego omleta na słodko 246

tłuszczu) 5g ostropestu 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10g odżywki białkowej   KULTURYSTA 85% Whey Protein Sposób przygotowania: Jajka ubijamy przez minutę jagody goi, wiórki, płatki, ostropest mielimy w młynku mieszamy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na około 5min żeby spęczniała smażymy pod przykryciem na małym ogniu (aż górą się zetnie wtedy będzie nam łatwiej obrócić) sekretem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Schab w orientalnym sosie z makaronem soba 156

tutaj chodzi. Raczej o balans, o nasz smak. Solimy prawie tyle co nic, dlatego piszemy...DOPRAWIAMY DO SMAKU...i całe szczęście, bo co (?), jakby wszyscy mieli takie same gusta...a nie daj boże guściki??? Przyprawa 5 smaków jest rewelacyjna, polecamy Rafex   Składniki 2 kotlety schabowe p 150 g 200 g makaronu soba 4 dymki 1 cm świeżego imbiru

R'n'G Kitchen
Bezglutenowe babeczki z truskawkami i migdałami czyli Slodki Czwartek odc.106 238

owsianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia po 100 g cukru trzcinowego i margaryny bez mlecznej lub masła 1 jajko 8 pokrojonych na 4 części turskawek Orzechy i płatki migdałowe mielimy. Dodajemy do mąki iwsypujemy proszek. Mieszamy. Cukier ucieramy z masłem a następnie oddajemy jajko. Mieszamy dokładnie a następnie łączymy z suchymi składnikami. Ciasto nakładamy do ośmiu foremek, do każdej porcji

Dzieje kuchennej Wiewióry
knedle z truskawkami 476

dużych truskawek wykonanie: Truskawki myjemy i osuwamy szypułki. Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie. Gdy będą ugotowane odcedzamy z wody i odstawiamy do wystudzenia. Następnie mielimy je lub dusimy na pure. Wykładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę orkiszową, mąkę ziemniaczaną, jajka oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Z gotowego ciasta urywamy po kawału, formujemy placuszek, na środku każdego umieszczamy

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki z marcepanem i migdałami 224

prezenty dla zajączka. Nie tylko my byliśmy obdarowywani, ale i zając otrzymywał od nas kilka prezentów. Taka wspólna radość z obdarowywania się:) www.mobini.pl W Wielki Piątek dziadkowie moi mieli w zwyczaju kultywować tzw. "Boże Rany" . "Powszechne jest w Wielkopolsce smaganie rózgami w Wielki Piątek. Są to znów ślady magii związanej z wiarą w czarodziejską siłę drzewka . Przy uderzeniu mówi się

Kuchnia smaków

Proponowane wyszukiwania