mielone - 47549 przepisów (strona:2493/3170)

Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 270

łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub cukru waniliowego) 4 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 100 g jagód (można wykorzystać czekoladę oraz orzechy) Płatki owsiane wkładamy do rozdrabniacza i mielimy. Dosypujemy do nich mąkę oraz proszek do pieczenia. W dużej misce rozgniatamy banany, dodajemy do nich ekstrakt waniliowy, wbijamy jajka, dodajemy jogurt oraz mleko - wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec próbujemy

Cooking Monster
Kurczak w marynacie imbirowej z warzywami 182

osób mających bardzo mało czasu :) Przygotowuje się je naprawdę szybko, a smak jest wyśmienity. Jeśli chcecie możecie również zapakować tak przyrządzonego kurczaka z ryżem do pudełka i będziecie mieli pyszny obiad w pracy. Produkty użyte w tym przepisie znajdziecie w każdym mini markecie czy sklepie spożywczym, dlatego nie ma na co czekać tylko zrobić zakupy i brać się do roboty

Czekoladowa muffinka
Owsianka malinowa z bananami 155

prezentujące się, pyszne śniadanie dla dbających o linię. Można je zapakować do słoiczka i zabrać do pracy lub szkoły. Mimo niewielkich rozmiarów jest bardzo pożywne dzięki temu nie będziecie mieli ochoty na podjadanie pomiędzy posiłkami :) Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Pierogi ruskie z boczkiem 203

ziemniaków 20 dag twarogu 1 jajko 35 dag łuskanego boczku 2 cebule 2 ząbki czosnku Sól do smaku Pieprz ziołowy do smaku Sposób przygotowania: Farsz: Całkiem zimne gotowane ziemniaki mielę w maszynce do mięsa-(zawsze robię, gdy zostanie mi ziemniaków z obiadu z poprzedniego dnia, wtedy nic się nie marnuje).  Do ziemniaków dodaję całe jajko, twaróg. Boczek kroję drobniutko

Wanilia i Kardamon
Suwalszczyzna - idealne miejsce na wakacje lub długi weekend 221

rodzinne strony czyli na Suwalszczyznę. Post ten będzie moją fotorelacją z lipcowego wypadu nad j ezior o niedaleko Wigier. Co prawda lato powoli dobiega końca, ale może będziecie jeszcze mieli szans ę pojechać na Suwalszczyznę - chociaż na weekend :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Bezglutenowe placki ze śliwkami i sosem śliwkowym 297

sosem śliwkowy na mące owsianej. Mąkę owsianą możecie kupić w sklepach ze zdrową żywnością i wielu hipermarketach. Jednak ta sklepowa zawiera gluten. Dlatego ja, chcąc użyć mąki owsiane,j mielę bezglutenowe płatki owsiane. Przygotowałam wersję z samymi śliwkami, ale oczywiście zamiast sosu śliwkowego możecie placuszki polać syropem klonowym albo dodać inne owoce czy dżem. Sos można także zblendowac

Humanistka w kuchni
Zupa soczewicowa z kalarepą i "Dzika droga" 211

się dlaczego). Po pogrzebie matki Cheryl starała się przyciągnąć ku sobie siostrę, brata i ojczyma, ale życie spowodowało, że ich drogi coraz bardziej się rozchodziły i w końcu nie mieli jak i o czym ze sobą rozmawiać. Na domiar złego zaczyna zdradzać swojego męża i ich małżeństwo się rozpada. Po rozwodzie Cheryl zmienia nazwisko i postanawia rozprawić się z przeszłością

Weekendy w domu i ogrodzie
Agrestowy sernik na zimno 166

czerwonego agrestu Masa serowa: 2 00 g mascarpone 200 g jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: agrest to ozdoby Wykonanie: Masło rozpuszczamy, herbatniki mielimy, dodajemy rozpuszczone masło i kakao i dokładnie miksujemy. Tortownicę wykładamy folią spożywczą, wsypujemy masę herbatnikową, wyrównujemy i delikatnie dociskamy do dna. Wkładamy do lodówki. Szykujemy masę serową

Kulinarne przygody Gatity
Chaczapuri z kurczakiem i z żółtym serem. 1056

przesiewamy mąkę z solą, dodajemy olej i drożdże. Dobrze wyrabiamy ciasto.Nie może kleić się do rąk.Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.Kurczaka rozdrabniamy blenderem lub mielimy przez maszynkę, ser ścieramy na tarce jarzynowej.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do kurczaka, przyprawiamy do smaku solą , pieprzem i łyżką suszonych pomidorów. Wyrośnięte ciasto przekładamy

Sama słodycz i szczypta chili
Pierogi z mięsem i kapustą 201

pieprz do smaku Przygotowanie : Farsz: Mięso myjemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Kapustę płuczemy i obgotowujemy do miękkości. Całość mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na złoto na maśle, dodajemy do mięsa.  Całość mieszamy, wbijamy jajko. Wyrabiamy na jednolity mięsny farsz.  Ciasto: do miski przesiewamy mąkę, dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
.1236. po raz drugi & wakacje 181

KLIK<< i snapchacie . Właśnie! Wczoraj założołam nowego snapa dla potrzeb blogowych, ponieważ mój prywatny cały czas był zarzucany zdjeciami jedzenia itp i moi znajomi już pewnie mieli dość :D Tak wiec zapraszam Was do obserwowania nowego snapchata, mój nick to @veganmartyna :) Miłego ostatniego tygodnia wakacji! Wykorzystajcie go dobrze

breakfast of dreams
Pasztet z kaczki 202

smalcu. *Gdy juz  kaczka jest miękka wyciągamy ja do wystygniecia  razem z warzywami i boczkiem Wywar zostawiamy. *Gdy  wszytko przestygnie  obieramy kaczkę z kości i mielimy na drobnych oczkach dwa razy; (Kaczka ,boczek, warzywa z wywaru ,surowa cebula, bułki,czosnek ,połowę naszych grzybów *Dodajemy jajka,gałke  muszkatołowa,pieprz,sól,łyżkę czabru  ,majeranek Mieszamy

Viola cooks with passion
Zupa buraczkowa z prażonym boczkiem i cebula 199

ViolaPassions Zupa która  przypomina  mi dzieciństwo Beztroski czas spędzony u dziadków na wsi Dzięki  takiej  chłopskiej zupie ludzie mieli siłę pracować ciężko na polu gdzie wszytko obrabialo się ręcznie. Czasem zupa  gotowana była oddzielnie bez ziemniaków a zasmażka była polana na  oddzielny talerz z ziemniakami. Składniki: 700 g. Ugotowanych buraków Kilka plastrów boczku surowego

Viola cooks with passion
Pasztet z Dzika 186

dodając  pod koniec czosnek . Pozostawiamy do wystygnięcia. Mięso gdy już jest gotowe wyciągamy z bulionu do wystygnięcia razem z warzywami. Bulionu nie zlewamy. Mięso,bułkę,warzywa ,cebulę mielimy w maszynce 3-4 razy . Mieszamy wszytko dokładnie dodając dwa jajka . Sól,pieprz do smaku. Układanie  w foremki: Proponuję  wysmarować je smalcem i posypać bułką tarta. Następnie

Viola cooks with passion
Grilowany Comber jagnięcy z sosem z wody różanej,rukwi i migdałów 202

dzisiaj. Mięso z jagnięciny jest bardzo  delikatne i szlachetnie. Nie potrzebuje naszej większej ingerencji. Kolor mięsa powinien być jasno różowy i mieć warstwę tłuszczyku ok.0.7-1 cm Sposób; Migdały mielimy w młynku dodajemy roszponkę ,olej sezamowy,wodę różaną i olej migdałowy i blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji,dodając szczyptę soli i pieprzu Mięsko smarujemy wodą różaną z  odrobiną

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania