mielone - 47549 przepisów (strona:2485/3170)

Seromakowiec z jabłkami 363

momentu wykorzystania na cieście. Kule makowe: Mak zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na godzinę (co jakiś czas można przemieszać), a następnie odcedzamy na sicie wyłożonym gazą lub pieluchą tetrową. Mielimy 2-3 razy przez maszynkę do mięsa razem z biszkoptami. Orzechy i migdały drobno siekamy (miksujemy w rozdrabniaczu), dodajemy do maku razem ze skórką pomarańczową, cukrem pudrem, śmietanką i szczyptą

Kuchnia w czekoladzie
Torcik bezowy 126

stopni. Pieczemy (suszymy) bezę przez 2 godziny uchylając na chwilę drzwiczki piekarnika co 30 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy bezy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Krem: cukier trzcinowy mielimy na cukier puder. Do wysokiej miski wlewamy śmietankę 30 % schłodzoną, dodajemy puder trzcinowy i miksujemy na puszystą masę. Zimne blaty bezy przekładamy ubitą śmietanką i dekorujemy owocami ( ja miałam troszkę mrożonych

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Foremki, wałki, wykrawaczki czyli slow kilka o gadżetach do wypieków 168

piekła ciasta w prodiżu. Blachę smarowało się masłem a nie wykładało papierem do pieczenia, ciasto zagniatało ręką a potem wałkowało na stolnicy dużym, drewnianym wałkiem. Ser na rogaliki mama mieliła ręczną, stalową maszynką montowaną do stolnicy a tylko do zrobienia kotletów odpalała swój cud techniki jakim była elektryczna maszynka rodem z Czechosłowacji. Ja w swojej kuchni sprzętów i gadżetów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szukasz oryginalnej reklamy lub wyjątkowego prezentu? Krówki reklamowe – pysznie i dla każdego. 158

nimi przepada. Ja jestem ich wielbicielkom od najmłodszych lat. I to właśnie te małe słodkości mogą stać się wspaniałą reklamą waszej firmy, sklepu, a nawet bloga (jeśli będzie mieli taką ochotę).  Mogą również stanowić wspaniały prezent dla weselnych gości czy na wszelkiego rodzaju przyjęcia typu urodziny, imieniny, rocznice, a także np. dzień kobiet, studniówki czy Wielkanocne krówki firmowe. Wyobraźnia

Słodkie okruszki
Domowa shoarma z kurczaka 255

Domowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sakiewki w sosie pomidorowo serowym 1289

pieprz bazylia świeża ser żółty do posypania Do wysokiego pojemnika przekładam składniki na naleśniki i miksuję blenderem. Naleśniki smażę na odrobinie oleju. Pierś z kurczaka, obraną cebula i czosnek mielę maszynką do mięsa. Por kroję i przesmażam na oleju. Dodaję mięso i dalej przesmażam. Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Na każdym naleśniku układam dwie łyżki farszu. Formuje sakiewki

wesoła kuchnia
Pasztet z makreli 170

obieramy z łusek, cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dynię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek myjemy i odrywamy od gałązek. Mięso makreli przepuszczamy 2 razy przez maszynkę do mielenia razem z cebulą, czosnkiem i koperkiem. Do zmielonej ryby dodajemy startą dynię, jajka, mannę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy masę na pasztet i przekładamy do dużej keksówki. Posypujemy ziarnami słonecznika. Pasztet

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kruche ciasteczka pierniczki - bez cukru 200

pełnoziarnistej  - 2 jajka - 2 łyżki masła orzechowego 100 % z kawałkami orzechów -  użyłam tego masła orzechowego - 1 płaska łyżeczka proszku Biovegan - 2 łyżki syropu klonowego Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Wszystkie składniki zagniatany tak by powstała jednolita sprężysta masa. Walkujemy i wciskamy ciasteczka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy około 13 minut

Szkrab Je Sam
Chrupiące jabłkowe paluszki - bez cukru 147

Korzystam z niej bardzo dużo, tnę jabłka, gruszki, marchewkę, seler itd. Szkrabina uwielbia chrupać takie owocowe paluszki. MSC KRAJALNICA DO FRYTEK Z OCHRANIACZEM GADGETS ZIELONA Przygotowanie:  Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Miksujemy jajka, mąkę owsiana, cynamon i Imbir na gładką masę. Zanurzamy po kilka kawałków jabłka, delikatnie mieszamy i wykładamy na formę wyłożona papierem do pieczenia. Posypujemy

Szkrab Je Sam
Orzechowe ciasteczka z pestkami dyni - bez glutenu, cukru i jajek 172

prażonych orzechów arachidowych - 1 szklanka pestek dyni - 8 daktyli ( polecam  daktyle tej firmy  za 1 kg zapłaciłam ostatnio niecałej 10 zł) - 1/2 szklanki płatków jaglanych Przygotowanie: Orzechy mielimy w młynku do kawy, kilka razy, aż uzyskamy konsystencję masy - nie masła. Blendujemy banany, dodajemy masę orzechową i daktyle, blendujemy do czasu uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pestki dyni i mąkę

Szkrab Je Sam
Jesienny makaron z grzybami, kurczakiem i szynką parmeńską 158

Gdybyście mieli zdecydować jaki smak kojarzy Wam się z jesienią to co by to było? Ja zdecydowanie w tym okresie stawiam na dynię, na grzyby i.. pomarańcze. Podrzucam Wam właśnie prosty i szybki przepis na makaron z delikatnym, śmietanowym sosem grzybowym z kurczakiem oraz chipsem z szynki parmeńskiej. Jeżeli macie w domu porcję mrożonych grzybów to przygotowanie tego dania

Mango Papaja
Dip jalapeno 208

dipu”. W tym właśnie pomaga wędzony boczek. Zabieramy się do pracy, ale zanim to zrobimy podkreślę, że przyda się do przygotowaniu dipu jalapeno jeszcze blender. Gdybyście nie mieli takiego urządzenia, zobaczcie tutaj moją propozycję. Polecam wam też mój inny przepis na dip do dań – sos tysiąca wysp , a także cydrowy sos do sałatek . Zobacz mój film z przygotowania

Kuchennyviral.pl
Wegańskie batoniki 228

łyżki syropu z agawy; 4 łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka kakao; Wykonanie: Pierwsza warstwa Pojemnik kwadratowy/prostokątny wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki pierwszej części wrzucamy do blendera i mielimy do momentu, aż się połączą się w jedną dość klejącą masę. Masę przekładamy do pojemnika i uklepujemy ją równomiernie, aby utworzyła pierwszą warstwę. Wkładamy do lodówki. Druga warstwa: Podobnie

Smaki Przyprawy i Kolory
Laskowy krem z awokado - bez cukru, fit 151

orzechów laskowych 2 łyżki karobu 5 daktyli Przygotowanie: Awokado przecinamy na pół, wyciągamy pestkę i wydrążamy miąższ. Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut. Wodę odlewamy. Orzechy mielimy w młynku do kawy. Wszystkie składniki blendujemy

Szkrab Je Sam
Lniany krążek - bez cukru, mąki i jajek 149

gdzie było mniej ciasta. W grubszych częściach jest wilgotne w środku i również pyszne.  Składniki: 2 bardzo dojrzałe banany 2 łyżki lnu 6 łyżek mąki jaglanej Przygotowanie: Len mielimy w młynku do kawy i zalewamy 6 łyżkami wrzątku. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Blendujemy wszystkie składniki. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy

Szkrab Je Sam