Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 2-3 łyżki ziarnistego pieprzu kolorowego kilka listków szałwii gałązka rozmarynu 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego/oleju sól Pieprz rozgniatamy w moździerzu lub grubo mielimy w młynku. Polędwiczkę myjemy, obieramy z błon, doprawiamy solą i dokładnie obsypujemy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane/olej. Wrzucamy na nie listki szałwii, rozmaryn i obrane ząbki czosnku (w całości
PatiGotujeUłóżcie je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczcie 20min w 180 stopniach, albo do zarumienienia. Gotowe. Niby "drożdżowe" powinno wyrastać, kilka razy w cieple, ale wystarczy żebyście mieli ciepłe ręce, a produkty miały przed przygotowaniem temperaturę pokojową i będzie git. Smacznego
Farmażonyinną zupę warto dodać jeszcze selera, pora i gałązkę lubczyku. 1. Mięso gotujemy z przyprawami i warzywami do miękkości. Na durszlak wyciągamy mięso, marchew i pietruszkę, studzimy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Powstały farsz przyprawiamy do smaku. Ciasto naleśnikowe: - 2 do 3 szklanek mleka - 3 jajka - pół łyżeczki soli - 5 łyżek oleju - mąka, tyle ile zabierze ciasto
Apetyczna babeczkaskoro schudliśmy to już nie trzeba się pilnować. Niestety nie jest to prawda. Mechanizm gromadzenia zapasów w postaci tkanki tłuszczowej odziedziczyliśmy po przodkach, którzy na przemian doznawali głodu i mieli dostęp do pożywienia. Dieta redukcyjna jest dla organizmu okresem głodu, dlatego, gdy w nieograniczony sposób zaczniemy dostarczać sobie dużo większe porcje energii, organizm nie spożytkuje ich na bieżąco
Ola la LCHFpiekarnika nagrzanego do 170⁰C na kilka minut (do uzyskania złotego koloru). Siekamy w rozdrabniaczu lub tłuczemy wałkiem, by uzyskać drobne kawałeczki. Nazajutrz- Stolnicę podsypujemy odrobiną mąki, ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę. Łączymy z mąką i jajkami. wyrabiamy. Dzielimy na małe kawałki (u mnie wyszło ok 20), rozpłaszczamy, układamy wypestkowaną śliwkę i zlepiamy. Dłońmi nadajemy kulistego kształtu. Knedle wrzucamy
Kuchnia w czekoladziezdrową żywnością oraz w internecie – TUTAJ . Papryka wędzona powinna być dostępna w większości dużych sklepów oraz również w internecie – TUTAJ . Nie musicie się przejmować, że nie będziecie mieli co zrobić z resztą płatków. Na blogu jest kilka innych przepisów z ich wykorzystaniem. Do moich ulubionych należą: wegański parmezan , pierogi z bobem , jaglanica , tofucznica , sojonez , wegański paprykarz . Już niedługo
BlendmanPyszne, lekkie pulpety zrobione z fajnego, chudego mięsa ... do tego aromatyczny, śmietanowy sos ... i do tego kurki! ❤💗💚 Dla mnie nie ma nic lepszego 😋 Taki
Walijskie Pichceniejajka, 2-3 cebule, 1 łyżeczkę płaską pieprzu, koperek, 2-3 cebule, 50 g smalcu. -- Cebulę, koperek drobno kroimy, jajka wybijamy na talerz i sprawdzamy... Zimne ugotowane ziemniaki mielimy lub ugniatamy jak na puree. -- Wszystkie przygotowane produkty wkładamy do miski z mąką i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu ciasto dzielimy na części i po kolei wyrabiamy każdy kawałek. Ciasto będzie mokre
chleba naszegoklimaty, które pozwalają mi się zresetować i na chwilę zapomnieć o codzienności. Dostałam 2 dorodne sztuki kani i od razu wiedziałam co z nimi zrobię, dlatego jeżeli będziecie mieli możliwość kiedyś ich spróbować, to zachęcam. Moja babcia mówiła na to „schabowe z kani” i pod taką nazwą publikuję dzisiejszy post. Składniki dla 2-3 osób 2-3 sztuki
Fabryka pomysłówTureckie smaki są dość specyficzne, a zarazem niesamowite. W jednym kęsie możemy poczuć wiele różnych smaków przeplatających się ze sobą i tworzących idealną całość. Jednakże, gdybyśmy mieli jeść każdy składnik osobno, nie byłoby to dobre. Stąd uważam, że sałatka ta, to prawdziwa eksplozja smaków, gdzie łagodność bulguru idealnie przenika z ostrością cebulki i kwaskiem pochodzącym z soku z cytryny
Be Fit Be Strongzrobić je samemu. Składniki 2,5 szklanki otrąb owsianych 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki ksylitolu 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki oleju kokosowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 szklanki otrąb mielimy drobno na mąkę i mieszamy z pozostałymi dwiema szklankami otrąb. Dodajemy wiórki kokosowe i ksylitol. Olej kokosowy roztapiamy, mieszamy razem z miodem i dodajemy do reszty masy. Całość mieszamy bardzo
Delusional TrineNie wszyscy są zwolennikami tatara. Ja przekonałem się do niego dopiero po pewnym czasie, jednak teraz jest to jedno z dań, które bardzo lubię. Najlepszy tatar
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepisami to jeszcze jej autorstwa są wszystkie zdjęcia dokumentujące wydarzenie a także poprowadziła warsztat w jednej z sal. Kris dziękuję za współudział! Uczestnicy pierwszej części (wykład+film) mieli możliwość obejrzenia dwóch filmów: o starych odmianach jabłoni oraz o prastarych zbożach, a także wzięli udział w KaszTeście. Rozmawialiśmy o tym co jadano na ziemiach Polski w czasach
Dzieje kuchennej Wiewióryoczyścić pędzelkiem, kapelusze wytrzeć suchym ręczniczkiem. Kapelusze położyć na suszarce do suszenia grzybów i wysuszyć. Wysuszone grzyby włożyć do torebki papierowej, zamknąć. Przechowywać w suchym miejscu. Jak później będziecie mieli ochotę na grzybki należy zamoczyć je w mleku. Zostawić na chwilkę. Następnie położyć na sitku i odcedzić. Następnie obtoczyć w rozmąconym jajku i w bułce tartej. Smażyć na patelni
Kuchnia Pokoleńoperację jeszcze 5 razy, do wykończenia składników. Szybciej i prościej? Wrzucić wszystko razem do misy malaksera lub partiami do młynka do kawy – w przypadku młynka wybierzcie średnią grubość mielenia. Z tej ilości składników wychodzi trochę więcej niż szklanka gotowej mieszanki – przechowujemy ją w szczelnie zamykanym słoiku, bez dostępu światła, powietrza i wilgoci, w chłodnym miejscu kuchni do 3 miesięcy
Karo in the Kitchen