mielone - 47549 przepisów (strona:2484/3170)

Domowe Warzywko 192

układamy na tackach suszarki i suszymy na I lub II biegu aż warzywka będą zupełnie suche i sztywne. U mnie trwało to koło...8-10 godzin. 3. Ususzone warzywa mielimy w maszynce do mięsa bądź młynku do kawy. Mieszamy je z solą i przekładamy do słoiczków. Gotowe warzywko dodajemy do zup, sosów, mięs

Gotowanie...to proste !
Najlepsze SernikoBrownie 246

kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z roztopioną czekoladą. Następnie dodajemy mąkę i sól - mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Masa Sernikowa: Ser mielimy przynajmniej dwukrotnie. Masło wraz z cukrem i żółtkami ucieramy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierając. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy

Słodka Strona
Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 208

codzienne życie, wszystko po to, aby ograniczyć marnostrastwo jedzenia. W duchu tej filozofii staram się przetwarzać żywność, która nie została zjedzona np. z makaronu przygotowuję sałatkę lub zapiekankę, chleb mielę na bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania ciasta

365 dni dookoła kuchni
Kanapka filadelfijska z wołowiną 193

bogaty smak wołowiny pod podniebieniem, a nie na przykład majonez. Zabieramy się do pracy, ale zanim to zrobimy podkreślę, że przyda się do przygotowaniu kanapki jeszcze wok. Gdybyście nie mieli takiego urządzenia, zobaczcie tutaj moją propozycję . Polecam wam też mój inny przepis na kanapki – kanapkę kubańską rodem z Florydy, albo kanapkę nowojorską ala reuben . Zobacz mój film z przygotowania

Kuchennyviral.pl
CIASTECZKA ŚNIADANIOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 147

łyżeczki cukru pudru  2 szklanki płatków kukurydzianych z kakao i miodem Lubella ulubiony dżem/konfitura szczypta soli Wykonanie: Płatki kukurydziane wrzucamy do rozdrabniacza lub blendera i mielimy na miałko. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy żółtka, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Curry z kurczakiem, pomidorami i ogórkami konserwowymi w sosie śmietanowym 163

przełamanym lubczykiem, ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Do tego niespodzianka;) – ogórek konserwowy. Zdziwieni? Smakuje naprawdę pysznie. Mam nadzieję, że tak jak moim bliskim Wam również zasmakuje. A jakbyście mieli inne pomysły to różne modyfikacje mile widziane Smacznego Danie podałam z ryżem, choć z pewnością świetnie będzie pasować do niego także krótki makaron. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duży

Zasmakuj Kuchni
Batony śniadaniowe 180

agawy 4 łyżki wiórków kokosowych 2 garście mieszanki studenckiej 2 wafle "oblaty" Przygotowanie: Rodzynki z mieszanki studenckiej kroimy na mniejsze części a orzechy siekamy. Płatki kukurydziane i kakaowe mielimy i przesypujemy do miski. Dodajemy wiórki kokosowe, syrop z agawy oraz mieszankę studencką i mascarpone. Mieszamy dokładnie i wygniatamy ręką (umytą lub w rękawiczce), aż masa zacznie się kleić. Jeden wafel

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ORZECHOWA ROLADA Z BIAŁYM MAKIEM I KOKOSEM 213

Nadzienie: Mak płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez 15 min. Odstawiamy na kolejne 15 min., a następnie odcedzamy mak przez gazę i mielimy go.  Orzechy drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy melasę trzcinową i mieszamy. Następnie dodajemy zmielony biały mak, posiekane orzechy i wiórki kokosowe. Podgrzewamy do połączenia składników. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Kluski śląskie 202

uśmiechu 😊Agnieszki kiedy mi relacjonowała to, co powiedziała jej Olivka - ja widziałem... 😊 Składniki: 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana sól Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy. Gdy lekko przestygną przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce. Ziemniaki przekładamy do miski lub garnka i równo ugniatamy. Następnie dzielimy na 4 ćwiartki (części). Jedną ćwiartkę wyjmujemy i rozprowadzamy po pozostałych trzech. W puste miejsce wsypujemy równo

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Domowy Salceson- pychotka! 2695

garnka (zostawiając półtora szklanki wywaru) Mięso obieramy z kości i chrząstek,i kroimy na kawałki mniej więcej takie jak na gulasz,tłuszczyk i inne twardsze włókna kroimy drobniutko lub mielimy na maszynce(ja kroiłam),wszystko razem mieszamy i doprawiamy porządnie solą,pieprzem,czosnkiem przeciśniętym przez praskę,kolendrą i dolewamy półtora szklanki wywaru odcedzonego-mięso musi być mocno doprawione bo niedoprawiony

Swojskie jedzonko
Chrupiące pierożki miodowo-cynamonowe z nadzieniem z ricotty i orzechów laskowych 132

włoskich Dodatkowo: masło klarowane Przygotowanie: 1. Składniki na ciasto umieszczamy w misce lub w robocie kuchennym i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy na ok. ½ godziny, aby odpoczęło 2. Orzechy włoskie mielimy w blenderze lub drobno siekamy. Dodajemy ricottę i dokładnie mieszamy. 3. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 mm lekko podsypując mąką. Za pomocą szklanki lub kieliszka wykrawamy krążki

Kate's Kitchen
Pulpeciki serowo-pieczarkowe 141

przepis powstał pod wpływem chwili. W śród gości, którzy mieli być u nas na obiedzie, miały być dwie osoby, które nie jedzą   mięsa.   Co podać, żeby wszystkim smakowało? Zapiekanka nie wchodziła w rachubę, pierogi też odpadały. Pomyślałam i po chwili powstał przepis na szybkie danie obiadowe. Miałam nadzieję, że wszystkim zasmakuje.   Zrobiłam pulpeciki. Ich głównym składnikiem był

Kuchnia u Krysi
Grzebyczki z masą makową Helio 176

tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również dobrze zbalansowanym proporcjom bakalii, rodzynek oraz skórki pomarańczowej. Masa makowa HELIO nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków. Pierwsze masy makowe HELIO pojawiły się na rynku na początku

Sama słodycz i szczypta chili
Rosół rybny z pierogami z karpia. 208

zimną wodą, bułkę zalewamy mlekiem. Na odrobinie oleju podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek pod koniec dodając posiekany drobno rozmaryn.  Karpia oczyszczamy i mielemy w maszynce do mielenia mięsa. Następnie dodajemy odciśniętą bułkę, żurawinę, orzechy, wystudzoną cebulę z czosnkiem i całość dokładnie wyrabiamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.  Ciasto na pierogi rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy kółka

Malinowe Pocałunki
Gniazdka z cielęciny w sosie paprykowo bakłażanowym 161

paprykę słodką i miksuję blenderem. Sos przesmażam na gazie, dodaję serki, wlewam trochę wody od gotowania makaronu bo zrobi się gęsty. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Kotleciki: Cielęcinę mielę maszynką do mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Przekładam do miski, dodaję jajko, kaszkę, sól, pieprz, paprykę, grzyby zmielone, koper pokrojony i wyrabiam. Formuję kulki średniej wielkości i obtaczam

wesoła kuchnia