mielone - 47549 przepisów (strona:2477/3170)

Sernik wiedeński 198

dobry efekt, sernik jest puszysty. Ale koniec zachwalania - czas na wypróbowanie! Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 1 kg zmielonego tłustego twarogu (najlepiej dwukrotnie w maszynce do mielenia) 10 jajek 250 g masła 300 g drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej kilka kropel aromatu cytrynowego lub pomarańczowego Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielamy

psgotujemy
ciasto Cygan s. Anastazji 195

żółtek 50 g kakao 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody wykonanie: Mak zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na noc do napęcznienie. Następnie odlewamy nadmiar wody i mielimy. Masło z cukrem oraz z żółtkami ucieramy na puszystą masę. Dodajemy zmielony mak oraz miód i ucieramy wszystko przez ok. 15 min. Dodajemy wymieszane z sobą sodę, kakao, cynamon oraz

Domowy Smak Jedzenia
Pischinger 253

łupinek, można to robić pocierając je w dłoniach lub pocierając o ściereczkę kuchenną (wolę pierwszą opcję, bo ścierka po takim orzechowym zabiegu nie nadaje się już do niczego). Orzechy mielimy na proszek w blenderze. Do masy kakaowej dodajemy zmielone na proszek orzechy i mleko w proszku (zaczynamy od 1,5 szklanki, jeśli konsystencja będzie za rzadka, można dodać więcej). Gotową

Ciastkozercy
Śniadanie- najważniejszy posiłek w ciągu dnia? 180

dwie grupy szczupłych ochotników, z których jedni „pościli”, a drudzy jedli śniadanie. Zasada była prosta: grupa poszcząca miała nie przyjmować żadnych kalorii do południa, zaś jedzący śniadanie mieli spożyć 700 kalorii do godziny 11, w tym 350 kalorii w ciągu godziny od przebudzenia. Uczestnikom mierzono poziom cukru i cholesterolu oraz spoczynkowe tempo metabolizmu, dodatkowo wyposażono ich w urządzenia

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Naleśniki z białym serem 325

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Trufle migdałowo kokosowe bez cukru 171

cukier puder z agawy - 2 łyżki mleko (napój) z kaszy jaglanej Hirse - 4-5 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Migdały moczymy przynajmniej godzinę w wodzie. Następnie przekładamy je do malaksera i mielimy na gładką masę wraz z  wiórkami kokosowymi. Dodajemy  płyny olej kokosowy, napój z kaszy jaglanej oraz wlewamy syrop z agawy. Całość mieszamy w melakserze. Nakładamy na ręce oprószone

AZgotuj!
Tradycyjny makowiec (przepis babci Wiktorii) 229

zagotowujemy. Od zagotowania jeszcze 10 minut na wolnym ogniu a następnie odstawiamy z kuchenki i pozostawiamy na 30 min. Po tym czasie mak odcedzamy przez gazę (lub ściereczkę) i mielimy dwukrotnie przez maszynkę. (na najmniejszym sitku) Rodzynki zalewamy gorącą wodą, zostawiamy na 10 min. a potem odcedzamy. Orzechy włoskie siekamy. Do maku dodajemy orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową, cukier wanilinowy

Kulinarna Patilogia
Królik duszony w pomarańczach i "Opowieść Podręcznej" 192

trakcie lektury nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że coś podobnego już czytałam, a chodziło mi o "Rok 1984" George'a Orwella. Tam też chodziło o system totalitarny, gdzie jedni mieli władzę nad innymi i tak naprawdę nikt nie mógł być pewien swojej przeszłości. Przerażająca lektura, która budzi przeróżne emocje w czytelniku. Nie ukrywam, że uspokoiłam je dopiero na samym końcu

Weekendy w domu i ogrodzie
Kutia orkiszowa 214

mój debiut jeśli chodzi o to danie, zrobiłam ją w wydaniu z orkiszem. Polecam! Składniki: 0,5 kg orkiszu 0,5 kg maku- ja kupiłam taki nie do mielenia samemu, a taki co jest gotowy po zalaniu gorącym mlekiem i zamieszaniu 0,5 kg miodu po 0,5 szklanki: rodzynek, migdałów, orzechów, kandyzowanej skórki pomarańczowej 400 ml słodkiej śmietanki Przygotowanie

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierogi z kiszoną kapustą, grzybami i suszonymi śliwkami 310

samej wodzie. Suszone śliwki zalać wrzątkiem i odstawić. Pieczarki posiekać i obsmażyć. Kapustę przepłukać, zalać wodą i ugotować do miękkości. Odsączyć z wody i przestudzoną zmielić w maszynce do mielenia, razem ze śliwkami, grzybami leśnymi i pieczarkami. Cebulę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na oleju. Dodać zmielone składniki, chwilę obsmażać doprawiając solą, pieprzem, majerankiem i miodem. Na stolnicę przesiać

https:KKuchniaMniam
Kutia – tradycyjne wigilijne danie kresowe 133

wolnym ogniu tak, aby stała się miękka, ale nie rozgotowana. Ma być mięsista i jędrna. Odcedzamy, studzimy. Na wolnym ogniu gotujemy również mak aż zmięknie. Lekko studzimy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa co najmniej dwukrotnie. W dużej misie umieszczamy wszystkie składniki, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Zdjęcie poglądowe pochodzące z książki

Kate's Kitchen
Wigilijne uszka z farszem grzybowym 445

grzyby pokrojone w kosteczkę. Całość smażymy na małym ogniu przyprawiając solą i pieprzem przez około 15 min. (aż grzyby zmiękną).  Następnie całość mielimy przez maszynkę na gładką masę. Ciasto rozwałkowujemy cienko i wycinamy malutkie koła. Na każde wykrojone koło nakładamy łyżeczką farsz i formujemy uszka.  Przygotowane uszka gotujemy w osolonej wodzie

Łycha smaków
Blok czekoladowy 180

litrowy, by wszystko się zmieściło. Jeśli nie macie dobrego garnka w domu zajrzyjcie tutaj. Ponadto przyda wam się forma do ciasta – keksówka. Niedroga do dostania jest tutaj . Gdybyście mieli ochotę na inny deser to polecam wam krem z serka homogenizowanego. Możecie także spróbować moich świątecznych przepisów . Ułatwią wam przygotowanie wigilii. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój

Kuchennyviral.pl
Pierniczki na szybko 183

biała czekolada posypki kolorowe wiórka kolorowe z czekolady    Wykonanie:   Do garnuszka wsypujemy cukier,wlewamy miód i wkładamy masło.Kiedy nam się rozpuści dodajemy przyprawy ( gotowca lub mielimy tak jak ja zrobiłam). Do misy wsypujemy przesianą mąkę wbijamy jaja i dodajemy kakao oraz sodę rozpuszczoną w odrobinie mleka i miksujemy. Wlewamy ostudzony miód z garnuszka i wyrabiamy ciasto

Różowa kuchnia
Domowy pasztet drobiowy 152

zimną wodą do przykrycia składników. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy 1 godzinkę. 2. Następnie przecedzamy wszystko przez sito (wywar można zachować, odrzucamy ziele i liść laurowy) i mielimy przez maszynkę do mięsa 2 lub 3 razy w zależności, jaką grubość preferujecie. 3. Do zmielonej masy dodajemy jaja, sól, pieprz do smaku i szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko dokładnie mieszamy

Zdrowie i pysznie na talerzu