mielone - 47549 przepisów (strona:2471/3170)

Kokosowy deser lniany z malinami - bez cukru 173

kokosowe pozostałe po zrobieniu mleka kokosowego z  tego przepisu 2 łyżki lnu garść daktyli mrożone lub świeże maliny lub inne owoce 1 banan 1/2 szklanki wrzątku Przygotowanie: Len mielimy. Dodajemy do lnu daktyle i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, mieszamy i  odstawiamy na około 10 minut. Len z daktykami oraz banan dodajemy do wiórków kokosowych, blendujemy na gładką konsystencję

Szkrab Je Sam
Placki gryczane z gulaszem czyli placki po węgiersku inaczej 158

Mięso kroimy w kostkę i przyprawiamy wedle uznania. Cebulę i pieczarki drobno siekamy. Najpierw podsmażamy pieczarki, potem cebulę i na koniec dorzucamy mięso. 3. Pomidory kroimy w kostkę i mielimy za pomocą tłuczka do ziemniaków lub dajemy gotowe z puszki. Wrzucamy to na patelnię do reszty składników, dodajemy skrobię i przyprawy. Przykrywamy i dusimy ok 10 min do zgęstnienia

Zdrowie i pysznie na talerzu
Mielone z jesiotra z chipsami 183

rzepakowy Wielkopolski 1/3 szklanki sezamu chipsy: 1 batat 5 ziemniaków fioletowych sól, pierz olej rzepakowy Wielkopolski 1 łyżeczka bazylii suszonej Z jesiotra odcinam skórę, bo jest twarda. Mięso ryby mielę maszynką do mięsa razem z obraną cebulą. Przekładam do miski, dodaję brokuła którego starłam na tarce jarzynowej, jajko, kaszkę, bułkę tartą, sól, pieprz, przyprawę do ryb. Całość dokładnie mieszam, formuję

wesoła kuchnia
Burgery z kapusty – dieta dr Dąbrowskiej 646

Ugotować pokrojoną kapustę, marchewkę, por i cebulę. Odcedzić i wycisnąć warzywa przez gazę, aby nie miały za dużo wody. – Warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa o grubych oczkach. – Połowę surowego kalafiora zetrzeć na tarce i dodać do warzyw. – Wymieszać z przyprawami, doprawić solą, pieprzem, dodać czosnek przeciśniety

To co kocham
Kurkuma – właściwości zdrowotne 185

Niepozorny żółty proszek, bardzo rzadko wykorzystywany przez nas ma nieprawdopodobne i szerokie zastosowanie lecznicze. Jakie zatem właściwości ma kurkuma? Sprawdźcie… Kurkuma – właściwości zdrowotne Pomaga

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Alternatywne metody parzenia kawy – dripper, czyli pomysł na dobrą kawę w domu. 197

parzenia kawy, należy umieścić papierowy filtr w dripie, zamoczyć go gorącą wodą oraz chwilę odczekać. Chodzi o to, aby pozbyć się papierowego posmaku w gotowej kawie. Następnie przejdź do mielenia ziaren. Dawka kawy jest uzależniona od tego, ile naparu chcesz uzyskać. Zaleca się używać 6 g kawy na każde 100 ml wody, czyli chcąc zaparzyć 500 ml, potrzebne Ci będzie

Słodkie okruszki
Chłodnik z groszku 165

kciuk, a palec wskazujący) soli himalajskiej, drobnoziarnistej (pomimo tej nazwy ziarenka są grubsze od zwykłej soli, ale gruboziarnista jest jest jeszcze grubsza i w sumie nadaje się tylko do mielenia :)).   The post Chłodnik z groszku appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Rosół z pierożkami wonton z farszem z wątróbki 198

dodać drobno posiekaną natkę z pietruszki. Przykryć pokrywką i gotować jeszcze kilka minut do momentu miękkości mięsa. 2.  Farsz Wątróbkę drobiową i fileta z kurczaka zmielić maszynką do mielenia.  Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać zmieloną wątróbkę i fileta, doprawić solą, pieprzem i mieszanką przypraw chilli, smażyć na wolnym ogniu około 15 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Koktajl śniadaniowy 192

truskawki 2 garście borówek amerykańskich Przygotowanie: Owoce myjemy i osuszamy. Od truskawek odcinamy szypułki, banana obieramy ze skórki i kroimy go w plastry. Sucharki łamiemy na mniejsze części i mielimy. Przesypujemy do pojemnika do blendowania. Do zmielonych sucharków wlewamy mleko, miód oraz dodajemy truskawki, banana oraz borówki amerykańskie. Blendujemy na gładki koktajl. Przelewamy do dwóch szklanek. Smacznego Przepis

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pasta rybna 156

Składniki: Makrela wędzona - 2 szt masło - 2 łyżki cebula - 1/2 szt Przygotowanie: Makrele dokładnie obrać z ości. Cebulę obrać i razem z masłem i rybą, zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastą smarować pieczywo. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Sucharkowe gofry 225

mąki 1,5 szkl mleka 2 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz bita śmietana, owoce Przygotowanie: Sucharki łamiemy na małe kawałki i mielimy na pył, przesypujemy do miski. Dodajemy pozostałe suche składniki i mieszamy. Do suchych składników wlewamy mleko, olej i wbijamy jajko. Miksujemy, aż nie będzie grudek. Gofrownicę rozgrzewamy i nalewamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pikantna zupa pomidorowa z pulpetami 140

łyżeczki cukru 1 łyżeczka pieprzu ziołowego Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy marchew, pietruszkę, selera i 1 cebulę. Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy wywar warzywny. W międzyczasie mielimy mięso. Dodajemy do niego bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy małe kulki. Odławiamy warzywa z wywaru i wrzucamy kulki mięsne. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i przecier pomidorowy. Gotujemy

Qchnia po prostu
IMPREZOWE BUŁECZKI Z GRZYBAMI I SEREM 161

kruszymy do miseczki,dodajemy cukier i mleko,mieszamy,przykrywamy zaczyn ściereczką.Do dużej miski przesiewamy mąkę,łączymy z olejem,solą,jajkiem i wyrośniętym zaczynem.Zagniatami lekko ciasto.Zostawiamy do wyrośnięcia. Grzyby mielimy  w malakser że ,cebulkę siekamy drobno i wszystko podsmażany na patelni , przyprawiamy sola impieprzem.Studzimy farsz. Gotowe ciasto wałkujemy  na grubość 0.5 cm.i wycinamy szklanką kólka.Zostawiamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Indiańskie pączko-chrusty czyli frybread Navajo - idealne na wyprawę 165

dostali od wspaniałomyślnego rządu USA mąkę i zrobili takie chlebki, zasługując na tytuł prawdziwych kryzysowych kucharzy. Obecnie dodaje się do nich proszku do pieczenia, którego, siłą rzeczy wtedy nie mieli :) Normalnie robi się je ze zwykłej mąki, dzięki czemu są bardziej pofalowane i jaśniejsze, ale ja zrobiłem z pełnoziarnistej, bo ten ciemny kolor mi się podoba :) Wyglądają tak dobrze

Kryzysowa Książka Kucharska
Pączusie serowe 120

szklanki mąki - 6 łyżek cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - 3 łyżki śmietany 18% - 1 łyżka spirytusu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - olej - cukier puder Przygotowanie: Twaróg mielimy i miksujemy z cukrami, następnie stopniowo dodajemy żółtka. Do masy twarogowej dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, śmietanę oraz spirytus. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę

Zainspirowana w kuchni