Kotlety z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) 384łyżki bułki tartej ok. 3 jajka + ok. 2 łyżki mleka olej do smażenia Kurczak w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) - Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka mielimy. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie wszystkich przyprawy (pieprzu i soli dodajemy więcej), majonez
Słodka Strona
Orzechowiec z niespodzianką 301mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę (21x32cm) i pieczemy około 25-30 minut w 180 stopniach. Studzimy. Orzechy włoskie mielimy, łączymy z pokruszonymi na pył herbatnikami. Całość zalewamy pepsi/coca-colą i odstawiamy na 20 minut do napęcznienia. Miękkie masło ucieramy do białości, dodajemy masę orzechowo-herbatnikową. Pod koniec dodajemy cukier
Smaki Na Talerzu
PASZTET WIEPRZOWY W BOCZKU 195przyprawy, gotujemy ok 1 godz 20 minut. po tym czasie dokładamy wątróbkę, gotujemy jeszcze 10 minut. Wyłączamy gaz. Studzimy mięso i warzywa. Przepuszczamy wszystko trzykrotnie przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatałową, wlewamy szklankę rosołu, dobrze mieszamy. Przekładamy
Z Majeczką w kuchni
6-8 kwietnia – Festiwal Piwa – Warszawa 229dniach 6-8 kwietnia odbędzie się Warszawski Festiwal Piwa, gdzie będziecie mieli okazję spić piankę z pierwszego piwa w tym roku. Skąpcie się w morzu piwa! Artykuł 6-8 kwietnia – Festiwal Piwa – Warszawa pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE
Paszet-smarowidło z bażanta z czarnuszką i grilowanym pomidorkiem 240Pozostawiamy do wystygnięcia. Mięso gdy już jest miękkie wyciągamy z bulionu do wystygnięcia razem z warzywami. Bulionu nie zlewamy!!!!!! Mięso obieramy z kości i dodajemy: bułkę ,warzywa , cebulę mielimy w maszynce 5-6razy . Mieszamy wszystko dokładnie dodając dwa jajka . Sól , pieprz do smaku. Zawijamy w tzw. "cukierki" najpierw w folie spożywczą a później w aluminiowa. TUTAJ ZOBACZYSZ
Viola cooks with passion
Kokosowa kaszka manna 203przyswajalne dla organizmu, dlatego powinno się jeść rozdrobnione, ale z drugiej strony kupione już zmiksowane siemię, część swoich wartości utraciło przez zbyt duży kontakt z powietrzem. Dlatego ja teraz mielę siemię lniane przed podaniem w młynku do kawy, który wzięłam od mamy, no co nie używała go a mi taki stary PRL-owski młynek jak znalazł ;) Składniki na małą porcję
Delusional Trine
Budyń jaglany na dwa sposoby 163sposobu nr 2, jednak teraz wolę zmielić sobie wcześniej kaszę na mąkę i wykonywać budyń sposobem nr 1. A Wy, jak wolicie? Sposób 1: Baza wyjściowa: suchą kaszę mielimy w młynku Dokładny przepis na budyń wykonany tym sposobem znajdziecie tutaj. Składniki: 2-3 łyżki mąki jaglanej (lub kaszy jaglanej zmielonej w młynku na mąkę) szklanka mleka łyżka masła
Mania Wypiekania
Co z tymi Walentynkami? Zobacz, co na temat randkowania sądzą Polacy i sprawdź jak to się wszystko zaczęło 175Walentego, patrona zakochanych. Legenda głosi, że łamał on zakaz cesarza Klaudiusza II Gota, który nie zgadzał się na małżeństwa mężczyzn w wieku 18-37 lat. Dzięki temu ludzie chętniej mieli służyć w jego armii. Za błogosławieństwo nielegalnych małżeństw biskup Walenty został wtrącony do więzienia, gdzie zakochał się w niewidomej córce swojego strażnika. Ta z kolei pod wpływem miłości odzyskała wzrok
Tradycyjna Kuchnia
Aioli inspired by MINI – pyszne burgery 329klimat, wygląd lokalu jak i samo jedzenie. Z całą pewnością tam wrócę, bo muszę koniecznie spróbować tej dużej, apetycznie wyglądającej pizzy :) Tak więc, jeśli będziecie w Warszawie i będziecie mieli chwilę czasu to śmiało możecie odwiedzić tą restaurację. Pamiętajcie proszę tylko, że to co powyżej przeczytaliście to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić. Być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIEROGI Z MIĘSEM Z ROSOŁU I KISZONĄ KAPUSTĄ 223mieszane np wołowe z drobiowym. Mięso oddzielamy od kości,na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i podsmażam mięso do zarumienienia by nabrało smaczku. Gdy mięso jest już chłodne mielę je w maszynce,kapustę również ( można też posiekać). Cebulę siekam w drobną kostkę,podsmażam na patelni z niewielką ilością oleju. Zmielone mięso i kapustę łączę ze sobą,dodaję podsmażoną cebulkę
Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik wiedeński 223próbowałam robić ten sernik z sera z wiaderka, ale nie za bardzo mi odpowiada. Ser wychodzi zbyt wilgotny, rozpadający się i od tego czasu wróciłam do starego sposobu mielenia zwykłego białego sera w maszynce. Biorę ser tłusty lub półtłusty. Skład ciasta krótki bez dodatku zapychaczy typu mąka, budyń. można ten sernik udekorowac lukrem cytrynowym lub masą czekoladową
Państwo Wojtczuk gotują
Pyszne ciasto gryczane 256Ciasto: Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszę mielemy, używając maszynki do mielenia lub blendera z ostrymi nożami. W garnku rozpuszczamy masło. Odrobiną masła smarujemy blaszkę do pieczenia (do posypania wnętrza blaszki możemy używać okruszków biszkoptów). do rozpuszczonego masła dodajemy kawałki czekolady, całość
Państwo Wojtczuk gotują
Pierogi z farszem wieprzowym, z indyka i marchewką 193mięso gotujemy razem z warzywami do miękkości (oprócz słoniny). Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy i studzimy. W między czasie kroimy drobno cebulę i obsmażamy ja na patelni. Zimne mięso mielimy przez maszynkę do mięsa, jeśli chcemy możemy zmielić do tego marchewkę (ja wzięłam 3 marchewki) i słoninę. Dodajemy jajka, solimy i pieprzymy do smaku i mieszamy razem. Ciasto rozwałkowujemy
Państwo Wojtczuk gotują
Ryba faszerowana 235cytryny, 2-3 łyżeczki cukru, 1łyżeczka soli, pieprz. Galareta: 3 litry wody, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, liść laurowy, sól, cukier, żelatyna. Przygotowanie: rybę odmrażamy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce do mięsa. Następnie dodajemy całe jajka, sok z cytryny, solimy, pieprzymy, cukrzymy i dodajemy bułkę tartą tak, aby była konsystencja gęstej papki (nie można dać za dużo żeby
Państwo Wojtczuk gotują
Jesteś najlepsza dla Twojego dziecka ! 147siebie - możemy porozmawiać, przeczytać książkę. Dziś na stronie http://uptoclouds.pl natrafiłam na pewien mądry artykuł, który skłonił mnie to napisania tego postu. Tak więc wszystkich tych, którzy mieli wątpliwości, co do tego czy odpowiednio zajmują się swoimi dziećmi, zapraszamy do lektury: " CO JEST NAJLEPSZE DLA TWOJEGO DZIECKA? Najlepsze wcale nie jest karmienie piersią. Najlepsze nie jest również karmienie
Pani domowa