mielone - 47549 przepisów (strona:2462/3170)

Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :) 235

ząbki suszone pomidory 4 sztuki jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta 3 łyżki woda zimna 100 ml Dodatkowo: jajka 3 szt Wykonanie: Łopatkę myjemy i mielimy na średnich oczkach. Dodajemy starte pieczarki jajo,bułkę tartą ,czosnek zmielony, pomidorki pokrojone drobniutko,sól i pieprz. Zalewamy wodą i wyrabiamy farsz. Farsz przekładamy na folie aluminiową i robimy kwadracik.Ugotowane jaja

Różowa kuchnia
KLUSKI ŚLĄSKIE 288

zalewamy wodą, tak, aby sięgała 1 cm ponad powierzchnię ziemniaków. Lekko solimy i gotujemy do miękkości pod lekko uchyloną pokrywką. Dokładnie odcedzamy i od razu przeciskamy przez praskę lub mielimy w maszynce. Studzimy i odparowujemy. Przeciśnięte przez praskę ziemniaki wkładamy do miski, delikatnie dociskamy dłonią, aby powstała równa powierzchnia. Nożem dzielimy tę powierzchnię na równe cztery części. Jedną ćwiartkę wyjmujemy

cool and minty
Chlebek ryżowy. 189

łyżeczki soli 30 ml oliwy z oliwek Bio 300 ml letniej wody Przygotowanie : Drożdże łączymy z cukrem,  mąką i wodą, mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu W młynku mielimy nasiona chia, lnu i słonecznika Do przesianej mąki dodajemy zmielone nasiona,sól, dodajemy oliwę, rozczyn i dokładnie wyrabiamy Przekładamy ciasto do natłuszczonej keksówki i odstawiamy

Proste Potrawy
Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków 186

ostrej, wędzonej papryki czerwonej 1/2 łyżeczki soli czarnej 1-2 łyżki wody (opcjonalnie, zależy od wilgotności ugotowanych warzyw) Wszystkie składniki oprócz wody umieścić w misie blendera wysokoobrotowego lub malaksera, mielić do momentu, aż wszystkie składniki połączą się w jedwabiście gładki krem, w razie konieczności dodać 1-2 łyżki wody. Smacznego! Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków Wegańska pasta

moj przepis na
Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem 222

Naleśniki z cynamonem, pomarańczą i twarożkiem to klasyczne połączenie naleśników na słodko. Taka wersja naleśniki to idealna alternatywa dla naszych pociech, które kochają słodkości a jednocześnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jagodowy sernik na zimno bez laktozy 151

blenderem. 3. Masa serowo-jagodowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę, dokładnie wymieszać i wystudzić. Twaróg zmielić 3-krotnie maszynką do mielenia, zmiksować  mikserem, dodać cukier, cukier wanilinowy, jagody i całość dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać zahartowaną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia. Następnie ubić na dokładnie wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Kołocz Śląski Z Serem I Posypką 142

godziny. Pamiętając aby przegnieść  ciasto co 30 minut. Nadzienie 3. Jajka ucieramy z żółtkiem i cukrem. 4. Łączymy z serem z utartymi jajkami (jeśli ser był z kostki, mielimy go dwukrotnie) 5. Dodajemy skórkę pomarańczową, bakalie oraz proszek budyniowy. Mieszamy całość i odstawiamy pod przykryciem do lodówki. Kruszonka 6.   Składniki na kruszonkę szybciutko ze sobą połączyć i schować

Gotowanie...to proste !
Coś pysznego dla każdego, czyli słodkie bułeczki śniadaniowe 141

oznacza to, że są gotowe). Gorące studzimy na kratce od piekarnika. W wersji z termomixem: Jeśli nie mamy cukru pudru, zróbmy go sami, wsypujemy do termomixa 100g cukru i mielimy miksując przez 15s/obroty 10. Dodajemy mleko (nie musi być ciepłe, bo i tak je będziemy podgrzewać) i wkruszamy drożdże, miksujemy 2min/37stopni/obr.2, odstawiamy na 10 minut do podrośnięcia. Następnie dodajemy żółtka

KulinarneImpresje.pl
Kluski śląskie z selera w sosie grochowym 129

młode marchewki 200 g boczku wędzonego 2 łyżki oleju sól, pieprz Przygotowanie Seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki gotujemy ,robimy  puree (najlepiej przepuścić przez maszynkę do mielenia) ,dodajemy mąkę. Ciasto wyrabiamy i studzimy. Z ciasta formujemy niewielkie kulki ,w każdej palcem robimy dołek. Wrzucamy na osolony wrzątek ,gotujemy 5-7 min od wypłynięcia na powierzchnię. Groch moczymy przez

R'n'G Kitchen
Ciasto gryczane 173

CIASTO Kaszę gryczaną gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, mniej więcej przez 20-25 minut, do miękkości, odstawiamy do wystudzenia. Po ugotowaniu i wystudzeniu kaszę mielemy , używając maszynki do mielenia mięsa lub blendera z ostrymi nożami. W garnku rozpuszczamy masło. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Do rozpuszczonego masła dodajemy kawałki czekolady , całość podgrzewamy, cały czas mieszając, aż do momentu roztopienia

Z Kuchni Do Kuchni
Surówka z młodej kapusty. Przepis krok po kroku. 164

podzielić się z Wami tą recepturą, bo jest w stu procentach wypróbowana i po prostu powala na kolana.   Już nigdy nie będziecie mieli problemu z przygotowaniem perfekcyjnego „zielonego „ dodatku do grilla. Co najważniejsze surówka ta pasuje zarówno do karkówki, drobiu czy ryb z rusztu. Jest też wspaniałym punktem

kuron.com.pl
Chleb Pani Gieni – samo zdrowie, pełen nasion oraz błonnika a do tego jaki pyszny. 146

Zastanawialiście się kiedyś co byście wybrali do jedzenia gdybyście mieli jeść jedną rzecz do końca życia? Czy jest coś takiego co wam bardzo smakuje i myślicie, że nigdy by się wam nie znudziło? Analizowałam to pytanie już niezliczoną ilość razy. Mój ulubiony temat jak nie mogę zasnąć. Na 100% wybrałabym ten chleb. Chrupiący z wierzchu, miękki w środku. Nie nudzi

wysmienity
Papryka zapiekana z kaszą 107

udko z kurczaka 1 czerwona cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki kaparów starta wędzona mozzarella sól, pieprz Przygotowanie Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na największych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Na sam koniec dodajemy kapary. Kaszę, mięso i cebulę mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papryki myjemy

R'n'G Kitchen
Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia 197

pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać osuszoną wątróbkę. Smażyć kilka minut z obu stron. Na koniec doprawić sola i pieprzem. 3. Przy pomocy maszynki do mielenia lub robota kuchennego zmiksować wątróbkę oraz gotowaną marchewkę. 4. Do masy dodać majeranek i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać

Motylkowa Kuchnia