średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia.Wykładam masę piernikową i dociskam palcami. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni i wstawiam blaszkę, piekę spód pięć minut. Sernik: Ser mielę maszynką dwa razy. Przekładam do misy, dodaję jajka, puder, budyń, śmietanę i miksuje blenderem trzy minuty aż całość dobrze się połączy. Masę dzielę na dwie części. Do jednej dodaję pokruszone pierniki
wesoła kuchniakażdy kawałek był otoczony ciastem Miskę zamykamy i wstawiamy do lodówki na 1-2h aby kurak połączył się z ciastem W międzyczasie płatki kukurydziane mielimy na drobne kawałeczki i mieszamy z otrębami owsianymi Po odstaniu w lodówce wyjmujemy kuraka w cieście i każdy kawałek obtaczamy w mieszance kukurydziano - owsianej Smażymy na głębokim tłuszczu do uzyskania
Smacznie Pysznie KalorycznieNaleśniki z kremem Rafaello to połączenie klasycznych naleśników z pysznym kremem o smaku kokosowym z puszystym serkiem mascarpone. Śniadanie, obiad czy kolacja? Naleśniki te będą idealna
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kaszotto z fasolką i cukinią to jednogarnkowa potrawa, która idealnie nada się na szybki lunch, obiad do pracy. Nasza wersja będzie przygotowana bez dodatku mięsa –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!białego sera – twarogu (ja używam swojskiego sera, przepis tutaj ) 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu sól do smaku ulubione dodatki: szczypiorek, kurdybanek, szynka, czosnek, oregano… wykonanie: Ser mielimy lub blendujemy na gładką konsystencję. Dodajemy śmietanę lub jogurt (ilość wg uznania, do uzyskania ulubionej konsystencji), oraz doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. To jest podstawowy przepis. Do serka możemy dodawać
Domowy Smak Jedzeniapóźniej przygotować nadzienie. Nie było łatwo i trochę zajęło zanim ciasto znalazło się w piekarniku. Wtedy też poszłam do malca, bawić się z nim na podwórku. Na następny dzień mieli przyjść goście, więc nie było żadnych szans na zrobienie zdjęcia. Słońce zaczęło już powoli zachodzić, a moja panika, że nie uda mi się zrobić zdjęć, zaczęła rosnąć z każdą minutą
Passions hobbies lifeSkładniki : - 1 szklanka płatków owsianych - 1 szklanka jogurtu greckiego - 1 szklanka borówek - 5 daktyli - 2 jajka - 1 banan Przygotowanie : Płatki owsiane mielimy a mąkę. Daktyle blendujemy z jogurtem na gladki krem. Dodajemy jajka i banan. Miksujemy. Dodajemy mąkę owsiana i miksujemy. Dodajemy borówki, mieszamy łyżka. Nakładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy
Szkrab Je Samvinho verde albo porto i cieszyć się chwilą. Jednak w pewnym momencie kelner przyniesie nam kartę, wypełnioną po brzegi portugalskimi przysmakami i już wtedy będziemy mieli problem, co zamówić. Żeby nie umrzeć z głodu, kelner przyniesie nam petiscos . Tutaj ważna uwaga — są one dodatkowo płatne i jeśli nie mamy na nie ochoty, to trzeba grzecznie odmówić
Food Squaredługą szyją, była to lama. Jego mama ocaliła go z jakiejś farmy w Walii. Mama Kaira poinformowała go też, że za kilka dni przywozi kolejne lamy, ale niestety nie mieli dla nich już miejsca na swojej farmie. Tato Tima farmerem próbował być, ale jakoś mu się to nie udawało. Hodował już kurczaki, próbował świnie, nawet jakieś nasionka, wtedy Tim opowiedział
kruche babeczkiproszku budyniowego śmietankowego 125 g masła 3 całe jajka L 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki śmietanki 30% Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej 1. Twaróg mielimy trzy razy. W misie miksera ucieramy masło z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas ucieramy. Dodajemy stopniowo zmielony twaróg, ja pomiędzy kolejnymi
kruche babeczkipodawałam je mojej 11 miesięcznej Zuzie i zjadała ze smakiem. Składniki: 3 jaja 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 banany Wszystkie składniki mielimy przy pomocy blendera na gładką masę, przekładamy do foremek na muffiny (ja używam silikonowych takich jak dostępne tutaj ) i pieczemy ok 25 minut
Cynamonowe szczęścieławce nad osiedlowym stawem. Szeptali sobie coś do uszu, obserwując zmęczone upałem kaczki na brzegu, kradli całusy z ciepłych policzków pod szumiącymi lipami. Gładzili po dłoniach i chichotali. Oczy mieli jasne, uśmiechnięte...i pewnie z osiemdziesiąt lat na każdym karku :) I tymi rozradowanymi oczami zaczepili o mojego kudłatego, sapiącego pieska i chwalili, że taki grzeczny i tak pięknie dookoła
Kuchnia w Słońcu Skąpanaoraz usuwania gniazd nasiennych. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne. Cebulę oraz czosnek obieramy. Paprykę, cebulę, czosnek oraz papryczkę chili wraz z nasionami mielimy w maszynce do mięsa. Cukinię przekładamy do dużego garnka, dodajemy zmielone warzywa, cukier, ocet, koncentrat i wszystkie przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut od czasu
Wędrówki po kuchniblaszkę o wymiarach: 23cm x 33cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy marmoladę. A na marmoladę pozostałe ciasto (3 czubate łyżki) wymieszane z kwaśną śmietanką.Jeśli będziemy mieli śmietanę 12% nie trzeba dodawać mleka, a jeśli 18% to należy dodać 2 łyżki mleka. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 0 C przez 55 minut. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać
Przepisy BabciKolejna odsłona przetworów, które ratują nas w zimie. Pomidor jest uwielbiany przez nas dlatego zawsze można dodać kilka dodatków i będziecie mieli wszystko co chcecie. Następnie gdy tylko nadejdzie ten moment, możecie otworzyć słoiczek i gotowe. Dodatki ryż, kasze czy makarony, z mięsem lub bez mięsa i ... tylko Wasza wyobraźnia Was ogranicza. Składniki: 2 cebule 0,5 kg papryki
Gotowanie z pasją