mielone - 47549 przepisów (strona:2451/3170)

Paszteciki drożdżowe z królikiem 232

przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość. W czasie kiedy ciasto wyrasta możemy dokończyć przygotowanie farszu. Mięso oddzielamy od kości i drobno mielimy. Do farszu możemy dodać ugotowaną i zmieloną marchewkę. Opcjonalnie można także dodać posiekaną świeżą natkę pietruszki. Mięso z marchewką dokładnie mieszamy i dodajemy jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy

PatiGotuje
Sałatka owocowa z galaretkami 212

zielona i niebieska) Każdą galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance (250 ml) gorącej wody, dobrze mieszamy, przelewamy do pojemnika i pozostawiamy do stężenia. Najlepiej przygotować je dzień wcześniej, wtedy będziemy mieli pewność, że zdążą dobrze stężeć. Jabłka i banany obieramy ze skórki. Jabłka kroimy w kostkę, a banany w plasterki. Zalewamy je sokiem z połowy cytryny i dokładnie mieszamy

PatiGotuje
Pasta z ciecierzycy i orzechów 194

orzechów laskowych (lub innych dowolnych) łyżka płynu z puszki po ciecierzycy oliwa z oliwek 1 mały ząbek czosnku łyżeczka soku z cytryny pieprz sól Do rozdrabniacza wrzucamy orzechy i mielimy. Następnie dorzucamy ciecierzycę, przeciśnięty przez praskę czosnek, płyn z ciecierzycy, sól, pieprz, sok z cytryny i odrobinę oliwy z oliwek. Miksujemy na gładką pastę i stopniowo dodajemy oliwę z oliwek

PatiGotuje
Surówka z kapusty włoskiej i czerwonej 256

potrząsamy kilka razy do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Pestki dyni, słonecznika i sezam lekko podprażamy na suchej patelce (najlepiej zrobić to partiami każde pestki osobno, wtedy będziemy mieli pewność, że nic nam się nie spali). Odstawiamy do wystudzenia. Pistacje obieramy z łupinek. Kapustę włoską i czerwoną siekamy w cienkie paseczki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych

PatiGotuje
Przepiórki duszone w cydrze gruszkowym, podane z czerwoną quinoą i młodym szpinakiem 229

gorącej komosie ryżowej i ze szpinakiem, który wcześniej wystarczy lekko posolić i wrzucić na parę minut  na gorące klarowane masło.  Życzę Wam dziś nieskromnie, żebyście mieli okazję przygotować sobie kiedyś to danie ;) Pozdrawiam

Quinoa Raz!
Zupa marchewkowa z groszkiem 145

wsypujemy ½ łyżeczki soli, dodajemy liść kaffiru i gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Następnie wsypujemy ryż, dodajemy estragon oraz groszek wraz z zalewą. Dzięki temu, będziemy mieli dodatkowy, fajny akcent smakowy w zupie. Całość gotujemy do miękkości ryżu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Kawa w klubie Polek 230

fajna strona zrzeszająca blogujące Polki rozsiane po całym świecie! Większość z Was, obserwujących mnie od dawna wie, że od wielu lat mieszkam w Szwecji . Teraz ja i Wy będziemy mieli okazję poznać inne Polki, które różne losy przywiodły w najróżniejsze zakątki świata. Mam nadzieję, że w niedługim czasie poznam kilka z nich osobiście. Dziewczyny organizują klubowe spotkania. Często spotykają się

codojedzenia
Kakaowe ciasto z rabarbarem 229

Dziś już weekend i pewnie będziecie mieli chwilę, żeby upiec sobie coś pysznego do sobotniej czy niedzielnej kawy. Serdecznie Wam polecam to kakaowe ciasto z rabarbarem, jest upieczone na bazie kruchego ciasta, w środku jako nadzienie mamy rabarbar, a na wierzchu przykryte jest bezową chmurką. Mówię Wam, słodka beza i kwaskowy rabarbar to przepyszny duet ! To kto jest chętny

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 281

puszki przełożyć na sito i dobrze przepłukać). 250 g odpadów po robieniu soku (marchew,burak, jabłko) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki kakao Wszystkie składniki umieścić w malakserze i mielić do momentu, aż masa nie będzie jedwabiście gładka. Przełożyć do formy. Piec 45 min w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia przykryć folią, aby się nie przypiekło. Wyjąć z piekarnika, wystudzić

moj przepis na
Bułki bezglutenowe z Thermomixa 294

owsianych bezglutenowych do wysypania foremki Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę i miksujemy przez 50 sekund na najwyższych obrotach (10). Gotową mąkę przekładamy do innej miski. W ten sam sposób mielimy komosę, przez […] Artykuł Bułki bezglutenowe z Thermomixa pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
ciasto Rzeszowiak 233

masła 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia olejek migdałowy, do smaku wykonanie: Mak zalewamy gorącą wodą, odstawiamy do napęcznienia. Następnie odsączamy z wody i mielimy. Do zmielonego maku dodajemy masło, miód, żółtka, cukier, olejek i miksujemy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka, dodajemy je do masy makowej i mieszamy. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) 218

nojlepszy taki, kery 10 majōm do tych biołych wōsztōw 11 we M ü nchen) 3 łeżki ôstrego mostrichu bawarskigo szklōnka piwa pszynicznego (Weizenbier) troszka mōnki do zagynszczynia zōłzy Kebyjście mieli problym ze kupiyniym takich bawarskich mostrichōw, to mogecie dać trzi łeżki jaki ôstryj musztardy i trzi słodkyj, do keryj mogecie dociepnōńć połra roztrzaskanych gojździkōw, ziela angelskego, trocha gałki muszkatałowyj

Chop w kuchni
Jaki blender wybrać? 258

producent, sklep lub sprzedawca mogą Was wydymać? We wpisie powiem Wam jakiego sprzętu ja używam oraz przedstawię kilka innych modeli (innych firm), które moim zdaniem są godne uwagi. Będziecie mieli w czym wybierać. Ja sam jakiś czas temu borykałem się z tym problemem. Skrobałem się po głowie myśląc „Jaki blender wybrać” . Pomimo, że budżet nie był w moim

Blendman
Placuszki serowe 224

sosem brzoskwiniowym, ale najbardziej smakują nam z serkiem mascarpone i kawałkami owoców. 250 g białego sera 3 jajka 4 łyżki mąki szczypta soli 1/2 op. cukru wanilinowego Biały ser mielimy trzykrotnie lub przepuszczamy (również 3 razy) przez praskę do ziemniaków. Dodajemy do niego żółtka i miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę i cukier wanilinowy, miksujemy do połączenia. Białka ubijamy

Smaki Na Talerzu
ciasto snikers wg s. Anastazji 536

odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 150 g orzechów 3 łyżki cukru kryształu 2 łyżki bułki tartej 5 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Połowę orzechów mielimy, a drugą połowę siekamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy Orzechy wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz bułką tartą i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania