mielone - 47549 przepisów (strona:2447/3170)

Kotleciki z czerwonej soczewicy 184

jeszcze wykladam ją  na sitko i dobrze odsączam. Blendujemy,  ale nie na całkowicie  jednolitą  masę,  doslownie cztery ruchy  blendera:) Płatki  owsiane mielimy,   są  one w zastepstwie bułki  tartej:) Wsypujemy je do soczewicy,  odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodajemy jajko,  masło,  pietruszkę, przecisnięty czosnek/ lub wsypujemy granulowany

Mamuśka wraca do formy
Domowe masło orzechowe 277

Składniki ( na 3 słoiki po 350 ml): 800 g orzeszków ziemnych solonych Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni prażymy orzechy prażymy przez 5-7 minut. Następnie wrzucamy orzeszki do rozdrabniacza i mielimy przez 12-15 minut. Po tym czasie przekładamy do słoików i gotowe

Gotuj z Mąką
Jak zrobić domowe lody bez maszynki 228

smak naszych lodów, czyli na bazie jakich owoców je chcemy przygotować ? Tak na prawdę do ich zrobienia możemy wykorzystać każdy owoc, wszystko zależy od tego na co będziecie mieli ochotę. Bardzo istotną rzeczy przy robieniu lodów jest temperatura naszych składników. Pamiętajmy o tym, żeby wszystkie produkty, które będziemy wykorzystywać  w naszym przepisie było zimne. Dzięki temu lody szybciej się

Kulinarne przygody Gatity
Wiśnie zapiekane pod migdałową kruszonką 164

szklanek 100g miękkiego masła 60g zmielonych migdałów 4 łyżki płatków migdałów około 3/4 szklanki cukru mąka Sposób przygotowania: Owoce myjemy i drylujemy. Układamy w czterech kokilkach. Przygotowujemy kruszonkę: Mielimy na mąkę migdały. Dodajemy miękkie masło oraz cukier i mąkę w takiej ilości aby uzyskać konsystencję kruszącego się ciasta. Owoce przykrywamy kruszonką oraz płatkami migdałów. Pieczemy w 180 stopniach C przez

Pyry na Gaz
Gdzie nad wodę blisko Warszawy – wycieczka dla dwojga 235

wypaść za burtę, ale Zalew nie jest już tak legendarnie syfny jak wieść niesie. Wprost przeciwnie. Nie wierzcie w historie o ludizach, którzy wykąpali się w zalewie i mieli jakieś straszne choroby. Fauna i flora ma się tam świetnie, więc i nam nic nie będzie. Ja Wisła Kolejny pomysł na romantyczną, ale też nie za bardzo uciążliwą randkę nad wodą

Ugotowane pozamiatane
Pudding z tapioki z malinami i borówką amerykańską 213

kulki tapioki. Potem pyszny deser powstał. Potem 2 godziny chłodzenia i można zajadać. Lepszy jest na zimno choć ciepły też jest wyśmienity. Tapioka jest to produkt skrobiowy uzyskiwany z mielenia manioku. Zakupić można ją w sklepach z żywnością orientalną. Pudding z tapioki z malinami i borówką amerykańską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makarony spaghetti z czarnego ryżu, brązowego i gryki – Terrasana 227

popularne w eko sklepach. Nie są to tanie produkty ale jedną paczkę otrzymałyśmy w prezencie od GlutenFreeBox , dlatego postanowiłyśmy chociaż dwie jeszcze dla Was zebrać i przetestować abyście nie mieli takiego wielkiego dylematu przed sklepową półką jaki miałyśmy my :D Nazwa: Makaron z ryżu czarnego Makaron z ryżu brązowego z dynią i imbirem Makaron gryczany z batatami Firma: Terrasana Skład

Candy Pandas
Kaszka instant ryżowa/ jaglana/ sorgo - Nominal (Vegamarket) 207

wśród znajomych :D Można zalać je wodą, mlekiem, napojem roślinnym czy sokiem, wystarczy uruchomić swoją kreatywność. My jesteśmy z nich bardzo zadowolone i mamy nadzieję, że Wy również będziecie mieli możliwość ich wypróbowania. Kaszka Jaglana Nominal z owocami i pralinką z mango Kaszka Ryżowa Nominal z musem owocowym z chia i ciasteczkami BioAnia Kaszka z ziaren Sorgo Nominal z orzechami

Candy Pandas
„Tort” brownie z pralinami i karmelizowanymi orzechami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 234

ostudzić. Daktyle zalać wrzątkiem na 3 minuty i dokładnie odsączyć. Do blendera (rozdrabniacza) wsypać orzechy i nieco je zmielić na drobniejsze kawałki. Dodać daktyle i olej i znów mielić do uzyskania lepiącej się masy, z której można uformować pralinki. Kuleczki wstawić do lodówki na kilka godzin. Brownie po ostudzeniu wyjąć z formy odcinając je nożem od brzegów tortownicy. Praliny przylepić

Candy Pandas
Pierogi z mięsem w pomidorowym cieście 184

mąki 50 g masła 250 ml wrzątku 1 łyżka koncentratu pomidorowego     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ugotowane mięso oddzielamy od kości, mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy maggi i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i preferencji smakowych. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło

R'n'G Kitchen
Sernik z jagodami na kruchym spodzie 176

serowa: - 80 dag sera białego - 2 łyżeczki esencji waniliowej - 1 jajo - 3/4 szklanki cukru - budyń śmietankowy - cukier waniliowy - 1/2 szklanka mleka Dodatkowo: - jagody, ok. 1 1/2 szklanki 1. Ser mielimy. Jajo ubijamy z cukrem na kogel mogel. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, miksujemy na gładką masę. 2. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy większą połowę ciasta, przelewamy masę

Apetyczna babeczka
NALEŚNIKI Z SOSEM BOLOŃSKIM 250

farsz: -200 g indyka zmielonego -1 puszka pomidorów krojonych -60 g cebuli -2 plastry sera żółtego -łyżka oleju naleśniki: -100 g mąki gryczanej -woda -łyżka oleju Przygotowanie: 1. Mięso mielimy (chyba że kupujecie gotowe) i doprawiamy. 2. Cebulę kroimy w kostkę drobno. 3. Rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy cebulę, dorzucamy mięso i smażymy. Na koniec dodać pomidory z puszki, doprawić wedle

Zdrowie i pysznie na talerzu
KOTLECIKI BROKUŁOWE 218

smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Brokuły gotuję a następnie studzę. Zimne brokuły dzielę na mniejsze części. Do malaksera wkładam brokuła, jajka, bułkę, mozzarellę oraz przyprawy. Dokładnie ze sobą mielę na gładką masę. Z masy formuję kotleciki. Następnie obtaczam w bułce tartej. Smażę na głębokim oleju ze wszystkich stron. Smażę na rumiano

Gotowanie Patki
Penne z drobiowymi klopsikami 162

kurczaka 250 ml bulionu drobiowego 125 ml śmietany 18% koperek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Mięso mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki, wrzucamy do wrzącego bulionu, gotujemy kilka minut. Śmietanę mieszamy z niewielką ilością gorącego bulionu, dodajemy do całości, zmniejszamy płomień i dusimy

R'n'G Kitchen
Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim 194

kapusty włoskiej 1 łyżka estragonu 1 słoik sosu bolońskiego od Jamar sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko. Filety mielimy razem ze skórą na średnich oczkach. Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku. Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania