mielone - 47549 przepisów (strona:2443/3170)

Tradycyjny Sernik Krakowski 304

dzielimy na dwie części: jedna mniejsza, druga troszkę większa. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy trzykrotnie. Masło wraz z cukrem i żółtkami u cieramy . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Białka lekko spieniamy, dodajemy do masy serowej i delikatnie

Słodka Strona
Kurczak zapiekany na makaronie i warzywach 168

koniecznie od czasu do czasu przemieszać całość, o czym we wpisie przypominam, bo makaron, który bezpośrednio styka się z bokami naczynia może się upiec zamiast ugotować. A takiego choćbyśmy mieli zęby ze stali, to chyba nie schrupiemy ;) Konkurs jeszcze trwa, ale Wy już teraz możecie trzymać za mnie kciuki, bo nagroda całkiem przyjemna i taka... kobieca ;)  Składniki: 1 kurczak

Kuchnia w czekoladzie
Japoński makowiec z musem jabłkowym 202

perełki zielone wiórki kokosowe Wykonanie: 1. Makowiec Mak dokładnie wypłukać w wodzie, zalać wrzątkiem i pozostawić na całą noc. Po tym czasie dokładnie odcedzić i zmielić dwukrotnie maszynką do mielenia. Następnie dodać rozpuszczone masło, starte jabłka, namoczone we wrzątku i osuszone rodzynki, aromat i likier migdałowy. Całość dokładnie wymieszać. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać wcześniej przygotowany

Szalona Kuchnia Eweliny
Trójkolorowy wieniec drożdżowy 152

bardzo spodobał się moim dzieciom i to właśnie dzięki tym kolorom zechciały spróbować "wieńca" jak już ostygł, ale zapewniam, że nie tylko one chętnie sięgały po kawałek. Dorośli także mieli udział w konsumpcji, zwłaszcza, że wypiek był naprawdę spory i podzielny. Takie ciasta wspaniale smakują nie tylko na deser, ale i na śniadanie podane z filiżanką herbaty lub kubkiem letniego

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Góra lodowa 1770

Jakiś czas temu ciasto to było wielkim hitem, więc może niektórzy z Was o nim słyszeli, a nawet mieli okazję go spróbować. Jest przepyyyszne i wbrew pozorom dość proste w przygotowaniu. Składa się z kakaowego biszkoptu nasączonego kawą (możecie użyć herbaty lub wody z sokiem z cytryny) oraz przełożonego kremem budyniowym, dwukolorowej polewy na bazie mleka w proszku i biszkopcików

Di gotuje
Wegańska propozycja na makaron z serem 249

Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papardelle z kurczakiem, suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 218

Papardelle z kurczakiem to włoski makaron, nieco szerszy niż tagliatelle. Świetnie nadaje się do gęstych sosów i mięs. Ponadto jest bardzo sycący, idealnie nada się na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
MASA ORZECHOWA DO CIAST + FILMIK 134

PRZYGOTOWANIE :  Do garnka przekładamy cukier, masło i mleko. Ogrzewamy aż tłuszcz się rozpuści.  Orzechy mielimy młynkiem, następnie wsypujemy je do garnka masłem i mlekiem oraz energicznie mieszamy. Masę należy zagotować. Odkładamy do ostygnięcia. Masa stygnąc robi się gęsta. Na koniec wlewamy alkohol i dokładnie mieszamy. Masa jest gotowa do przełożenia ciast, napełnienia babeczek lub orzeszków. Jest bardzo smaczna

Kulinarne Fantazje Marioli
BROWNIE Z MASŁEM ORZECHOWYM (bez pieczenia) 260

serka mascarpone 4 łyżki masła orzechowego garść orzechów ziemnych niesolonych 30 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Brownie: Czekoladę gorzką z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Płatki gryczane mielimy na miałko, jak na mąkę. Banany obieramy, kroimy w plasterki, wrzucamy do miski i blendujemy na papkę. Do bananów dodajemy masło orzechowe oraz rozpuszczoną czekoladę i wszystko dokładnie łączymy za pomocą blendera

Kuchnia MagdaLeny
Kulebiak z kapustą i grzybami 126

mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka – do posmarowania ciasta     *** Przygotowujemy farsz – kapustę z grzybami. Farsz mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach lub blendujemy *** *** Przygotowujemy ciasto: Do kubka wkruszamy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, cukier oraz dwie łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na kilka minut

Blog z Apetytem
PASZTET Z KRÓLIKA PASTERYZOWANY LUB PIECZONY + FILMIK 135

miękkości.  Miękkie mięso wyjmujemy na talerz, łącznie z warzywami i odkładamy do ostudzenia. Mięso obieramy od kości.  Bułkę moczymy w  pozostałym wywarze, wyciskamy i wszystko mielimy w maszynce do mięsa. Cały farsz doprawiamy do smaku przyprawami.  Formę na keks wykładamy folią, rozkładamy mięso i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 * C.  Jeżeli chcemy pasztet zapasteryzować

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowe pierniczki 153

Witaj Grudniu! Nie mogę uwierzyć, że właśnie rozpoczął się ostatni miesiąc tego roku. Jednoczenie jednak bardzo się z tego cieszę, ponieważ już niebawem będziemy mieli Boże Narodzenie, a to oznacza ubieranie choinki, klimatyczne oświetlenie w domu oraz aromatyczne potrawy. W tym roku publikację świątecznych przepisów zaczynam od domowych pierniczków. Od kiedy byłam dzieckiem przygotowywałam takie pierniczki wraz z moją babcią

Życie ze smakiem
Grzane wino 107

garnka wlewamy wino. Dodajemy goździki, cynamon, dwa kawałki pomarańczy i zaczynamy powoli podgrzewać. Przyprawy można dodać do wina wcześniej np. wrzucić do butelki, jeśli rano wiem, że wieczorem będziemy mieli ochotę na grzańca. Dodajemy miód, tyle ile w przepisie lub więcej jeśli lubicie słodsze. Gdy wino osiągnie pożądaną temperaturą (uważajcie, żeby się nie zagotowało) nalewamy do kubków i dekorujemy pozostałymi

Figa S-makiem
6 - jajeczny sernik świąteczny 173

Moje serniki mają różne smaki. Dzisiejszy ma smak naturalny. Dodałam tylko skórkę pomarańczową, którą wcześniej obsmażyłam w cukrze (kliknij tutaj ). Potrzebujemy:

Tylko pysznie
Sernik smażony ze Słomianej – kuchnia podkarpacka 998

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i kolejno pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 20 minut. Ser trzykrotnie mielemy w maszynce do mielenia (można też utrzeć w malakserze, bądź kupić zmielony). Miękkie masło ucieramy mikserem razem z cukrem. Dodajemy żółtka i ucieramy na gładką masę. Nie przerywając ucierania dodajemy stopniowo ser. Masę serową

Trzeci talerz