Ciasteczka sezamowe z dodatkiem świeżego tymianku

Ciasteczka sezamowe z dodatkiem świeżego tymianku

Ciasteczka sezamowe z dodatkiem świeżego tymianku

  Ciasto można zrobić dzień przed pieczeniem, zawinąć w folię i przechować w lodówce. Z tej ilości upiekłam 56 sztuk ciastek o średnicy 6cm. Można wierzch ciastek przed pieczeniem posypać dodatkowo całymi ziarnami, które zrumienią się w trakcie pieczenia i wzmocnią ich smak. Zagapiłam się i zmieliłam cały sezam, jaki miałam w domu:). Do ilości sezamu dobrałam odpowiednią ilość pozostałych składników, chciałam aby sezamu było jak najwięcej. Dzięki dość dużej ilości sezamu ciastka wyszły chrupiące, pachn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

DanaDana

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasto, placki, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, pasty, pasta, mielone, ciasteczka, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto orkiszowe, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Leśny Zakątek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.