Korzeń chrzanu jak i liście są bardzo wartościowe. Liście chrzanu o których dzisiaj jest ten wpis są bogate w różne składniki odżywcze. Zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, miedź, potas, wapń i żelazo. Nasze mamy i babcie używały liście chrzanu częściej w kuchni. Podczas kiszenia kapusty na zimę układały liście chrzanu na dnie beczki. Teraz używany jest sam korzeń, a liście tylko do kiszenia ogórków, a przecież można je wykorzystać zamiast liści kapusty do robienia gołąbków. Liście kapusty... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...