mielone - 47549 przepisów (strona:2436/3170)

Quiche z jaglanymi pulpecikami owiniętymi cukinią i orzechami 148

przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli i gotować do miękkości około 15-20 minut. Po tym czasie wystudzić. 5. Jaglane pulpeciki: filet, cebulę, czosnek zmielić maszynką do mielenia, dodać jajko, ugotowaną kaszę jaglaną, rukolę, kaszę mannę, bułkę tartą i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki wielkości

Szalona Kuchnia Eweliny
Kluski ziemniaczane smażone – kuchnia podkarpacka 178

pieprz 1 l oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po odcedzeniu ziemniaki odparowujemy i przecieramy przez sito lub mielimy. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Podsmażamy ją na maśle i przestudzoną dodajemy do ziemniaków razem z żółtkami, śmietaną i mąką. Masę doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie

Trzeci talerz
Ciasto "Orzechowa trufla" 150

czekolady deserowej -2 łyżki kakao -150g masła -1 łyżka cukru pudru DODATKOWO -250ml śmietanki 36% -1 łyżka cukru pudru -kilka kostek czekolady  Orzechy włoskie mielimy ale nie zbyt drobno, tak by były też większe kawałki. Jajka ubijamy z cukrem na biało, dodajemy kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia-miksujemy. Następnie dodajemy wodę oraz olej i miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pulpeciki rybne w zalewie 185

łyżeczka soli 1 łyżeczka suszonych warzyw 250 ml octu 10% 1 łyżeczka cukru 1 cebula ( pokrojona w ćwiartki ) 1 łyżeczka naturalnej vegety Wykonanie: Filety z ryb i boczek mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Dodajemy sól, bułkę tartą i przyprawę do ryb. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor z każdej strony

Smaki Ewy
Gulasz wołowy z pieczarkami 168

prostu idealnie przepyszny! Mięciutkie kawałeczki wołowiny po prostu topnieją w buzi, dużo warzyw i bardzo wyrazisty smak. Przepis jest na spory garnek gulaszu, więc przez kilka dni będziecie mieli obiady z głowy. Na drugi, trzeci dzień gulasz smakuje jeszcze lepiej! Gulasz zazwyczaj podaję z kaszą gryczaną, kaszą ziemniaczaną, albo z kuskusem. Z tym przepisem wiąże się dosyć dziwna historia. Pewnego

Kuchnia Łukasza
Szybkie naleśniki z cukrem pudrem 221

Szybkie naleśniki z cukrem pudrem to danie, które z całą pewnością zachwyci każde dziecko. Szybkie i bardzo proste w wykonaniu naleśniki. Tym razem będą to zwykłe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zrobić naleśniki 244

Wiele osób poszukuje przepisu na szybkie i pyszne ciasto naleśnikowe. W tym wpisie pokażę Wam jak zrobić naleśniki. To będzie najbardziej klasyczna wersja naleśników jaka może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne naleśniki z jogurtem 206

Klasyczne naleśniki z jogurtem to przepis na szybki i bardzo smaczny obiad. Takie naleśniki możecie również przygotować na kolację, albo na śniadanie i podać z dodatkiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem kaparowym 148

smaku   Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę i gotujemy do miękkości. Następnie gorące rozgniatamy praską i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Filety z ryby dokładnie myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa na drobno, możemy też rozdrobnić w robocie kuchennym. Do ryby dodajemy ostudzone ziemniaki, wyciśnięty przez praskę czosnek, jajko, skórkę z cytryny, sól i pieprz do smaku

Smaczna Strona
Kruche ciasto z budyniem, porzeczkami i migdałową bezą z kruszonką. 141

śmietankowym  (ja użyłam o smaku krówki bo innego nie miałam ;-) i dodałam kieliszek adwokata, to taki mój trik na zmianę smaku w razie gdybyście też nie mieli ) - 80 g masła - 2 całe jajka - łyżka mąki pszennej - łyżeczka mąki ziemniaczanej - 500 ml mleka Do rondelka wlej około 350 ml mleka. Resztę mleka w osobnym kubku lub misce (będzie wygodniej

SMYKWKUCHNI
Kluski ziemniaczane w pysznym sosie 104

masła koziego 1/2 strąka czerwonej papryki 1/2 strąka zielonej papryki 330 ml soku pomidorowego 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Studzimy, mielimy i wyrabiamy z mąką ziemniaczaną. Z przygotowanej masy formujemy kulki i gotujemy w osolonym wrzątku przez 10 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody, odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy

R'n'G Kitchen
Pasta z tofu i karpia wędzonego 110

komponuje się z pieczywem. Składniki 250 g tofu 100 g wędzonego karpia szczypiorek 4 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżeczka majonezu sól, pieprz Przygotowanie Z ryby usuwamy ości mielimy razem z tofu. Dolewamy olej, dodajemy majonez, posiekany szczypior, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem

R'n'G Kitchen
PASZTECIKI 206

mleka opcjonalnie suszone oregano, bazylia FARSZ: ok. 30 dag mięsa z rosołu razem z marchewką łyżka prażonej cebuli jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz WYKONANIE: FARSZ: Mięso mielimy razem z marchewką i cebulą. Dodajemy jajko, bułkę tartą i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. CIASTO: Mleko podgrzewamy żeby było letnie, rozpuszczamy w nim drożdże i cukier. Dodajemy mąkę

Pani na deser
Risotto Z Dynią I Pokrzywą 166

dań lub zblendować i zamrozić. Ja postawiłam na mrożenie i teraz dodaje sobie takie kosteczki, a to do zupy, a to do farszu lub do risotto ;) Oczywiście jeśli będziecie mieli możliwość użycia świeżych liści pokrzywy to jak najbardziej zazdroszczę ich i polecam ^_^ Składniki na 2 osoby: 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio około 200 g dyni hokkaido (może być pieczona

Gotowanie...to proste !