mielone - 47549 przepisów (strona:2436/3170)

Kopytka w sosie pieczarkowym 193

pieczarek - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka suszonego majeranku - sól - pieprz - 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany - 2 łyżki mąki pszennej - olej 1. Ugotowane ziemniaki ubijamy lub mielimy przez maszynkę, dodajemy mąkę i wbijamy jajko (mąki ziemniaki mogą zabrać mniej lub więcej, sami ocenicie ile jej dodać podczas wyrabiania).  2. Wyrabiamy masę na kluski. Stolnicę podsypujemy mąką, urywamy

Apetyczna babeczka
Rogaliki serowe z powidłem. 709

pół łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag masła lub margaryny Dodatkowo: 1 słoiczek powidła cukier puder do oprószenia rogalików mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie: 1. Ciasto: Ser biały mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy do mąki razem z proszkiem do pieczenia, cukrem i masłem lub margaryną, następnie zagniatamy ciasto. 2.   Formowanie rogalików: Ciasto wałkujemy

Izabelawkuchni
Bulgur na granacie 140

kasza bulgur granat len złocisty olej kokosowy amarantus ekspandowany kokos syrop daktylowy Kasze gotujemy. Len mielimy i zalewamy gorąca przegotowaną wodą ciągle mieszając. Łączymy kasze z lnem. Dodajemy olej kokosowy. Formujemy kulki bądź inne kształty przy użyciu foremek. Posypujemy kokosem, amarantusem, polewamy syropem daktylowym  (wg uznania ). Podajemy z granatem

Szkrab Je Sam
Amarantusowe babeczki z burakami 203

Kliknij - 1 łyżka oregano - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka proszku Biovegan - 2 szklanki ugotowanych i pokrojonych w mała kosteczke buraków. (Sprawdza się również inne warzywa) Przygotowanie : Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Wszystkie składniki (oprócz buraków  ) umieszczamy w dużej misce i miksujemy na gładką masę. Dodajemy buraki,  mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika

Szkrab Je Sam
Pietruszkowe pesto 183

Składniki : - 2 duże pęczki pietruszki  - sok wycisniety z połówki cytryny  - 100 g migdałów  - mały ząbek czosnku  - 4 łyżki oleju rydzowego  Przygotowanie :  Migdały mielimy w mlynku do kawy.  Pozostałe składniki blendujemy,  tak by zostały grudki.  Dodajemy migdały.  Możemy użyć jako pasty na kanapki lub podać z makaronem.  Najlepiej smakuje

Szkrab Je Sam
Placuszki bez jaj z musem z kiwi 209

oleju kokosowego  - 2 łyżki lnu złocistego  - 1 banan  - 4 łyżki mleka owsianego  Przepis tutaj Mus z kiwi:  2 szt dojrzałego kiwi - rozgniecione widelcem Len mielimy i zalewamy około 4 łyżkami wrzątku, non stop mieszając. Odkładamy na około 5 minut. Banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Łączymy wszystkie składniki. Pieczemy placuszki na patelni bez tłuszczu

Szkrab Je Sam
Owsiane placuszki z marchewką 178

łyżki pestek dyni  - 1 marchew  - pół pęczka pietruszki   - pół pęczka szczypiorku   - 1 łyżka oliwy extra virgin   - 2 jajka Płatki owsiane i pestki dyni mielimy w młynku do kawy.   Marchew trzemy na tarce na dużych oczkach.   Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy.   Łączymy wszystkie składniki.   Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia

Szkrab Je Sam
Chrupiące Owsiane trójkąciki 191

szklanki płatków owsianych  - szklanka wiorek kokosowych Lidl - bądź innych bez dodatków  - szklanka rodzynek Lidl - jw  - 2 szklanki wrzątku  Przygotowanie : 1,5 szklanki płatków owsianych mielimy w młynku do kawy. Wkładamy do miseczki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy  i odstawiamy na 10 minut.  Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na gładką masę.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia

Szkrab Je Sam
Szybkie śniadaniowe placki bananowe 190

dojrzałe banany  - 5 łyżek wiorek kokosowych  - 15 orzechów laskowych - 10 migdałów  - pół szklanki płatków jaglanych - pół szklanki płatków owsianych - 1 jajko  Orzechy i płatki mielimy. Jajka ubijamy. Dodajemy banany miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dalej miksujac. Pieczemy do zarumienienia z obydwu stron na patelni bez tłuszczu. Podajemy z świeżymi owocami

Szkrab Je Sam
Owsiane placuszki szarlotki - bez cukru i glutenu 260

jajko  - 1 jabłko - 4 łyżki płatków owsianych  - 1/2 łyżeczki cynamonu - 3 łyżki amarantusa ekspandowanego - świeży otarty Imbir wg uznania - mąka kokosowa do posypania Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Jabłko obieramy ze skóry i trzemy na tarce na dużych oczkach. Białko ubijamy na sztywna pianę, dodajemy żółtko dalej miksujac. Zmielone płatki owsiane przesiewamy przez sitko, dodajemy

Szkrab Je Sam
Migdadałowe pesto z avokado z makaronem orkiszowym 199

ząbki czosnku - opcjonalnie sól morska do smaku pozostałe: - pomidorki - ulubiony makaron - u Nas orkiszowy Przygotowanie: Wszystkie składniki na pesto blendujemy. lub: Avokado ugniatamy widelcem. Czosnek przeciskamy przez praskę. Migdały mielimy w młynku do kawy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy, dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą do smaku. Makaron gotujemy al dente. Dodajemy pesto. ( dodajemy tyle ile lubimy, gdy zostanie

Szkrab Je Sam
Chałwa słonecznikowa z miodem w czekoladzie - bez cukru i kilka słów dlaczego nie jemy cukru 223

się za bardzo nie zarumienił a był wyczuwalny aromat. Zostawiamy do ostygnięcia. Używamy albo malaksera albo młynka do kawy. Ja użyłam młynka do kawy, wrzucałam po kilka łyżeczek i mieliłam co jakiś czas wstrząsając. Ma nam powstać proszek, ewentualnie zbita masa - nie masło. Dodajemy miód, dobrze mieszamy. Na papierze do pieczenia formujemy kształt chałwy.. Wstawiamy na kilka godzin

Szkrab Je Sam
Pasta kanapkowa z wędzonego boczku 311

pieprz Przygotowanie: Boczek gotujemy w wodzie do miękkości,jajka gotujemy na twardo,studzimy i obieramy. Boczek po wystygnięciu rozdrabniamy blenderem z ugotowanymi jajkami(można również zmielić w maszynce do mielenia mięsa),dodajemy posiekaną drobniutko cebulkę,musztardę i wszystko dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego

Swojskie jedzonko
Sernik kawowe amaretto 326

łyżki syropu „barmańskiego” o smaku amaretto* propozycja podania: 1-2 łyżeczki ciemnego kakao, 1-2 łyżeczki słodkiego kakao, małe ciasteczka w czekoladzie *użyłam firmy Cymes Przygotowanie: Mielimy kawę. Rozpuszczamy ją we wrzątku, następnie dolewamy syrop o smaku amaretto i mieszamy wszystko. Odstawiamy do przestudzenia. Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni, grzanie dół. W jednej misce ubijamy białka ze szczyptą

Słodkie okruszki
Zdrowe ciastka owsiano-bakaliowe 192

łyżek miodu 100g migdałów 35g siemienia lnianego 45g sezamu 35g pestek dyni 50g pestek słonecznika 120g suszonej żurawiny 60g rodzynek 35g jagłów ekspandowanych Płatki owsiane wsypujemy do blenndera i mielimy. Do dużej miski wsypujemy płatki, oba rodzaje mąki oraz wszystkie bakalie, pestki i orzechy. Wszystko mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy 4 rozbełtane jajka, olej kokosowy oraz miód. Mokre składniki łączymy

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania