mielone - 47549 przepisów (strona:2427/3170)

Food pairing – food & whisky 152

szaleństwo jest zaraźliwe. Podjęłam się tego. Absolutnie przerażona swoim „tak”, ogromnie zmotywowana wiarą Łukasza w moje możliwości i przy wsparciu Męża zaczęłam swoją przygodę. Tylko żebyście mieli jasność sytuacji: ja, gotująca dla siebie i rodziny, totalny amator kulinarny siadam do układania menu dla kilkunastu osób, opracowania receptury potrawy, która ma zagrać z whisky, której smak wyobrażam sobie

Kucharzyca
CIASTO JAK ARBUZ + FILMIK 127

PRZYGOTOWANIE : Szpinak należy zmielić na papkę, najlepiej blenderem. Do szpinaku wlewamy olej i on lepiej się mieli. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy żółtka, cukier, chwilkę miksujemy. Dodajemy cały szpinak z olejem, mieszamy i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w tortownicy o średnicy 24 cm, w temperaturze około 180 % C, przez

Kulinarne Fantazje Marioli
Kaszanka - jak zrobić w domu 130

wątróbkę przez ok. 10-15 minut. Z rosołu po gotowaniu mięsa odlewamy ¾ szklanki, a w reszcie parzymy kaszę aż zmięknie. W odlanym, lekko ciepłym rosole rozpuszczamy krew. Zimne mięso mielimy w maszynce na drobnych oczkach. Mieszamy w misce ze sparzoną kaszą i dodajemy krew oraz przyprawy. Napełniamy jelita, wiążemy i parzymy 20 minut w temperaturze 80 stopni. Kaszanka przed sparzeniem

Marder&Marder Manufacture
Blaski i cienie własnej działalności – gastronomia 135

działalności? Czego się nauczyli? Przede wszystkim inwestycji w dobry sprzęt i zaufanych, sprawdzonych ludzi. Zarówno na tym i na tym nie warto oszczędzać. Jeśli chodzi o ludzi, to niestety mieli wiele nieprzyjemnych sytuacji, ale już mają sprawdzoną ekipę dzięki, której to wszystko się udało. Dzięki, której marzenie przekuli w sukces.Ich rada, to… „Pamiętajcie, że każdy lokal z jedzeniem

Słodkie okruszki
Sernik Hershey 163

półtłustego 2 jaja 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki   przegotowanego zimnego mleka 1 budyń śmietankowy 1 kisiel cytrynowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 00 ml oleju Ser mielimy 1 raz w maszynce. Dodajemy do niego: jaja, żółtka, budyń+kisiel, mąkę, cukier, mleko i dokładnie ucieramy. Dolewamy olej i znów ucieramy(masa jest rzadka-ale spokojnie- zetnie się

Domowe ciasta
Pomidory z mozzarellą i pesto 202

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik jagodowy skarb lasu 203

ponczem. 3. Masa serowo-jagodowa: Żelatynę zalać 4 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę, dokładnie wymieszać i wystudzić. Twaróg zmielić 3-krotnie maszynką do mielenia, zmiksować  mikserem, dodać cukier, jagody ze słoika i dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać żelatynę i całość energicznie wymieszać, aby nie zrobiły się grudki. Gotową masę serowo-jagodową przełożyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z pstrąga 132

jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą

R'n'G Kitchen
Omlet ze szparagami, mozzarellą i szynką parmeńską 138

Jest pyszny! Trochę radości i ubawu miałam z tym, że moi bliscy myśleli, że robię pizzę – w sumie omlet jest na bogato i patrząc na niego myślę, że mieli prawo pomylić go z pizzą z patelni;) Taki omlet to świetna opcja nie tylko na weekendowe śniadanie. Wbrew pozorom jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Polecam bardzo, zwłaszcza w sezonie

Smaki Na Talerzu
Bulion warzywny 175

wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie z „kostek bulionowych”. Będziecie mieli pewność co i w jakiej ilości zawiera wasz bulion. Składniki 3 marewki 2 pietruszki ok. 250g selera mały por cebula natka pietruszki lubczyk 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet ziemniaczany z mięsem 187

100g wędzonego boczku 1 duża cebula ½ pęczka pietruszki Sól, pieprz do smaku 150g pieczarek 1 łyżka masła 3 łyżki kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: Przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub praskę. Łączymy z pozostałymi składnikami: mlekiem, jajkiem, odrobiną soli i gałki muszkatołowej. Wyrabiamy na gładką masę i dzielimy na dwie części. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy cebulę

Kuchnia w czekoladzie
Jaki termos obiadowy wybrać 167

się na zupę, a także takie, które o wiele lepiej sprawdzą się do przechowywania drugiego dania. Jest to bardzo istotna kwestia, bo termos ma pomieścić każdy nasz posiłek żebyśmy mieli możliwość porządnie się najeść, a dopiero później powinniśmy wybierać go pod względem wyglądu. Mamy do dyspozycji bardzo wiele modeli i możemy przebierać w jego kolorach i wzorach. Każdy z pewnością

Trochę smaku
Tarta z rabarbarem 124

pergamin, wysypujemy suchy róż, fasolę, ziarna aby obciążyć ciasto. Pieczemy pod obciążeniem na rumiany kolor przez 15 minut w 175 stopniach. Migdały podpiekamy w piekarniku na rumiano, następnie mielimy na drobno w robocie kuchennym, dodajemy masło, cukier sól i ucieramy. Następnie dodajemy żółtko i śmietanę, ucieramy do połączenia się składników. Rozsmarowujemy na ostudzoną tartę. Układamy cząstki rabarbaru. Pieczemy

Delusional Trine
Lodowy pudding kokosowy - bez mleka, cukru i nabiału 133

wody - 4 łyżki siemienia lnianego złocistego - 3 zielone banany (zamrożone plasterki) - 3 zamrożone żółte śliwki (połówki) lub zielony banan (zamrożone plasterki) - truskawki - borowki - karob Przygotowanie : Siemię lniane mielimy, dodajemy mleko kokosowe i wodę, mieszamy i chwilę czekamy aż zgestnieje. Dodajemy po plasterku banana, śliwki i blendujemy. Najlepiej dodawać po 2 lub 4 plasterki, zblendowac i dodawać kolejne. Nakładamy na talerzyki

Szkrab Je Sam