mielone - 47549 przepisów (strona:2426/3170)

Gdzie kupować akcesoria do fotografii kulinarnej? Lista inspirujących miejsc 197

kolorze jasnoszarym. Dopiero w domu sprawdziłam, że można dokupić do kompletu jeszcze miseczkę. Swoje pierwsze zakupy w H&M Home zrobiłam z okazji Black Friday - mieli przecenę 40%, obok której nie mogłam przejść obojętnie ;) Nie tylko ja wpadłam w szał zakupów, bo z przed nosa ktoś sprzątnął mi prześliczną karafkę. Skończyło się więc na eleganckim szarym talerzu ze złotym

Chilli Czosnek i Oliwa
SZYBKIE PRZEKĄSKI IMPREZOWE + FILMIK 249

przekładamy ostudzoną pierś, pokrojonego ananasa, szynkę starty ser i kukurydzę. Dodajemy majonez, sól, pieprz mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty rzymskiej, nakładamy po łyżce sałatki i podajemy.  Ciecierzycę mielimy blenderem ze wszystkimi składnikami, doprawiamy do smaku. Dolewamy oleju gdyby pasta była za. Podajemy z chipsami nachos.  Ser na koreczki kroimy w kostkę a kabanosy na kawałki. Na patyczki

Kulinarne Fantazje Marioli
Śledzie w curry 206

nutę potrawy. Do przygotowania śledzi w curry będzie wam potrzebny szklany półmisek, która podkreśli piękny żółty kolor naszej potrawy. Jeśli nie macie odpowiedniej miski w domu zajrzyjcie tutaj. Gdybyście mieli ochotę na inne śledzie to polecam wam śledzie korzenne i śledzie po kaszubsku . Z przyprawą curry możecie też zrobić pyszną potrawkę z piersi kurczaka . Dość gadania. Zabieramy się za pracę

Kuchennyviral.pl
Sernik z brzoskwiniami 193

łyżeczka mąki ziemniaczanej oraz - 1 puszka brzoskwiń - polewa czekoladowa Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy i dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zamrażamy. Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy porcjami ser cały czas miksując. Następnie dodajemy jajka oraz budynie, mieszamy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier oraz mąkę

Zainspirowana w kuchni
Sernik wiedeński 235

dobry efekt, sernik jest puszysty. Ale koniec zachwalania - czas na wypróbowanie! Przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku. Smacznego! Składniki: 1 kg zmielonego tłustego twarogu (najlepiej dwukrotnie w maszynce do mielenia) 10 jajek 250 g masła 300 g drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej kilka kropel aromatu cytrynowego lub pomarańczowego Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielamy

psgotujemy
ciasto Cygan s. Anastazji 246

żółtek 50 g kakao 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody wykonanie: Mak zalewamy gorącą wodą, odstawiamy na noc do napęcznienie. Następnie odlewamy nadmiar wody i mielimy. Masło z cukrem oraz z żółtkami ucieramy na puszystą masę. Dodajemy zmielony mak oraz miód i ucieramy wszystko przez ok. 15 min. Dodajemy wymieszane z sobą sodę, kakao, cynamon oraz

Domowy Smak Jedzenia
Pischinger 310

łupinek, można to robić pocierając je w dłoniach lub pocierając o ściereczkę kuchenną (wolę pierwszą opcję, bo ścierka po takim orzechowym zabiegu nie nadaje się już do niczego). Orzechy mielimy na proszek w blenderze. Do masy kakaowej dodajemy zmielone na proszek orzechy i mleko w proszku (zaczynamy od 1,5 szklanki, jeśli konsystencja będzie za rzadka, można dodać więcej). Gotową

Ciastkozercy
Śniadanie- najważniejszy posiłek w ciągu dnia? 243

dwie grupy szczupłych ochotników, z których jedni „pościli”, a drudzy jedli śniadanie. Zasada była prosta: grupa poszcząca miała nie przyjmować żadnych kalorii do południa, zaś jedzący śniadanie mieli spożyć 700 kalorii do godziny 11, w tym 350 kalorii w ciągu godziny od przebudzenia. Uczestnikom mierzono poziom cukru i cholesterolu oraz spoczynkowe tempo metabolizmu, dodatkowo wyposażono ich w urządzenia

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Naleśniki z białym serem 365

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Trufle migdałowo kokosowe bez cukru 207

cukier puder z agawy - 2 łyżki mleko (napój) z kaszy jaglanej Hirse - 4-5 łyżki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Migdały moczymy przynajmniej godzinę w wodzie. Następnie przekładamy je do malaksera i mielimy na gładką masę wraz z  wiórkami kokosowymi. Dodajemy  płyny olej kokosowy, napój z kaszy jaglanej oraz wlewamy syrop z agawy. Całość mieszamy w melakserze. Nakładamy na ręce oprószone

AZgotuj!
Tradycyjny makowiec (przepis babci Wiktorii) 275

zagotowujemy. Od zagotowania jeszcze 10 minut na wolnym ogniu a następnie odstawiamy z kuchenki i pozostawiamy na 30 min. Po tym czasie mak odcedzamy przez gazę (lub ściereczkę) i mielimy dwukrotnie przez maszynkę. (na najmniejszym sitku) Rodzynki zalewamy gorącą wodą, zostawiamy na 10 min. a potem odcedzamy. Orzechy włoskie siekamy. Do maku dodajemy orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową, cukier wanilinowy

Kulinarna Patilogia
Królik duszony w pomarańczach i "Opowieść Podręcznej" 231

trakcie lektury nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że coś podobnego już czytałam, a chodziło mi o "Rok 1984" George'a Orwella. Tam też chodziło o system totalitarny, gdzie jedni mieli władzę nad innymi i tak naprawdę nikt nie mógł być pewien swojej przeszłości. Przerażająca lektura, która budzi przeróżne emocje w czytelniku. Nie ukrywam, że uspokoiłam je dopiero na samym końcu

Weekendy w domu i ogrodzie
Kutia orkiszowa 272

mój debiut jeśli chodzi o to danie, zrobiłam ją w wydaniu z orkiszem. Polecam! Składniki: 0,5 kg orkiszu 0,5 kg maku- ja kupiłam taki nie do mielenia samemu, a taki co jest gotowy po zalaniu gorącym mlekiem i zamieszaniu 0,5 kg miodu po 0,5 szklanki: rodzynek, migdałów, orzechów, kandyzowanej skórki pomarańczowej 400 ml słodkiej śmietanki Przygotowanie

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pierogi z kiszoną kapustą, grzybami i suszonymi śliwkami 370

samej wodzie. Suszone śliwki zalać wrzątkiem i odstawić. Pieczarki posiekać i obsmażyć. Kapustę przepłukać, zalać wodą i ugotować do miękkości. Odsączyć z wody i przestudzoną zmielić w maszynce do mielenia, razem ze śliwkami, grzybami leśnymi i pieczarkami. Cebulę pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na oleju. Dodać zmielone składniki, chwilę obsmażać doprawiając solą, pieprzem, majerankiem i miodem. Na stolnicę przesiać

https:KKuchniaMniam
Kutia – tradycyjne wigilijne danie kresowe 179

wolnym ogniu tak, aby stała się miękka, ale nie rozgotowana. Ma być mięsista i jędrna. Odcedzamy, studzimy. Na wolnym ogniu gotujemy również mak aż zmięknie. Lekko studzimy, a następnie mielimy w maszynce do mięsa co najmniej dwukrotnie. W dużej misie umieszczamy wszystkie składniki, dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Zdjęcie poglądowe pochodzące z książki

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania