mielone - 47549 przepisów (strona:2429/3170)

Tort fiołkowy 132

fiołków ułożone na blaszce na papierze do pieczenia posmarowane białkiem i posypane cukrem/ Wstawiam do piekarnika temp 75 stopni i suszę około godzinę aż będą suche. Na drugi dzień mielę w młynku do kawy. Biszkopt: Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam około minutę, potem kolejna łyżka cukru i dalej ubijam

wesoła kuchnia
Smażony omlet ze szparagami 180

minut z każdej ze stron, pamiętaj żeby smażąc omlet boki przesuwać do środka aby rzadka masa napływała na brzegi i ścinała się. Jeśli już na wierzchu nie będziemy mieli rzadkiej masy przekręcamy omlet na patelni, smażymy do zarumienienia

Życie zaczyna się w kuchni
Naleśniki ziemniaczane – smaczny obiad 155

średniej wielkości cebula 10-15 dkg sera żółtego Sól, pieprz, pieprz ziołowy Krok po Kroku 1 Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Mięso oddzielamy od kości, mielimy i dodajemy do usmażonej cebuli. Całość mieszamy i doprawiamy. 2 Ostudzone mięso łączymy ze startym na drobnej tarce serem. Na każdego naleśnika nakładamy przygotowany farsz i składamy według uznania (Ja składam

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Pasztet drobiowy z rosołu 124

Warzywa z rosołu przekrój na mniejsze części, mięso oddziel od kości, bułkę namocz w wodzie i odciśnij, cebulę przekrój na połówki lub ćwiartki – zmiel je w maszynce do mielenia lub rozdrobnij w malakserze. Do powstałej masy wbij jajka i dobrze dopraw sosem sojowym (lub solą i pieprzem) , by smak był wyrazisty. Następnie przełóż do wyłożonego papierem naczynia żaroodpornego

Kulinarny S.O.S.
Pasztet drobiowy z rosołu 124

Warzywa z rosołu przekrój na mniejsze części, mięso oddziel od kości, bułkę namocz w wodzie i odciśnij, cebulę przekrój na połówki lub ćwiartki – zmiel je w maszynce do mielenia lub rozdrobnij w malakserze. Do powstałej masy wbij jajka i dobrze dopraw sosem sojowym (lub solą i pieprzem) , by smak był wyrazisty. Następnie przełóż do wyłożonego papierem naczynia żaroodpornego

Kulinarne S.O.S.
Kluski szpinakowo - serowe 127

Ugotowałam kluski szpinakowo - serowe. Podałam je z sosem pomidorowym a że miałam pieczarki w lodówce to zrobiłam też sos pieczarkowy i podałam tym, co akurat na taki sos mieli ochotę. Składniki: * 30 dkg liści szpinaku * 10 dkg  (+- 5 dkg)mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 jajko * 10 dkg sera białego * przyprawy: sól * 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez

Pieprzyć z Fantazją
Pasztet z kurczaka rosołowego 181

Sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do pasztetu wykorzystuję też marchewki i pietruszkę z zupy. Mięso z kurczaka (oddzielone od kości) zmielić w maszynce do mielenia wraz z marchewkami

Bullio
Pieczony koper włoski 118

Składniki: 1 koper włoski duża kromka chleba razowego  4 suszone pomidory z zalewy 1 ząbek czosnku sól pieprz oliwa Chleb, pomidory i czosnek wrzucamy do blendera/rozdrabniarki i chwilę mielimy (aż do uzyskania kruszonki). Koper włoski myjemy i kroimy w plasterki grubości około 1 cm. Wykładamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i pieczemy 10 minut w 180 stopniach

Kardamonovy
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 194

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wątróbka z grilla 137

dość gęstą i smaczną pastę – mniej więcej 1 łyżka miodu i 1 łyżeczka musztardy. Plasterek boczku posmarować pastą, ułożyć na nim wątróbkę i zawinąć go wokół wątróbki. Jeżeli będziemy mieli cienkie i odpowiedniej długości plasterki boczku, to obędziemy się bez wykałaczek. Wątróbkę ułożyć na tacce i grillować, co jakiś czas obracając. Grillowałam na grillu COBB , użyłam ruszt aluminiowy

królestwo garów
Zapiekane drobiowe kotlety 133

Filety myjemy, odcinamy polędwiczki, a następnie dzielimy kotleta wzdłuż na pół. Oprószamy solą oraz pieprzem i delikatnie rozbijamy. Jajko mieszamy z koncentratem pomidorowym, odrobiną soli oraz pieprzu. Płatki kukurydziane mielimy, ale niezbyt drobno. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w pomidorowym jajku i układamy na płatkach, tak by przykleiły się tylko z jednej strony, od spodu. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Kuchnia w czekoladzie
aksamitny, wilgotny sernik twarogowo-jogurtowy na spodzie babkowym... 189

kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, cukier puder do posypania Twaróg, jogurty, śmietanę pałką blendera zmiksować na jednolitą masę i nie trzeba mielić twarogu. Wszystkie składniki do ciasta (oprócz pudru cukru) umieścić w misce, mikserem wszystko dokładnie utrzeć na gładką, dość gęstą masę. Jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości, spienienia

W Mojej Kuchni Lubię
Karmelowa Princessa 762

masła lub margaryny Dodatkowo: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 1 puszka masy kajmakowej 400g 2 wafelki Princessa kokosowa       *** Przygotowujemy ciasto: wafelki oraz płatki migdałowe drobniutko siekamy lub mielimy w malakserze *** *** Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na gęstą pianę *** *** Dodajemy wiórki kokosowe oraz zmielone lub posiekane wafelki z migdałami. Całość dokładnie

Blog z Apetytem
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną 207

zawsze miałam możliwość zamrożenia.  Poza tym, zostało trochę ciast, które czekają na zdjęcia i dziś koniecznie muszę się za nie zabrać.  Jajek mi nie zostało, ale gdybyście mieli jeszcze jakieś ugotowane na twardo, to pamiętajcie, że świetną alternatywą są kotlety jajeczne. Pomysł na jedne z nich są już na blogu, ale dziś kolejne, z dodatkiem kaszy jaglanej

Kuchnia w czekoladzie
Śmigus Dyngus 127

sielnie w butach nawet i kaszkiecie Borynowym, srodze na bakier nadzianym, a pobok w kupie szedł Maciuś Kłębów, Gulbasiak, Jędrek, Kuba Grzeli z krzywą gębą syn i drugie. Kije mieli w rękach i torbeczki przez plecy, Witek zaś tulił pod pachą skrzypice Pietrkowe. Wywiedli się na drogę z paradą i najpierwej ruszyli do dobrodzieja (…). Śmiało weszli do ogrodu, przed plebanię

Kate's Kitchen