mielone - 47549 przepisów (strona:2435/3170)

Miodowo korabowe babeczki 204

owsianych  - 2 łyżki mąki zytniej pełnoziarnistej  - 1 łyżeczka proszku Biovegan - 2 łyżki karobu - 1/2 szklanki rodzynek - szczypta soli - 3 łyżki płynnego miodu naturalnego Przygotowanie:  Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem na około 15 minut. Przecedzamy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Obtaczamy w łyżce mąki zytniej. Żółtka oddzielamy od białek. Białka z szczypta soli ubijamy

Szkrab Je Sam
babeczki marchewkowe 179

pozwalam sobie na wyrzucenie tych "resztek" bo to one są dla mnie inspiracją do kolejnych wypieków z marchewką w roli głównej. Przecież właściwie zostaje właśnie to co byśmy mieli po starciu marchwi - no może poza tym, że materiał jest bardziej suchy. Nie przeszkadza to jednak w niczym, aby właśnie lekko oszukać naszych najbliższych.  Składniki: 150 g miękkiego masła

Gotowanie z pasją
Tarty chrzan na zimowe zapasy 308

warzyw, bo tarcie większej ilości ręcznie o d r a d z a m! To jest morze łez, a gryzie tak niesamowicie, że nie da się oddychać. Podczas mielenia maszynkę owinęłam folią spożywczą, a ani tak spłakaliśmy się okropnie. Najlepsza ilość do jednorazowego tarcia to około 500 g chrzanu i taką można spokojnie przeżyć. Nawet jeśli nie masz chrzanu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron ziemniaczany z kurkami 221

dzikie miejsce. Ludzie tam praktycznie nie chodzą, bo i po co :), a my możemy sobie zrobić piknik nad rzeką, o ile oczywiście pogoda na to pozwoli. Jak będziecie mieli szczęście to spotkacie jelenia. Sarny, które spotkałem to już nie wynik szczęścia, bo jest ich dość sporo, a raczej ich pecha, bo zakłóciłem im odpoczynek. W każdym razie, z racji tego

Kryzysowa Książka Kucharska
Dietetyczne trufle 333

wrzątkiem i namaczamy około 15 minut. Gdy przestygną odciskamy je z wody i wrzucamy do miski z bananem i kakao. Blendujemy razem na gładką masę. Płatki owsiane i migdały mielimy na proszek. Łączymy zmielone migdały i płatki owsiane z masą kakaową. Powstała masa powinna mieć lekko gliniastą konsystencję. Lepimy w dłoniach kulki i obtaczamy je w sezamie, wiórkach kokosowych

Dieta bez mleka
KURCZAK W KARMELU Z ORZESZKAMI ZIEMNYMI 231

smażony w karmelu z orzeszkami ziemnymi oraz warzywami podany z ryżem...doskonałe w smaku słodko-ostre danie, które zadowoli podniebienia nawet tych najbardziej wymagających 😉 Również miłośnicy kuchni chińskiej będą mieli powód do zadowolenia. Danie nie dość, że genialnie smakuje, bardzo apetycznie wygląda i pięknie pachnie, to do tego jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Znakomity obiad można mieć

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z szynką i pieczarkami 208

Parmy. Autorski przepis Kai zachwycił jurorów swoją prostotą. Jego składniki są powszechnie dostępne, a samo wykonanie nieskomplikowane. To w kuchni włoskiej niezwykle istotne. Werdykt był jednogłośny. Jurorzy nie mieli wątpliwości, że to właśnie Kaja zasługuje na miano Mistrza Barilla Cup i nagrodę główną. Warto wziąć udział w kolejnej, ponieważ każdy etap Barilla Cup to dobra zabawa, a udział w evencie

nietylkopasta.pl
Krokiety z grzybami Kominkami: 187

Smażymy naleśniki: 1 jajko Ok łyżeczki Sody, szczypta soli, Szczypta Cukru Mleko Maka Robimy farsz: Kominki, cebula, pieprz, sól Kominki gotujemy do miękkości, następnie przekrecamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulkę podsmażamy żeby sie zeszkliła. Dodajemy do grzybków doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty

Olga Piecze i Gotuje
Proces wykonania wędliny w szynkowarach i praskach (podstawy) 273

surowy. 5.Przygotowanie mięsa to temat bardzo szeroki. Ja opiszę najprostsze. Mięso należy umyć pod bieżącą wodą osuszyć papierowym rącznikiem i w zależności jaki wyrób chcemy uzyskać , mięso kroimy,mielimy lub peklujemy w całości. Peklujemy na sucho i na mokro. Peklowanie zazwyczaj trwa: -mięso krojone 1-2 dni , -mięso w dużych kawałkach z nastrzykiem lub bez 4-7 dni Mięso

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
FRANKFURTERKI DOMOWE, WĘDZONE + FILMIK 263

dodajemy peklosól i dokładnie mieszamy. Mięsa, każde w osobnym pojemniku, zakrywamy i odkładamy do lodówki na 2 -3 dni. Każdego dnia mięso należy dokładnie wymieszać. Po upływie tego czasu mielimy - chude na większym sitku 10-13 mm. a tłuste na mniejszym Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy, wodę i dokładnie wyrabiamy mięso aż składniki dobrze się połączą. Jelita należy moczyć około

Kulinarne Fantazje Marioli
Kulki mocy 248

muszą być już w piżamkach i szlafrokach, i obowiązkowo musimy zapewnić im coś, co będzie udawało kinowy popcorn.  Przywlókł więc mąż te bakalie. W sumie 2 kg. Gdyby mieli tak chrupać na tych programach, to doczekałyby te bakalie jakiejś 30 edycji. Żeby więc nieco przyspieszyć proces konsumpcji, szanowny mąż powiedział: zrób coś z nich, batony może jakieś.  Podprażyłam

bistro mama
Krem a'la Snickers czyli Niedzielne Sniadanie odc.108 199

masła orzechowego z kawałkami orzechów (u mnie niesolone) 75 g orzechów laskowych 50 g gorzkiej czekolady 25 g masła 100 g masy kajmakowej szczypta soli morskiej Orzechy ziemne mielimy tak by powstało masło. Orzechy laskowe prażymy w piekarniku nagrzanym do 100 st.C ok 0 minut. Nast epnie zdjemujemy z nich skórki i rozdrabniamy je blenderem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik z żurawiną 208

gotuję na wolnym ogniu aż żurawina zrobi się miękka i zgęstnieje. Miksuję blenderem i przecieram przez sitko. Dwie łyżki musu odkładam do dekoracji na drugi dzień. Sernik: Ser mielę dwa razy. Przekładam do miski, dodaję jajka, śmietanę, cukier puder, skórkę pomarańczową, przyprawę do sernika, budyń waniliowy i mieszam mikserem aż wszystko się dobrze połączy około trzy minuty nie dłużej

wesoła kuchnia
Domowa wędlina drobiowa z żurawiną 265

kurczaka *(ja użyłam mięsa z ćwiartek) -3 łyżki serka twarogowego na kanapki (śmietankowego) -garść suszonej żurawiny -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, gałka muszkatołowa -łyżeczka ziół prowansalskich (opcjonalnie) Przygotowanie --> Mięso mielimy przez maszynkę. Przekładamy do miski. Dodajemy suszoną żurawinę, przyprawy i serek twarogowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przekładamy na folię do pieczenia (może być rozcięty rękaw do pieczenia). Formujemy podłużny wałek

Marta Gotuje
Domowe ptasie mleczko bez pieczenia – przepis krok po kroku 596

stężeniu galaretki, nasze ptasie mleczko jest gotowe! J eśli nie lubicie galaretki, możecie równie dobrze pominąć ten krok lub zamienić ją np. na bitą śmietanę Smacznego!   A gdybyście mieli ochotę jednak coś upiec, polecam jesienną szarlotkę Artykuł Domowe ptasie mleczko bez pieczenia – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi

Proponowane wyszukiwania