mielone - 47549 przepisów (strona:2445/3170)

Sernik "Krople Rosy" 640

minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i przestudzamy .   Masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło wraz z cukrem i żółtkami u cieramy na puszy stą masę . Następnie stopniowo dodajemy ser i budyń w proszku cały czas ucierają c. Mleko oraz olej mieszamy

Słodka Strona
Piernik staropolski 337

staropolskiego słowa „pierny” czyli pieprzny. Za dawnych lat, gdy z zamorskich krain, przypływały statki wyładowane wonnymi przyprawami do takich miast jak Amsterdam, Monachium, Norymberga czy Gdańsk i Toruń, ludzie mieli jeden tylko problem przy sprzedaży cennych wonności. Przechowywanie. Nikt nie wie kto wpadł na pomysł wypieczenia piernika i nikt nie potrafi powiedzieć kiedy to się stało. Można tylko stwierdzić

mojewypiekiinietylko
Pierogi z kapustą i grzybami 155

namaczamy w wodzie dzień wcześniej. Najlepiej zrobić to wieczorem. Kolejnego dnia grzyby gotujemy 1,5 godziny.  Po ugotowaniu, grzyby studzimy, odsączamy z wody i bardzo drobno kroimy lub mielimy w maszynce. Cebulę drobno kroimy, przekładamy na patelnię, solimy i podsmażamy, na niewielkiej ilości oliwy, do momentu zeszklenia się cebuli. Kapustę drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy

Smak mojego domu
muffinki kawowe 228

jajka 1 łyżka mleka 10 g kawy rozpuszczalnej, granulowanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Masło miksujemy z cukrem, mlekiem oraz jajkami. Kawę mielimy/ rozcieramy na proszek i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia oraz solą i dodajemy do masy maślanej. Miksujemy chwilkę do połączenia się składników. Przekładamy równomiernie do foremek na muffiny wyłożonych papierowymi

Domowy Smak Jedzenia
Catering dietetyczny – czy warto go stosować? 194

sami. Wystarczy nieco wolnej przestrzeni i zaangażowania, a po kilku tygodniach intensywnych ćwiczeń zauważymy różnicę. Innym, o wiele szybszym sposobem, jest zapisanie się na siłownię. Tam nie tylko będziemy mieli wsparcie trenera, który pokaże nam, jak korzystać z poszczególnych przyrządów, ale przede wszystkim będziemy mogli korzystać z wielu urządzeń, które pozwolą wyrzeźbić lub odchudzić wszystkie partie ciała. Catering dietetyczny, czyli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kostka rosołowa No Waste 118

części pora„ kolekcjonujemy” , najczęściej mrozimy. Następnie lekko smażymy na rozgrzanym oleju, zalewamy winem, dosypujemy soli i pieprzu. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez 20 min. Studzimy, mielimy. Można zrobić na dwa sposoby…pasteryzację lub mrożenie jako kostki rosołowe

R'n'G Kitchen
Sernik gotowany przekładany-pyszny i szybki 471

przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,  pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni, tak postępujemy z całym ciastem. Mamy mieć 3 spody. MASA SEROWA  Ser mielimy.  Do garnka dajemy masło z cukrem i cukrem waniliowym i podgrzewamy do rozpuszczenia.  Następnie dodajemy ser, mieszamy na gładką masę,  zmniejszamy ogień i dodajemy jajka, energicznie mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 162

przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na jasnozłoty kolor ok. 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Krem orzechowy Orzechy mielimy na mąkę, mleko zagotowujemy w garnuszku. Orzechy zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie miękkie masło ucieramy lub miksujemy z cukrem pudrem

La grande e la piccola cuoca
FIT SNIKERS (bez pieczenia) 172

Polewa: 100 g gorzkiej czekolady min. 70% 2-3 łyżki dowolnego mleka garść orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżka masła orzechowego Wykonanie: Spód: Do misy blendera wrzucamy orzeszki ziemne i mielimy na miałko. Następnie dodajemy kakao oraz masło orzechowe i wszystko dokładnie miksujemy. Powstałym mokrym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy (średnica 20 cm), wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
Gnocchi z boczkiem i kapustą 460

Ziemniaki gotujemy w mundurkach lub pieczemy w piekarniku zawinięte w foli aluminiowej (około 1 godzinę) do miękkości *** *** Ziemniaki studzimy, obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa lub przez praskę do ziemniaków *** *** Do zmielonych ziemniaków dodajemy mąkę oraz jajko *** *** Całość zagniatamy na gładkie ciasto. W razie gdyby ciasto mocno kleiło się do rąk możemy dodać trochę więcej mąki

Blog z Apetytem
Podlaskie pierogi z surowymi ziemniakami – szlachcice 247

Cebule obieramy i bardzo drobno siekamy. Boczek, kiełbasę i słoninę kroimy w drobniutką kostkę (słoninę i boczek warto wcześniej zmrozić, bardzo zimne nie będą się lepić do noża) albo mielimy w maszynce do mięsa na sitku 3mm – to dużo lepsza opcja, jeśli nie chce Wam się siekać składników. Po usmażeniu za grubo pokrojony boczek i kiełbasa zrobią się sztywne, twarde

Karo in the Kitchen
Pierogi z karpiem, grzybami i koperkowo-orzechowym masełkiem 143

Koperkowo- orzechowo masełko: 100g masła 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku 70g  orzechów włoskich Wykonanie: 1. Farsz: Płaty karpia umyć, pokroić na mniejsze części i zmielić maszynką do mielenia mięsa. Kaszę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Suszone grzyby zalać niewielką ilością wodą i gotować kilka minut aż napęcznieją, następnie odcedzić i bardzo drobno pokroić. Cebulę

Szalona Kuchnia Eweliny
Farfalle z domowym pesto z pomidorami koktajlowymi 188

Natka pietruszki to będzie nasz główny składnik, który ma ogromne właściwości odżywcze. Otóż pietruszka wzmacnia wzrok, cerę ale również przyczynia się do poprawy nieświeżego oddechu. Ponadto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią 218

Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KRUCHO-DROŻDŻOWE ROGALIKI Z BIAŁYM MAKIEM 191

Nadzienie: Mak płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą i gotujemy przez 15 min. Odstawiamy na kolejne 15 min., a następnie odcedzamy mak przez gazę i mielimy go. Orzechy i migdały drobno siekamy. Biszkopty kruszymy na miałko. Do zmielonego maku dodajemy posiekane bakalie, pokruszone biszkopty, cukier puder oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Rogaliki: Ciasto

Kuchnia MagdaLeny