mielone - 47549 przepisów (strona:2470/3170)

Kotlety ziemniaczane z twarogiem 142

posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, czarnuszka masło mała cebulka drobno posiekana jajko mąka pszenna Przygotowanie: W rondelku rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulkę oraz czosnek i podsmażamy. Ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce, dodajemy do tego cebulkę wraz z czosnkiem, sól, pieprz, natkę i mieszamy. Do masy dodajemy jajko i mąkę pszenną – masa powinna być dość zwięzła. Formujemy niewielkie kotleciki

Życie ze smakiem
Zupa chińska z pierożkami 211

gotować następne 10 minut. Ponownie doprawić do smaku pieprzem. Dodać liście kapusty i gotować 30 sek do minuty. Przygotowanie farszu – mięso, czosnek i cebulę zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa, dodać do mięsa wszystkie pozostałe składniki farszu. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanie ciasta na pierożki – do miski wsypać mąkę, dodać jajko i wodę

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z brukselką, parmezanem i pomidorami, z oliwą o octem balsamicznym 190

stworzę jakieś szybkie danie. Wyszła sałatka, która okazała się smaczna i dość sycąca. Nie jest to nic nadzwyczajnego, ale i prezentuje się kolorowo, i jest pyszne. Jeśli będziecie mieli dylemat co zrobić z brukselką, zróbcie taką sałatkę. Składniki: ok. 500 g brukselki ok. 250 g małych pomidorków (ja użyłam mieszanki) parmezan 1 sałata rzymska pieprz, sól i cukier do smaku

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZUPA A'LA RAMEN 169

gałązka selera naciowego 1 duża czerwona cebula 1 litr rosołu/ bulionu Składniki na pulpeciki: 250g mięsa wieprzowo- wołowego sos sojowy sól, piepsz 1 ząbek czosnku Ponadto: 2 jaja Mięso mielimy, dodajemy sos sojowy, czosnek i przyprawy. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się zamarynowało. Po tym czasie formujemy małe kulki.  Jaja gotujemy przez 8 minut. Po wystudzeniu obieramy

Słodki Zakątek
KOPYTKA LENIWE + FILMIK 134

kopytka do momentu ich wypłynięcia. Po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 20-30 sekund i wykładamy na durszlak. Polewamy zimną wodą, odcedzamy i rozkładamy na talerze.  Truskawki ucieramy lub mielimy z cukrem i śmietaną.  Bułkę tartą podgrzewamy an patelni, dodajemy masło i chwilkę prużymy.  Kopytka polewamy sosem truskawkowym lub bułką tartą. Podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Tapenada (pasta z oliwek) wg Aleex 145

Dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. 3. Wlać oliwę z oliwek. 4. Dodać papryczkę drobno posiekaną lub chili w płatkach. Ja miałam chili w młynku, który od razy mieli płatki. 5. Dodać natkę pietruszki. 6. Składniki posolić. 7. Całość zmiksować blenderem na gładką masę. 8. Dodawać porcjami ocet balsamiczny. Zacząć od ½ łyżeczki, spróbować. Ewentualnie dodać więcej octu. Zależy

W mojej kuchni
Kotleciki z bazylią i zielonym groszkiem 156

blenderze na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 2.  Mięso drobiowe, cebulę, czosnek i chleb tostowy wcześniej namoczony  w mleku, zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, bazylię , bułkę tartą  i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą  i pieprzem. Formować kotleciki średniej wielkości, wkładając do środka po jednej łyżce zielonego

Szalona Kuchnia Eweliny
Chrzanica - kuchnia podkarpacka 201

pieprz Umyte i obrane warzywa (marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki i cebulę) kroimy w kawałki i gotujemy na wywarze przez kilkanaście minut. Gdy będą miękkie wyciągamy z wywaru i rozdrabniamy (mielimy lub po nowoczesnemu blendujemy). Warzywa, zakwas, chrzan i czosnek dodajemy do wywaru i chwilę gotujemy. Zaprawiamy śmietaną. Kiełbasę kroimy w paski lub kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do chrzanicy

Trzeci talerz
Najlepsze pierogi ruskie 237

wędzonego boczku (bekonu) - 3 cebule - sól, pieprz Dodatkowo: - boczek wędzony i cebula do okraszenia pierogów Farsz do pierogów najlepiej przypgotować sobie dzień wcześniej. Ugotowane ziemniaki i twaróg mielimy maszynką do mięsa. Pokrojony w kostkę boczek (bekon) smażymy wytapiając tłuszcz, dodajemy pokrojone (również w kostkę) cebule. Smażymy do chwili, aż cebula się zrumieni. Następnie dodajemy do ziemniaków z twarogiem, doprawiamy solą

mojewypiekiinietylko
Kiełbasa podwawelska 265

liść laurowy podczas parzenia -jelita wieprzowe WYKONANIE  Kupione mięso myjemy i tniemy w kostkę 3,4 cm i peklujemy. Czas 48 godzin w temp.4-6 stopni. Po tym czasie mielimy dodajemy wodę i przyprawiamy.Dokładnie mieszamy aż mięsko będzie się kleić. Napełniamy jelita dość ściśle i odwieszamy na kije w pokojowej temp na 2-3 godz. U mnie odbywało się

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Torcik pana cotta waniliowa z pianą malinową, na piernikowym spodzie 183

energicznym ruchem mieszamy do całkowitego ich rozpuszczenia. Pozostawiamy do przestygnięcia w temperaturze pokojowej, co jakiś czas masę dokładnie mieszamy. Rada: masę na pana cottę można zmiksować, wówczas będziemy mieli pewność, że nie powstaną gródki z żelatyny.   Delikatnie zastygającą masę przelewamy na kruchy spód i pozostawiamy do stężenia. Rada: przed samym przelaniem, masę można krótko  2- 3 sek zmiksować

Moniki Smakołyki
Kluski Z Podduszoną Kapustą Kiszoną 239

przesmażenia kapusty woda do podlewania sól, pieprz do smaku 1.  Sparzoną cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie połowę z niej dodajemy do mięsa i mielimy razem z nim. Doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to miejsce puste uzupełniamy mąką ziemniaczaną, wbijamy całe jajko

Gotowanie...to proste !
Tarta na kalafiorowym cieście z groszkiem i szpinakiem 208

zupę, jak pan Bóg przykazał, zamieniasz go w coś zupełne niesamowitego. Magia i kuchnia molekularna, tyle że bez żadnych tricków. Musicie zrobić to ciasto dla gości – zobaczycie jakie będą mieli miny, kiedy dowiedzą się z czego zrobiony jest spód do tarty Tarta świetnie smakuje odgrzana. Można ją podać np. ze świeżym szpinakiem, skropionym zredukowanym octem balsamicznym. Przepis na to danie

Niedzielny kucharz
Kanapka z matiasem i krewetkami 258

niej zawarte sprawiają, że mięso staje się tak delikatne i maślane. Wiecie, że tylko 3 % ze wszystkich poławianych w Europie śledzi kwalifikuje się do produkcji matiasów? Jeśli będziecie mieli okazję spróbować takiego prawdziwego matiasa - zróbcie to koniecznie, jest absolutnie wyjątkowy! Pamiętajcie, aby przy wyborze śledzia czy innych ryb zwracać uwagę na niebieski znaczek MSC -  dający nam pewność

Plate of Joy
SZASZŁYKI Z KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM! 169

kuchnia jest najlepsza. Bo przecież to te najprostsze dania zyskały sławę na cały świat, jak chociażby kuchnia włoska - to przecież prosta kuchnia rolników, którzy posiłki przygotowywali z tego co mieli, trochę mąki, trochę pomidorów i sera i tak powstała pizza, makarony z wszelakimi dodatkami również.  Dziś mam dla Was również bardzo prosty pomysł na obiad i równie pyszny! Proste

SMYKWKUCHNI