mielone - 47549 przepisów (strona:2474/3170)

PIERNIKI NAJLEPSZE I NAJPROSTSZE – TRADYCYJNY I STARY PRZEPIS 1230

kiepsko schowane przed domownikami J  Ale to nie o to chodzi ;) Chodzi przecież o radość związaną z nadchodzącymi Świętami, a nie o to ile ciast i ciasteczek będziemy mieli na Święta J SKŁADNIKI: ¼ szklanki miodu 5 łyżek miękkiego masła ½ szklanki cukru pudru (opcjonalnie brązowego) 2 ¼ szklanki mąki 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki przyprawy do piernika

Calzonella.com
Domowy marcepan 2095

okresie świąteczny na pewno wam się przyda przepis na domowy marcepan. Robiąc go w domu będziecie mieli pewność, że głównym składnikiem będą migdały. Taki marcepan nadaje się do przekładania ciast, pierników oraz do ciasteczek i pierniczków. Ja robię z niego też kartofelki marcepanowe, które można kupić w sklepach za wcale nie małą cenę. Składniki: 200 g migdałów całych

Ala piecze i gotuje
kruche ciasteczka makowo migdałowe 299

szczypta soli dodatkowo: 1 białko do smarowania cukier puder do oprószenia rozpuszczona biała czekolada do dekoracji opcjonalnie: parę kropli olejku migdałowego wykonanie: Migdały bardzo drobno siekamy. Suchy mak mielimy. Mąkę przesiewamy do dużej miski, ubieramy 2 łyżki i odstawiamy (będzie nam potrzebna do podsypywania ciasta). Do mąki przesiewamy mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier puder. Dodajemy sól

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z kapustą i grzybami 481

godzin, następnie gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu pozostawiamy w wodzie do wystudzenia. Gdy grzyby ostygną – przecedzamy je, a wodę z gotowania zostawiamy. Grzyby przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Kiszoną kapustę wypłukujemy (aby nie była za bardzo kwaśna), zalewamy wywarem z grzybów (ewentualnie dolewamy jeszcze trochę świeżej wody, aby przykryć kapustę), dodajemy 2 liście laurowe i gotujemy, aż zmięknie. W międzyczasie

MyCookBook.pl
Prosta zapiekanka makaronowa 222

dojrzewających, które mają ostrzejszy smak ale można użyć także zwykłego sera żółtego. Sera dałam tak akurat aby zapiekanka była zwarta ale można zaszaleć i dać go więcej wtedy będziemy mieli prawdziwą ucztę z ciągnącym serem. składniki: 500 g makaronu, u mnie chifferi rigati Malma 100 g sera cheddar 50 g sera pecorino garść posiekanej natki pietruszki ewentualnie ser do posypania

Monia miesza i gotuje
krucho-drożdżowy zawijaniec z makiem 239

miodu 2 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej na lukier: 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki rumu  łyżeczka maku  Mak sparzyć wrzątkiem i trzykrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać do maku wszystkie pozostałe składniki masy i całość razem zagotować mieszając a następnie wystudzić. Składniki ciasta zagnieść i odstawić na kwadrans. Rozwałkować na blacie podsypanym lekko mąką.  Wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierogi z kaszą, podsmażane 204

patelnię wrzucić kaszę z suszonymi grzybami i jeszcze chwilkę podsmażyć. Sprawdzić smak w razie potrzeby doprawić. Smak musi być wyrazisty i lekko ostry. Wszystko zmiksować przez maszynkę do mielenia mięsa, ale z dużymi dziurkami. Nie jest to konieczne, ale farsz się lepiej nakłada. Wykonanie – ciasto na pierogi rozwałkować na mocno podsypanej mąką stolnicę. Wycinać kółka, nałożyć farsz i dokładnie

Kuchnia Pokoleń
WASA I PYSZNE PRODUKTY DLA KAŻDEGO 230

jeść samo lub z ulubionym serkiem, sałatką czy wędliną.  Na przystawkę np.do dipów czy sosów idealnie sprawdzi się Ekstra cienkie Krakersy Z Solą Morską.  A jeśli będziemy mieli ochotę na śniadanie z nutą cynamonu bez problemu możemy sięgnąć po Okrągłe Pszenne Chrupkie Pieczywo Z Cynamonem, które z dodatkiem świeżych owoców smakuje obłędnie. Zapraszam do spróbowania. Warto :) Poniżej przedstawiam

Gotowanie Patki
Świąteczne smoothi z jabłkiem 243

łyżeczka cynamonu  1 malutka łyżeczka imbiru  Wykonanie   Z jabłek pozbywamy się gniazd nasiennych , następnie przekładamy do blendera , dodajemy cynamon , imbir , mleko sojowe i mielimy bardzo dokładnie , kiedy mamy nasz koktajl dobrze zmielony , przelewamy do wysokiej szklanki i gotowy do podania

Mój Smak
Mój wrocławski obiad 193

lubię ciągnącego się mięsa (tłuszczu) panierowana panga - super, nic dodać nic ująć kulka z kurczaka z serem mozzarella w środku - ciekawy pomysł i oryginalny smak, choć kurczaka nie mieliłabym aż tak drobno pierogi - rewelacja, mięciutkie, delikatne, dużo farszu, idealnie podsmażona cebulka; farsz taki jak w pierogach ruskich, ale z boczkiem - pyszne! małe zapiekane ziemniaczki (dobrze przyprawione) - działają na kubki smakowe

Karola gotuje
Makrela w panierce 245

niej bukiet surówek i obiad gotowy ☺ Składniki: -dowolna ilość filetów z makreli -składniki do panierki: mąka, jajko zmiksowane z dwiema łyżkami  śmietany oraz świeża bułka tarta. Ja zawsze mielę w maszynce do  mięsa suche bułki tuż przed przygotowaniem potrawy. Taka bułka  daje chrupkość po usmażeniu.  -olej rzepakowy Do rozmąconego jajka ze śmietaną dodaję dowolne przyprawy

Kulinarne przemyslenia
Piersi kurczaka Zagrodowego z kuskusem i rosołem bazyliowym – warsztaty z Andrzejem Polanem 273

zatraciłam się w tych wszechogarniających wspaniałych zapachach.  Warsztaty Kurczak Zagrodowy poprowadził fantastyczny kucharz - Andrzej Polan, nie zabrakło przedstawicieli marki. Całość poprzedziła prelekcja o kurczaku, którego później wszyscy mieli za zadanie przygotować pod kilkoma wspaniałymi postaciami. Dzięki temu dowiedziałam się wielu ciekawostek na temat Zagrodowego , co upewniło mnie co do kilku mitów związanych z drobiem. Zwierzęta są chowane w rodzinnych

Malinowe Pocałunki
Samosy z masą makową i śmietankowym dipem 330

łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy dodatkowo olej do smażenia 1. Pracę najlepiej zacząć od przygotowania masy makowej. Mak zalewamy mlekiem i gotujemy około 30 minut. 2. Dobrze odsączamy i mielimy dwukrotnie w maszynce. Podgrzewamy z miodem, dodajemy rodzynki, żurawinę i skórkę z pomarańczy. Zostawiamy do wystygnięcia. 3. Mąkę zagniatamy z masłem, solą i wodą. Gładkie ciasto wałkujemy na grubość

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Czekoladowe ciasteczka z soczewicy 205

cukru  50 g czekolady gorzkiej 80 g miękkiego masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli czekoladowe groszki - u mnie gwiazdki PRZYGOTOWANIE Suchą soczewicę mielimy na mąkę. Masło ucieramy z cukrem (u mnie cukier trzcinowy  zakupiony na frisco.pl) . Dodajemy jajka i razem miksujemy. Rozpuszczamy czekoladę ( w wodnej kąpieli lub w mikrofalówce), dodajemy do masy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania