mielone - 47549 przepisów (strona:2474/3170)

TORCIK BEZOWY Ż CIASTKAMI KORZENNYMI 168

całą noc). Jeśli beza w trakcie pieczenia popękała, nie martw się to znak, że na pewno się udała. Pora na przygotowanie kremu. Daktyle siekamy na małe kawałki, ciasteczka mielimy w blenderze. W szklanej lub metalowej misce ubijamy śmietanę, pod koniec ubijania dodajemy 1 łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietankę dodajemy do mascarpone, wrzucamy daktyle, ciasteczka i mieszamy do połączenia się składników

KuchcikoweLove
Rolada kakaowo-kokosowa bez pieczenia 218

mleka kokosowego) 100 g margaryny bez mleka* 3,5 łyżki miodu Kaszę jaglaną gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu i studzimy. Daktyle zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na kilkanaście minut. Orzechy mielimy w blenderze na proszek. Kaszę, odcedzone daktyle, orzechy oraz kakao blendujemy na jednolitą masę. Wiórki, miękką margarynę oraz płynny miód mieszamy mikserem do połączenia składników. Na papierze do pieczenia wykładamy

Dieta bez mleka
ROLADA BEZ PIECZENIA 598

szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem.  Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto. KREM: Mleko, wiórki

Pani na deser
Najlepsze wafle 155

herbatników (po 65g) 2 łyżki kakao 1 paczka wafli słoiczek dżemu (u mnie konfitura malinowa Stovit) Jajka ubijamy z cukrem do białości i dodajemy kakao, margarynę rozpuszczamy, a herbatniki mielimy w maszynce do mięsa lub rozdrabniamy blenderem. Następnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą i tą mieszanką smarujemy wafle. Ja dodatkowo jedną warstwę smaruję dżemem lub konfiturą

Cynamonowe szczęście
PIERNIKOWE PLACUSZKI Z KASZY MANNY 136

Następnie odlewamy wodę, a daktyle blendujemy na gładką masę.  Kaszę mannę wsypujemy do miski, zalewamy ciepłym mlekiem, mieszamy i ostawiamy na około 20 min. Pierniki mielimy na miałko. Orzechy włoskie drobno siekamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Żółtka, masę daktylową, zmielone pierniki oraz drobno posiekane orzechy dodajemy do spęczniałej kaszy manny

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowa kanapka z jajkiem w koszulce 264

Kanapka na śniadanie wcale nie musi być nudna. Jeśli odpowiednio ją przygotujecie będziecie mieli smaczny i zdrowy posiłek. Kanapka z jajkiem w koszulce to oryginalna propozycja na smaczne weekendowe śniadanie. Dostarczy on Wam energii potrzebnej na resztę dnia. Do przygotowania kanapki wybierzcie proszę pieczywo zrobione z mąki żytniej albo z dodatkiem zdrowych ziaren bo z całą pewnością taka wersja będzie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kluski ślaskie 171

zawsze prosto znaczy smacznie :), kluski śląskie tradycyjne .... Co potrzebujesz do tego prostego dania? A więc: - ugotowane ziemniaki - 1 jajo - sól - mąka ziemniaczana 1. Ugotowane i wystudzone ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę. Powstałą masę ziemniaczaną gładko ubijamy dłonią w misce, dzielimy na 4 części, jedną część ziemniaków wyjmujemy i uzupełniamy ją mąką ziemniaczaną, a potem dokładamy z powrotem wyjęte ziemniaki

Apetyczna babeczka
WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY PASZTET MARCHEWKOWY 246

sezamu, 2-3 ząbki czosnku, 1 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki pieprzu, ewentualnie łyżka sezamu do posypania (dekoracji). Wykonanie : Słonecznik i sezam mielimy na pył w blenderze kielichowym. Następnie dodajemy kaszę, startą na drobnych oczkach marchew, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko blendujemy na dość gestą masę. Umieszczamy w formie do pieczenia

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kulinarna podróż czyli co warto zjeść będąc w Tajlandii 238

łączy wszystkie moje podróże?:) Zawsze sprawdzam co dobrego proponuje dany region i gdzie warto zjeść. Przygotujcie się, że Tajlandia przywita Was gorącym powietrzem i pełną paletą niesamowitych smaków. Będziecie mieli okazję spróbować wielu wspaniałości i bądźcie pewni, że nie zdążycie spróbować wszystkiego. Postaram się przybliżyć Wam trochę tajską kuchnię i wspomnieć o daniach, których nie możecie pominąć. Byłam w Tajlandii

Czerwona Porzeczka
Kotlety z kaszy jęczmiennej – kuchnia podkarpacka 175

seler obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Cebulę siekamy w drobną kostkę i smażymy na złoto na tłuszczu. Grzyby i warzywa mielimy, dodajemy do kaszy i wbijamy jajko. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą, dokładamy cebulę, mieszamy i formujemy nieduże kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron

Trzeci talerz
Wegetariański sernik pomarańczowy bez jajek z daktylami i orzechami nerkowca 269

orzechy nerkowca 1,5 łyżki konfitury morelowej   Wykonanie Pomarańczę obieramy ze skórki, którą sparzamy. Wyciskamy sok z owocu. Skórkę odkładamy. Daktyle moczymy w soku z pomarańczy. Twaróg mielimy. Kaszę jaglaną płuczemy na sicie, przekładamy do rondelka, dodajemy kawałki skórki z pomarańczy i podlewamy wodą (ok. 1,5 szklanki). Gotujemy do miękkości. Jeżeli w trakcie gotowania kasza wchłonie płyn, dolewamy

Raj dla Podniebienia
Sernik limonkowy 182

mleczarni Piaski) 200 g drobnego cukru 4 jajka 2 żółtka świeżo wyciśnięty sok z 4 limonek skórka z jednej limonki Spód sernika: Ciasteczka z masłem wrzucamy do malaksera i mielimy aż powstanie masa o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy do niej masę ciasteczkową. Dobrze ugniatamy ręką i wkładamy lodówki na czas

sierotka maRysia w kuchni
Domowe gnocchi 291

łyżka soli 100g mąki pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1 roztrzepane jajko Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Po wystudzeniu obieramy ze skórki i rozcieramy praską do ziemniaków lub mielimy w maszynce. Do ziemniaków dodajemy sól, mąkę, pieprz i jajko. Zagniatamy jednolite ciasto, ale nie wyrabiamy zbyt długo. Ciasto dzielimy na kawałki i rolujemy w wałki o średnicy

Czerwona Porzeczka
PIZZA FIT Z KALAFIORA 235

oliwek zielonych 1/2 cebuli 150 g sera żółtego tymianek suszony ketchup pikantny Octim Wykonanie: Kalafior myjemy, dokładnie osuszamy i dzielimy na różyczki. Następnie wrzucamy do malaksera lub blendera i mielimy na miałko. Przenosimy do miski. Ser mozzarella ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do zblendowanego kalafiora. Dodajemy resztę składników: jajka, nasiona chia, siemię lniane oraz sól, pieprz

Kuchnia MagdaLeny
Chrupiące owsiane krakersy z sezamem - bez jaj 172

szklanki płatków owsianych 1 szklanka skrobi z tapioki/ziemniaczanej 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego lub innego oleju 1 i 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki sezamu Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Mieszamy mąkę owsianą z mąką z tapioki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Dodajemy olej i sezam. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy , kroimy na trójkąciki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Szkrab Je Sam