mielone - 47549 przepisów (strona:2466/3170)

Krokiety z mięsem i kapustą 132

szklanki mąki - 2 jajka - 2 łyżki oleju - ok. szklanki wody - sól PANIERKA: - 2 jajka - 2 łyżki wody - bułka tarta - przyprawy - sól, pieprz - olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: FARSZ: Mięso mielimy, kapustę płukamy i drobno szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Cebulę podsmażamy, dodajemy mięso i po kilku minutach kapustę. Dusimy do miękkości kapusty, doprawiamy do smaku. CIASTO NALEŚNIKOWE: Mleko wlewamy

Kulinarne blogowanie
Porosołowy pasztet 141

ćwiartki i 1 pałki z kurczaka - jajko - łyżka kaszy manny - łyżka bułki tartej - 2 pieczarki - pół niedużej cebuli - przyprawy - sól, pieprz, majeranek - masło Przygotowanie: Mięso z kurczaka mielimy na drobnej siatce. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Wystudzone pieczarki dodajemy do mięsa razem z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Mięsną masę

Kulinarne blogowanie
Wielkanocna przystawka śledziowa – serniczek z ciecierzycy ze śledzikiem, świeżym ogórkiem i limonką 147

wiejskiego w oleju (użyłam śledzików firmy SEKO) 1 ogórek świeży 1 limonka kawałek sera mozzarella Wykonanie Ugotowaną ciecierzycę blendujemy z czosnkiem, solą, przyprawami i oliwą na gładką pastę. Twaróg mielimy dwukrotnie, miksujemy z pastą z ciecierzycy, dodajemy śmietankę kokosową, wbijamy po jajku i miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę serową przekładamy do żaroodpornych miseczek. Serniczki pieczemy w 180C

Raj dla Podniebienia
Pana cotta z musem mocno owocowym 220

energicznym ruchem mieszamy do całkowitego ich rozpuszczenia. Pozostawiamy do przestygnięcia w temperaturze pokojowej, co jakiś czas masę dokładnie mieszamy. Rada:  masę na pana cottę można zmiksować, wówczas będziemy mieli pewność, że nie powstaną gródki z żelatyny.    Delikatnie zastygającą masę przelewamy do formy (razem ze szklankami) pozostawiamy do stężenia. Rada:  przed samym przelaniem, masę można krótko

Moniki Smakołyki
Piątek: Buddha bowl. Miska boskich smaków i zdrowia 175

dowolnie ustalać. Nasza misa Buddy wygląda tak: Zgodnie z legendą Budda wstawał codziennie przed świtem i szedł w świat ze swoją miską, do której dobrzy ludzie wrzucali to co mieli do zaoferowania. Oczywiście wyłącznie produkty wegetariańskie. Polecamy Wam ten pomysł na prostą i niebywale zdrową sałatkę. I przy tym bardzo kolorową. Czas : 35 minut Poziom trudności: łatwe Liczba dań

Niedzielny kucharz
Najciekawsze przepisy na Wielkanoc – śniadanie 266

Bardzo szybka w przygotowaniu. Zobacz tutaj szczegółowy przepis. Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami   4. Twarożek z fetą i rozmarynem – na zimno Teraz coś dla tych, którzy będą mieli dość już jajek rano podczas Wielkanocy. Warto połączyć ze sobą twarożek z fetą i dodać do nich odrobinę limonki i rozmarynu. To sprawdzony przepis nie tylko na świąteczne śniadanie. Połączenie

Kuchennyviral.pl
Kopytka, kluski leniwe-podstawowy przepis 247

super smakują. Polecam -900g ugotowanych ziemniaków -łyżeczka soli -3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej -1 szklanka (250ml) mąki pszennej -1 jajko Ziemniaki obieramy, solimy i gotujemy. Studzimy i mielimy maszynką lub przepuszczamy przez praskę. Kopytka wychodzą moim zdaniem najlepsze gdy ziemniaki poleżą do drugiego dnia. Do miski dajemy ziemniaki i resztę składników. Zagniatamy ciasto. Dzielimy je na kilka części

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche babeczki z serem i borówkami-mini serniczki-pyszne 263

puder DODATKOWO -trochę mrożonych borówek Z podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy je na 30 minut do lodówki. Następnie foremki smarujemy lekko tłuszczem i wyklejamy je ciastem. MASA SEROWA Ser mielimy. Masło w temp  pokojowej ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz z żółtkami (białka odkładamy do piany) Do powstałej masy dodajemy stopniowo zmielony ser. Wszystko ucieramy na gładką masę. Dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wieprzowo-drobiowa rolada ze szpinakiem 147

minuty. Następnie dodać pokruszony ser feta, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i całość dokładnie wymieszać. 2. Masa mięsna: Mięso drobiowe, wieprzowe, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, lubczyk, majeranek , bułkę tartą i całość dokładnie wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Masę mięsną przełożyć na pergamin, rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach

Szalona Kuchnia Eweliny
Kulki mocy - truskawkowe szaleństwo 150

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} 300g daktyli 60g suszonego jabłka 40g płatków migdałowych 30g suszonej truskawki 20g orzechów nerkowca Odkładam łyżeczkę płatków migdałowych i mielę je z dwoma suszonymi truskawkami, by uzyskać migdałowo-truskawkową posypkę.  Daktyle blenduję ze wszystkimi składnikami, gotową masę przekładam na deskę i łyżeczką nabieram porcje. Roluję kulki i obtaczam

Gotowanie i blogowanie
PIEROGI Z MIĘSEM DROBIOWYM 175

mniejsze części i umieszczamy w malakserze. Dodajemy marchew z rosołu ( 1-2 szt. ). Wlewamy 2-3 chochelki rosołu. Miksujemy. Drugą metodą jest dwukrotne zmielenia mięsa w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Dodajemy do farszu i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Ciasto pierogowe dzielimy na dwie części i rozwałkujemy podsypując mąką. Wykrawamy kółka szklanką

Kuchnia Paulettes
Zupa pulpecikowa z peczakiem czyli Zupowy Wtorek odc.100 202

minuty. Dorzucamy warzywa korzeniowe i smazymy kolejne 2 minuty. Zalewamy litrem wrzącej wody, dodjamey liść laurowy, po szczypcie soli i pieprzu. Goptujemy pod przykryciem. W trym czasie mięso mielimy i łączymy z bułka tartą, jajkiem, cebulą i połowa posiekanej natki. Solimy i pieprzymy. Mieszamy. Z masy mięsnej robimy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego. Wkładamy je bezpośrednio do zupy. Wlewamy przecier

Dzieje kuchennej Wiewióry
Orkiszowy chlebek odrywany z pastą z suszonych pomidorów. O co chodzi z tym orkiszem? 176

rośliną bardziej odporną na choroby i szkodniki, nie wymaga więc stosowania środków ochrony i jest zbożem mniej zmodyfikowanym niż zwykła pszenica. Poza tym, orkisz, wspomnianą łuskę traci dopiero podczas mielenia, kiedy pszenica już podczas zbiorów, dlatego nierzadko zanieczyszczana jest wspomnianymi, stosowanymi podczas uprawy pestycydami i chemikaliami. Dla niektórych atutem mąki orkiszowej może być również charakterystyczny, lekko orzechowy posmak, który

Fitsweet.me
POLĘDWICA WIEPRZOWA POD KRUSZONKĄ Z POMIDORÓW SUSZONYCH 163

zalewy) 1 łyżka oregano suszonego 4-5 łyżek bułki tartej sól, pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Kruszonka z pomidorów suszonych:  Pomidory suszone wrzucamy do rozdrabniacza i mielimy na miałko. Przenosimy do miski, dodajemy oregano oraz bułkę tartą i wyrabiamy rękami jak kruszonkę do ciasta. Polędwicę wieprzową myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i przyprawiamy solą oraz pieprzem

Kuchnia MagdaLeny