mielone - 47549 przepisów (strona:2494/3170)

Falafelki 258

ząbek) mąka groszkowa (2 łyżki)/ może też być pszenna lub jakaś inna olej do smażenia Czas przygotowania: 25 min Przygotowanie: Ciecierzycę namaczamy przez 12 godzin. Odcedzamy. Blendujemy lub mielimy maszynką do mięsa. Do ciecierzycy dodajemy przyprawy, mąkę i wyciśnięty ząbek czosnku. Mieszamy. Formujemy małe kuleczki. Jedna kuleczka = ok. łyżeczka masy. Smażymy na głębokim oleju. Kuleczki wrzucamy dopiero na rozgrzany olej

Weganka gotuje
Najlepszy obiad na szybko, czyli makaron z awokado. 460

łyżeczki oleju/oliwy garść świeżej bazylii 5 sztuk orzechów, np. włoskich sól, pieprz plus 100 g makaronu (użyłam makaronu barwionego szpinakiem, ale pełnoziarniste penne czy spaghetti też się sprawdzi) Mielimy (za pomocą blendera ręcznego lub malaksera) pokruszone orzechy, miąższ z awokado, bazylię i obrany ząbek czosnku. Zalewamy sokiem z limonki i olejem, znów miksujemy. Powstaje nam gęsta pasta, którą doprawiamy solą

Powiedz dietom nie
proteinowy budyń 238

tłuszczu  30g  odżywki  białkowej  KULTURYSTA 100% Whey Protein 30g skrobi ziemniaczanej  250ml mleka bez laktozy 0,5 szklanki wody 5g wiórków kokosa (mielimy) (opcjonalnie coś do dosłodzenia) sposób przygotowania; Mleko grzejemy w rondelku.  W 0,5 szklanki wody mieszamy dokładnie pozostałe składniki.  Kiedy mleko zacznie delikatnie bulgotać dodajemy naszą miksturę ciągle mieszając

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Serowe knedle ze śliwkami 212

cukru,  szczypta soli,  25-30 śliwek. Wykonanie: Śliwki umyć, osuszyć i usunąć pestki. Mąkę przesiać, dodać cukier, szczyptę soli, wymieszać. Następnie dodać pokruszony ser (nie trzeba go mielić!), pokrojone na plasterki masło oraz wbić jajka. Całość razem posiekać, po czym zagnieść gładkie ciasto. Uformować dwa wałki o śr. około 4 cm. Następnie każdy wałek pociąć na około

Z miłości do słodkości
Soczyste polędwice z indyka i kolejna marynata 300

Zawsze rano biegali przed śniadaniem codziennie,teraz rozbiegówka jest w namiocie, super, dobrze, że pojechali nad Bałtyk :( Tak więc dzisiaj zamiast letniego lekkiego dania będzie mięso. Jeżeli będziecie mieli ochotę

Polska Zupa
Ciasteczka jaglano-migdałowe z cynamonem 205

łyżeczka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki kardamonu 15 sztuk migdałów blanszowanych Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Migdały mielimy (np. w młynku do kawy) i dodajemy do kaszy jaglanej. Następnie mieszamy z mlekiem, żółtkiem, cynamonem, kardamonem, proszkiem do pieczenia i miodem. Całość blendujemy na jednolitą masę. Białko ubijamy

My Chcemy Jeść
sernik z malinami 194

śmietanki kremówki 200 g cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 300 – 400 g malin wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Jajka mieszamy z cukrem przy pomocy widelca. Do sera dodajemy śmietanę kremówkę, jajka z cukrem, przesiane mąki oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy

Domowy Smak Jedzenia
ZUPA-KREM Z AWOKADO / Ziołowe wcierki na wzmocnienie włosów 268

włosów, więc chciałabym podzielić się przepisami: 1. WCIERKA Z KOZIERADKI Kozieradka polecana jest przy włosach wypadających, matowych, suchych, łamliwych lub zniszczonych zabiegami fryzjerskimi.  ♥ 2 łyżki nasion kozieradki mielimy w młynku i zalewamy 125ml wrzątku. Odstawiam na pół godziny. Ostygnięty napar wcieram w skórę głowy. 2. WCIERKA Z KORZENIA ŁOPIANU Łopian stosuje się w przypadku włosów kruchych, z łupieżem, wypadających

Kasia Sarna
PASTA KANAPKOWA Z BURAKÓW 333

Składniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam mielimy, dodajemy do buraka wraz z olejem, cytryną, przyprawami. Dokładnie mieszamy

Kasia Sarna
KAKAOWE PLACUSZKI Z TOFU / kwiaty jadalne 297

zajadamy kobiece smutki tabliczką czekolady ;) Kakaowiec jest wiecznie zielony i owocuje przez cały rok. Owoce zrywa się i pozostawia na kilka dni do fermentacji. Suszy się je, pali i mieli. PLACUSZKI Z KAKAO Czytaj więcej

Kasia Sarna
Zupa krem z cukinii i sera brie 252

dorzucamy do gotującej się zupy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do zupy wlewamy rozmieszaną ze śmietaną mąkę kukurydzianą, aby zagęścić zupę (jeżeli uznamy, że po zmiksowaniu będziemy mieli wystarczająco gęstą zupę, to zagęszczanie możemy pominąć) Chwilę gotujemy, po czym całość miksujemy na gładki krem.   Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Knedle ziemniaczano-serowe z borówkami 328

ziemniaków 250 g sera białego (dałam półtłusty) 250 g mąki szczypta soli 2 jajka Sposób przygotowania Farsz Składniki mieszamy Ciasto Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę Ser biały mielimy lub przeciskamy przez praskę. Z sera, jajek, mąki i ziemniaków i soli, zagniatamy ciasto. Urywamy kawałki ciasta, delikatnie je rozpłaszczamy, wkładamy do środka łyżkę borówek z cukrem i mąką. Zlepiamy. Formujemy

Mieszam w Garnku
Kapusta włoska z kabaczkiem i mięsem 130

dodajemy do cebuli, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu. Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy. „Nadmiar” płynu odparowujemy (jeśli lubimy dużo sosu, to nie), doprawiamy

R'n'G Kitchen
PLACUSZKI NA JOGURCIE Z BANANAMI I CZEKOLADĄ! 196

rozgrzewać organizm, nawet latem. Dzisiaj zapraszam Was do wspólnego przygotowania pysznych, grubych i mięsistych placuszków z bananami i czekoladą. Ich zadaniem jest dodanie nam dużej dawki energii, tak abyśmy mieli siły na dość spory wysiłek fizyczny. Banany jak każdy wie to jeden z lepszych "zastrzyków" energetycznych, pod warunkiem, że użyjemy bardzo dojrzałych (dlaczego pisałam już nie raz wcześniej), czekoladę użyłam

SMYKWKUCHNI
Falafel 225

smażenia Ciecierzycę zalać zimną wodą i odstawić na noc pod przykryciem. Po tym czasie dokładnie odcedzić na durszlaku (zostawić na ok. 15 minut) i zmielić w maszynce do mielenia razem z cebulą, czosnkiem, kminem i kolendrą. Do gotowej masy dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, paprykę (słodką i ostrą), sól, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować ręką

Bullio

Proponowane wyszukiwania