Nigdy nie sądziłam, że uda mi się go upiec. Kilka razy zmieniałam przepis, przygotowywałam prawdziwy francuski, klasyczny creme brulee, aby mieć pewność, że w serniku też się sprawdzi. Kiedy przepis był dopracowany, ja zrezygnowałam i odłożyłam pieczenie sernika w tej francuskiej wersji na później… Ale zawzięłam się i po prostu pewnego dnia, tak ot tak, zabrałam się za jego przygotowanie. Udał się. Uważam, że jest przepyszny, niezwykle kremowy, pełen ziarenek wanilii, które wprost uwielbiam za ich aroma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!