ciasto Rzeszowiak

ciasto Rzeszowiak

ciasto Rzeszowiak

składniki na ciasto kruche: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 150 g masła, schłodzonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodajemy cukier puder, żółtka, śmietanę oraz masło. Wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. (Opcjonalnie można ciasto podpiec). składniki na masę orzechową: 350 g orzechów, zmielonych 170 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, orzechy, ciasteczka, budyń, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, polewa czekoladowa, mielone, ciasta z masa, ciasto orkiszowe, ciasto z orzechami, masło orzechowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z makiem, kruche ciasteczka, ciasteczka waniliowe, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję