mielone - 47549 przepisów (strona:2514/3170)

Makowiec japoński ( wilgotny) 413

wrzącej wody i gotujemy na wolnym ogniu ok 5 minut stale mieszając. Następnie pozostawiamy w garnku na ok 2 - 3 godziny, aż mak wchłonie wodę Po tym czasie mak mielimy 3 - krotnie Z w/w składników zagniatamy  gładkie ciasto na spód placka Jajka ubijamy z cukrem na gładką  masę.Do ubitych jajek dodajemy mak, stopiony i ostudzony tłuszcz, kaszę

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Chińskie "Miseczki Buddy" 166

chcę go jej pozbawiać, dlatego ostatnio mniej regularnie pisuję. Mam jednak nadzieję, że już na dniach się to zmieni, bo ulegną zmianie także godziny pracy Dominika i będziemy mieli wspólnie więcej czasu. :) A wracając do przepisu - prosty, szybki i mega smaczny! Jego prostota i wyjątkowy smak to przepis na kulinarny sukces. Polecam! Kurczak: 300 g piersi z kurczaka lub mięsa

Cooking Monster
Roladki z sera 184

Wykonanie błyskawiczne, bo to połączenie gotowych składników. Efekt zachęcający, smak wyrazisty, szybko znikają ze stołu. Polecam na dobry początek imprezowej przekąski. Przywitajcie nimi gości, a będą mieli apetyt na więcej!:) Składniki podaję raczej na oko, chodzi o pomysł jaki chcę Wam przekazać. Ile plasterków sera i ile macie ochotę zrobić to o tyle zwiększcie składniki, proporcjonalnie do reszty

Zasmakuj Kuchni
Klopsiki z indyka z kaszą jaglaną na parze w sosie pieczarkowym 214

garnka i zalewam zimną wodą. Gotuję ok. 15 - 20 minut na średnim ogniu. Pod koniec gotowania dodaję masło klarowane. Po ugotowaniu odstawiam do ostygnięcia. 3 Mięso z indyka mielę w maszynce do mięsa. 4 Marchewkę i cukinię ścieram na tarce o małych oczkach. 5 W misce dokładnie mieszam ręką mięso, jajko, marchewkę, cukinię, kaszę jaglaną i sól. Formuję kulki, układam

Book of spells
Ryba pieczona w płatkach owsianych. 182

Kuchnia szkocka może nie wszystkim kojarzy się z rybami i owocami morza, ale uwierzcie mi - bezwzględnie powinna! Gdybyście mieli okazję spróbować kiedyś morskich specjałów w jakimś portowym szkockim barze, to nie wahajcie się ani chwili! Wybierzcie coś najprostszego i najświeższego - to będzie najlepsze. Ja w ten sposób zakochałem się w ostrygach z lodu, a ponieważ trudno mi skonsumować to uczucie

zadanie-gotowanie
DOMOWY CHLEB NA ZAKWASIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I KAPARAMI 158

już jest, że czasami łatwiej coś pokazywać i opisywać jednocześnie, niż tylko pisać o tym jak coś powinno wyglądać. Mam nadzieję, że dzięki tej instrukcji nie będzie już mieli żadnych problemów z zakwasem na chleb. Dodatkowo zbieram kilka najważniejszych informacji o zakwasie: - do zakwasu użyj mąki typ 720, a nie pełne ziarno, po prostu ona lepiej pracuje - wybierz mąkę żytnią

SMYKWKUCHNI
Sernik z rosą (bez rosy) ;P Sprawdźcie dlaczego :) 142

minutach zniknęła połowa sernika. Pytałam w trakcie jedzenia czy im smakuje a oni milczeli. Gdy zjedli po dwa kawałki ledwie wydusili z siebie – pycha. Okazało się, że nie mieli czasu pochwalić, tak pochłonęła ich degustacja No więc mój sernik z rosą jest bez rosy. Bo rosy się nie doczekał. Ale to chyba też fajnie, prawda? Składniki: Ciasto – spód

MojaQchnia.pl
Sernik z jabłkami i rodzynkami 180

garść rodzynek - 1 kieliszek rumu - sok z cytryny - 2 łyżki cukru waniliowego - 120 g cukru pudru - 80 g kaszy manny - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Ser dwukrotnie mielimy. Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy, by nasiąkły. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny, by nie zczarniały.  Masło ucieramy z cukrami, na gładką masę. Następnie

Zainspirowana w kuchni
Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 186

Oraz: łyżka masła 2 łyżki wiórków kokosowych blaszka 35 x 11 cm Jeśli nie mamy możliwości kupienia serka w wiadrze ( pudełku) dobrej jakości, korzystamy z twarogu półtłustego i mielimy dwukrotnie. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy, jeśli używamy miksera to bardzo krótko, aby nie napowietrzyć masy. Jeśli ktoś ze względów zdrowotnych nie może jeść manny, można ją zastąpić w całości

Dieta moja pasja
Kluski ziemniaczane z duszoną kapustą włoską 103

pełna łyżka mąki sok z cytryny sól, pieprz       Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 2/3 ziemniaków obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i mielimy. Następnie dodajemy pozostałą ilość ziemniaków, startą na „papkę”, jajko i mąkę. Ciasto dokładnie wyrabiamy, formujemy kluski i gotujemy w osolonym wrzątku, przez 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię

R'n'G Kitchen
Pasta z pieczonej ryby i jajek. Pasta rybna na kanapki. 295

pół pstrąga ) - 2 jajka ugotowane na twardo - zielona cebulka lub szczypiorek - majonez - sól, pieprz Wykonanie Rybę oddzieliłam od skóry i ości. Mięso zmieliłam wraz z jajkami w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodałam majonez. Całość doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Hinduski kurczak tikka masala 140

przypalić. Mieszamy co chwilę, do momentu ich zbrązowienia oraz wydzielania charakterystycznego dymnego, słodkiego aromatu. Patelnię z naszą garam masala, ściągamy z ognia i pozostawiamy  do całkowitego ostygnięcia. Całość mielimy w młynku do kawy lub moździerzu. Gałkę muszkatołową dodajemy na samym końcu, gdy stopień zmielenia mieszaniny będzie taki sam jak postać naszej gałki. Całość przechowujemy w próżniowych słoikach przez około

Moja Mama Gotuje
Krem z awokado i orzechów laskowych z dodatkiem gruszki 122

łyżki miodu 2 łyżki kakao szczypta soli himalajskiej 1 łyżka soku z cytryny 1 gruszka Przygotowanie: Na suchej patelni podprażamy przez chwilę orzechy laskowe a następnie mielimy w młynku do kawy. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną. Łączymy orzechy, avocado, sól, kakao, miód i miksujemy. Podajemy z dodatkiem obranej i pokrojonej na kawałki gruszki. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Pasztet warzywno-orzechowy 148

wymiarach około 26 x 12 wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy oliwą. Kaszę zalewamy wodą (w proporcji kaszy do wody 1:2) i gotujemy przez 12 minut od zagotowania. Mielimy orzechy. Obraną marchewkę i pietruszkę ścieramy na grubej tarce, seler kroimy w plasterki, pora w cienkie krążki, czosnek drobno siekamy. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy połowę oleju, wkładamy

Moja Mama Gotuje
Koktajl na mleku roślinnym z jarmużem i kakao 125

właściwości lecznicze kryje w sobie ten tajemniczy, brązowy proszek?  Kakao powstaje z nasion kakaowca, które poddawane są wtórnej fermentacji, a następnie suszeniu. Tak uzyskane nasiona praży się i mieli, w wyniku czego powstaje gęsta masa, z której w procesie tłoczenia otrzymuje się masło kakaowe, szeroko stosowane m.in. w kosmetyce. Odtłuszczone wytłoczyny, zmielone przybierają postać proszku o brunatnym kolorze - kakao

Moja Mama Gotuje