wrzącej wody i gotujemy na wolnym ogniu ok 5 minut stale mieszając. Następnie pozostawiamy w garnku na ok 2 - 3 godziny, aż mak wchłonie wodę Po tym czasie mak mielimy 3 - krotnie Z w/w składników zagniatamy gładkie ciasto na spód placka Jajka ubijamy z cukrem na gładką masę.Do ubitych jajek dodajemy mak, stopiony i ostudzony tłuszcz, kaszę
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniachcę go jej pozbawiać, dlatego ostatnio mniej regularnie pisuję. Mam jednak nadzieję, że już na dniach się to zmieni, bo ulegną zmianie także godziny pracy Dominika i będziemy mieli wspólnie więcej czasu. :) A wracając do przepisu - prosty, szybki i mega smaczny! Jego prostota i wyjątkowy smak to przepis na kulinarny sukces. Polecam! Kurczak: 300 g piersi z kurczaka lub mięsa
Cooking MonsterWykonanie błyskawiczne, bo to połączenie gotowych składników. Efekt zachęcający, smak wyrazisty, szybko znikają ze stołu. Polecam na dobry początek imprezowej przekąski. Przywitajcie nimi gości, a będą mieli apetyt na więcej!:) Składniki podaję raczej na oko, chodzi o pomysł jaki chcę Wam przekazać. Ile plasterków sera i ile macie ochotę zrobić to o tyle zwiększcie składniki, proporcjonalnie do reszty
Zasmakuj Kuchnigarnka i zalewam zimną wodą. Gotuję ok. 15 - 20 minut na średnim ogniu. Pod koniec gotowania dodaję masło klarowane. Po ugotowaniu odstawiam do ostygnięcia. 3 Mięso z indyka mielę w maszynce do mięsa. 4 Marchewkę i cukinię ścieram na tarce o małych oczkach. 5 W misce dokładnie mieszam ręką mięso, jajko, marchewkę, cukinię, kaszę jaglaną i sól. Formuję kulki, układam
Book of spellsKuchnia szkocka może nie wszystkim kojarzy się z rybami i owocami morza, ale uwierzcie mi - bezwzględnie powinna! Gdybyście mieli okazję spróbować kiedyś morskich specjałów w jakimś portowym szkockim barze, to nie wahajcie się ani chwili! Wybierzcie coś najprostszego i najświeższego - to będzie najlepsze. Ja w ten sposób zakochałem się w ostrygach z lodu, a ponieważ trudno mi skonsumować to uczucie
zadanie-gotowaniejuż jest, że czasami łatwiej coś pokazywać i opisywać jednocześnie, niż tylko pisać o tym jak coś powinno wyglądać. Mam nadzieję, że dzięki tej instrukcji nie będzie już mieli żadnych problemów z zakwasem na chleb. Dodatkowo zbieram kilka najważniejszych informacji o zakwasie: - do zakwasu użyj mąki typ 720, a nie pełne ziarno, po prostu ona lepiej pracuje - wybierz mąkę żytnią
SMYKWKUCHNIminutach zniknęła połowa sernika. Pytałam w trakcie jedzenia czy im smakuje a oni milczeli. Gdy zjedli po dwa kawałki ledwie wydusili z siebie – pycha. Okazało się, że nie mieli czasu pochwalić, tak pochłonęła ich degustacja No więc mój sernik z rosą jest bez rosy. Bo rosy się nie doczekał. Ale to chyba też fajnie, prawda? Składniki: Ciasto – spód
MojaQchnia.plgarść rodzynek - 1 kieliszek rumu - sok z cytryny - 2 łyżki cukru waniliowego - 120 g cukru pudru - 80 g kaszy manny - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Ser dwukrotnie mielimy. Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy, by nasiąkły. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny, by nie zczarniały. Masło ucieramy z cukrami, na gładką masę. Następnie
Zainspirowana w kuchniOraz: łyżka masła 2 łyżki wiórków kokosowych blaszka 35 x 11 cm Jeśli nie mamy możliwości kupienia serka w wiadrze ( pudełku) dobrej jakości, korzystamy z twarogu półtłustego i mielimy dwukrotnie. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy, jeśli używamy miksera to bardzo krótko, aby nie napowietrzyć masy. Jeśli ktoś ze względów zdrowotnych nie może jeść manny, można ją zastąpić w całości
Dieta moja pasjapełna łyżka mąki sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 2/3 ziemniaków obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy i mielimy. Następnie dodajemy pozostałą ilość ziemniaków, startą na „papkę”, jajko i mąkę. Ciasto dokładnie wyrabiamy, formujemy kluski i gotujemy w osolonym wrzątku, przez 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię
R'n'G Kitchenpół pstrąga ) - 2 jajka ugotowane na twardo - zielona cebulka lub szczypiorek - majonez - sól, pieprz Wykonanie Rybę oddzieliłam od skóry i ości. Mięso zmieliłam wraz z jajkami w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodałam majonez. Całość doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródprzypalić. Mieszamy co chwilę, do momentu ich zbrązowienia oraz wydzielania charakterystycznego dymnego, słodkiego aromatu. Patelnię z naszą garam masala, ściągamy z ognia i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Całość mielimy w młynku do kawy lub moździerzu. Gałkę muszkatołową dodajemy na samym końcu, gdy stopień zmielenia mieszaniny będzie taki sam jak postać naszej gałki. Całość przechowujemy w próżniowych słoikach przez około
Moja Mama Gotujełyżki miodu 2 łyżki kakao szczypta soli himalajskiej 1 łyżka soku z cytryny 1 gruszka Przygotowanie: Na suchej patelni podprażamy przez chwilę orzechy laskowe a następnie mielimy w młynku do kawy. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną. Łączymy orzechy, avocado, sól, kakao, miód i miksujemy. Podajemy z dodatkiem obranej i pokrojonej na kawałki gruszki. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama Gotujewymiarach około 26 x 12 wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy oliwą. Kaszę zalewamy wodą (w proporcji kaszy do wody 1:2) i gotujemy przez 12 minut od zagotowania. Mielimy orzechy. Obraną marchewkę i pietruszkę ścieramy na grubej tarce, seler kroimy w plasterki, pora w cienkie krążki, czosnek drobno siekamy. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzewamy połowę oleju, wkładamy
Moja Mama Gotujewłaściwości lecznicze kryje w sobie ten tajemniczy, brązowy proszek? Kakao powstaje z nasion kakaowca, które poddawane są wtórnej fermentacji, a następnie suszeniu. Tak uzyskane nasiona praży się i mieli, w wyniku czego powstaje gęsta masa, z której w procesie tłoczenia otrzymuje się masło kakaowe, szeroko stosowane m.in. w kosmetyce. Odtłuszczone wytłoczyny, zmielone przybierają postać proszku o brunatnym kolorze - kakao
Moja Mama Gotuje