mielone - 47549 przepisów (strona:2521/3170)

Razowe kopytka smażone z kapustą 193

kapusta kopytka: 1 kg mączystych ziemniaków, ugotowanych 200 g maki pszennej zwykłej 50 g mąki pszennej razowej jajko sól, pieprz Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z pozostałymi składnikami. Z ciasta formujemy na omączonej stolnicy wałek, tniemy go na małe kopytka. Gotujemy je w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, 2 minuty

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mazurek pomarańczowy z białą czekoladą 177

poście, a o świątecznych wypiekach nawet jeszcze nie śniła, blogerzy już obmyślają i - co ważne - wypróbowują nowe przepisy, żeby zdążyć podzielić się nimi przed Świętami i żeby Czytelnicy mieli w czym wybierać. I tak oto poczyniłam ostatnio 2 mazurki, babkę, a w planach mam jeszcze kilka ciekawych pomysłów. Ale o tym ciiiiiii, wszystko w swoim czasie:) Póki co zapraszam

Obiad gotowy
Grillowanie z Sokołowem i magazynem Kukbuk 194

uczestników wylosował sobie przepis na potrawę, którą musiał przygotować. Mnie przypadły grillowane ziemniaki z boczkiem i serem. Okazało się, że takie samo danie przygotowuje Grażyna, więc połączyłyśmy siły;) Wszyscy mieli ręce pełne roboty. Naprzeciwko nas Anita wzięła się za krojenie warzyw, inni kroili owoce do sałatek, nadziewali szaszłyki, mieszali, siekali ucierali... Szefowie Dominik i Dariusz Łęczycki pomagali, dzieli się wiedzą

Obiad gotowy
Sałatka z kurczakiem i tortellini 3136

przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka i usmażyć. Gdy wystygną dodać do makaronu. Ogórka i paprykę obrać i pokroić w kostkę (z ogórka możemy wyciąć środek wtedy będziemy mieli pewność, że nie puści on zbyt dużo wody w sałatce). Kukurydzę odsączyć z zalewy. Warzywa dodać do reszty składników. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę a szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać

My simple kitchen
Ziemniaczana rolada z pietruszkowym farszem 215

wysmarowania formy FARSZ: 150 g słoniny 150 g boczku pęczek natki pietruszki 2 cebulki sól pieprz Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy będą miękki odcedzamy i mielimy lub przepuszczamy przez praskę. Zostawiamy do ostygnięcia. Słoninę drobno kroimy i wytapiamy na wolnym ogniu. Kiedy zaczną tworzyć się skwarki dodajemy boczek i zwiększamy płomień, aby całość nie zaczęła się gotować

Kuchnia od dwojga
Bardzo leniwe leniwe i "Wyśnione szczęście" 223

lepienie. Wcale się nie dziwię, że te kluski dostały w Polsce nazwę pierogi leniwe 😉Do zaproponowanych dziś klusek leniwych wykorzystałam naturalny serek homogenizowany, żeby nie trzeba było mielić sera. To spowodowało, że trzeba było użyć więcej mąki, ale też w kluskach nie ma grudek sera. Można je podać klasycznie z bułką na maśle. Ja jednak podałam zimową surówkę z selera

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto "Łabędzi puch" i "Złote nietoperze" 205

chacie panuje nędza i Mateusz nie miał żadnego majątku. Postanawia sprzedać dom i przyległą do niego ziemię, którą Matylda wykorzystała do założenia ogródka i hodowania zwierząt, dzięki którym oboje mieli co jeść. Lora okazuje się jednak kobietą niezbyt konsekwentną i stale nie może się zdecydować na sprzedaż. Jej pobyt zaplanowany na Wzgórzu na jeden dzień wydłuża się na kilka miesięcy

Weekendy w domu i ogrodzie
Orzechowiec zawijany – kuchnia podkarpacka 372

ciasto (mąka, margaryna, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia) siekamy aż do połączenia i zagniatamy ciasto. Owijamy je folią spożywczą i wkładamy do lodówki. Połowę orzechów mielimy, a drugą połowę siekamy. Białka ubijamy na sztywno dodając pod koniec ubijania po jednej łyżce cukru pudru. Do piany dodajemy orzechy i mieszamy. Ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy na cienki

Trzeci talerz
Ciasto gryczane 158

posiekanych 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 150 g masła Kaszę ugotować do miękkości. Odcedzić, odstawić do wystudzenia. Zmiksować blenderem lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. W rondelku rozpuścić masło, dodać oba rodzaje czekolad. Mieszać, aż rozpuści się czekolada. Odstawić. Jajka ubić z cukrem trzcinowym i waniliowym na puszysta masę. Powoli dodać rozpuszczana czekoladę oraz

Moja Galeria Smaku
Sernik na spodzie brownie z musem malinowym 263

Pieczemy ok. 12 minut. [MASA SEROWA]: 700 g twarogu 200 g kwaśnej śmietany 3 czubate łyżki mąki pszennej 140 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 jajka Twaróg mielimy w maszynce do mięsa. Ubijamy śmietanę z cukrem i stopniowo dodajemy ser. W międzyczasie - wbijamy do masy po jednym jajku i ubijamy, aż masa ładnie się połączy. Na koniec dodajemy

psgotujemy
Sernik z mlekiem i wiórkami kokosowymi 203

Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, cukier, żółtko oraz jajko. Zagniatamy ciasto, wylepiamy nim blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ser mielimy trzykrotnie, żółtka ucieramy z cukrem, ucierając stopniowo dodajemy zmielony ser, wlewamy olej oraz mleko, miksujemy, na końcu dodajemy sok z cytryny oraz skórkę pomarańczową. Masę wylewamy na cieście, wstawiamy do piekarnika

Bajeczna Kuchnia
BEZGLUTENOWY MAKOWIEC JAPOŃSKI Z BIAŁEGO MAKU 214

mlekiem i odstaw na godzinę, możesz też je chwilę pogotować aby skrócić czas namaczania. Następnie przełóż na sitko wyłożone gazą i dobrze odciśnij. Zmiel mak dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na sitku o najmniejszych oczkach. DO MASZYNKI WRZUĆ TEŻ marcepan i obrane jabłka, masę dobrze wymieszaj. MASŁO, ŻÓŁTKA I CUKIER utrzyj na puszystą masę, stopniowo dodawaj masę makową

Kuchnia bezglutenowa Loli
Filipiński deser z mango 247

miodu i jeszcze odrobina do dekoracji   Jak przygotować deser z mango?   Ciastka kruszymy tłuczkiem do mięsa nie wyjmując ich z foliowego opakowania, żeby się nie rozsypały lub mielimy blenderem. Serek lub jogurt mieszamy z łyżką miodu. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Pestkę wyrzucamy. Układamy warstwowo połowę mango, połowę okruchów z ciastek i połowę mascarpone. Powtarzamy, tak żeby

Ugotowane pozamiatane
Orzechowe placki owsiane :) 176

oleju kokosowego  Dodatki: maliny  masło orzechowe nektar kokosowy  Przygotowanie: Płatki owsiane wraz z orzechami i siemieniem lnianym zmiel na mąkę w Nutribullet   używając ostrza do mielenia. Zmielone składniki wymieszaj łyżką z proszkiem do pieczenia, ksylitolem, napojem kokosowym, jajkami.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż po kilka minut z każdej strony

Zdrowie na języku :P
Suszona limonka 216

znak, że możemy zakończyć suszenie. Wyprodukowana w domu skórka z limonki będzie wspaniałym dodatkiem do ciast lub dekoracji własnych wypieków. Jeżeli dodatkowo zakupimy limonki z upraw ekologicznych, będziemy mieli pewność, że nie znajdziemy w nich żadnej chemii. Nieznaczna zawartość cukru w skórce, pozwoli ją zakonserwować, przy zachowaniu minimalnej ilości kalorii. Podobne przepisy: Dietetyczna skórka pomarańczowa

Pij soki wyciskane