mielone - 47549 przepisów (strona:2520/3170)

Hamburgery drobiowe 323

wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, upieczone studzimy na metalowej kratce.  Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy okrągłe płaskie kotlety, smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty

Bajeczna Kuchnia
Kotlety ziemniaczane z farszem z twarogu 248

szklanki mąki 200 g twarogu 2 jajka sól olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w łupinach w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie obieramy z łupin, studzimy i mielimy. Dodajemy 1 jajko, mąkę i sól. Porządnie mieszamy masę. Twaróg zagniatamy widelcem razem z jajkiem. Formujemy placki na wielkość dłoni i na każdym kładziemy porcje twarogu. Sklejamy brzegi, formujemy kotlety

Marder&Marder Manufacture
Tarta sernikowa z kaszą jaglaną - bez pieczenia! 234

lodówce i gotowe! Sami spróbujcie!   Tarta sernikowa z kaszą jaglaną - bez pieczenia! Składniki na spód: 180 g herbatników 100 g orzechów ziemnych 100 g masła Herbatniki i orzechy mielimy w malakserze. Masło rozpuszczamy, zostawiamy chwilkę do przestygnięcia i dodajemy po trochę do herbatników i orzechów, mieszając - najlepiej ręką. Kiedy otrzymamy ciasto, które będzie dość dobrze się lepić, rozkładamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Warsztaty Kuchni Włoskiej z Karolem Okrasą i Lidlem 280

przy pracy, wspierał wskazówkami, smakował dań i na koniec na certyfikacie uczestnictwa u kilku osób napisał, że zajęły 1 miejsce w konkursie :) Choć Kasia i Przemek na swoich dyplomach mieli taką informację u mnie jej niestety nie było :) Ale to tylko przeoczenie, ważne że ja wiem, że byłem w najlepszej grupie :) Warsztaty były też świetną okazją do wzięcia autografu

Parowar Faceta
jagodowy tofucznik 250

SKŁADNIKI: 100g tofu naturalnego 4 łyżki jagód garść orzechów nerkowca 3 łyżki amarantusa ekspandowanego  łyżka nasion chia 3 łyżki wody łyżka ksylitolu WYKONANIE: orzechy nerkowca mielimy w młynku, banana blendujemy  zmielone orzechy mieszamy ze zblendowanym bananem, amarantusem, nasionami chia i wodą- mamy spód ciasta do wyłożonego papierem do pieczenia naczynia kładziemy pierwszą warstwę tofucznika  tofu blenudjemy razem

healthy dreams
Wegańskie pieczone pulpety z batata i tofu 172

pulpecików. SKŁADNIKI: 100g tofu naturalnego 1/2 batata 4 łyżki białego sezamu przyprawy: chili, czosnek niedźwiedzi, curry, pieprz ziołowy  WYKONANIE: batata obieramy i trzemy na tarce 2 łyżki sezamu mielimy w młynku tofu blendujemy z batatem, zmielonym sezamem i przyprawami- następnie dodajemy pozostałe łyżki sezamu i całość mieszamy na papierze do pieczenia układamy po łyżce zblendowanych składników, formujemy pulpety

healthy dreams
wege goji ciasto z galaretką owocową 238

łyżeczka agaru  garść borówek garść malin  garść jarzyn szklanka wody 2 łyżki ksylitolu WYKONANIE: jagody goji zalewamy niewielką ilością wrzącej wody, odstawiamy na 5 min, ziarna konopii mielimy jagody goji blendujemy razem z ziarnami konopii i amarantusem- przekładamy do aluminiowej formy szklankę wody zagotowujemy, dodajemy agar i ksylitol- energicznie mieszamy, gotujemy ok 3 min owocami dekorujemy wyłożony wcześniej

healthy dreams
wega drożdżowy marchewkowiec z tofu-kokosowym kremem 209

szklanki mleka roślinnego 10g drożdży 2 suszone śliwki łyżeczka cynamonu łyżeczka soku z cytryny 6 łyżek mleka kokosowego ok 30g tofu WYKONANIE: marchewkę trzemy na malutkich oczkach, płatki mielimy na mąkę, śliwki kroimy w plasterki, drożdże rozpuszczamy w mleku- wszystko razem mieszamy do zmieszanych składników dodajemy cynamon i nasiona chia- dokładnie mieszamy, przykrywamy i ostawiamy na 10 min do ciepłego

healthy dreams
raw kremowe ciastko kokosowo-kiwi 164

Robiłam dzisiejsze ciastko z lekką obawą o jego konsystencję- stąd taka mała porcja. Przezorny zawsze ostrożny, więc jak na pierwszy raz wolałam nie ryzykować z wielkością

healthy dreams
amarantusowe naleśniki z aquafaby 198

łyżka siemienia lnianego aquafaba spod fasoli (z całej puszki) 1/2 szklanki mleka roślinnego łyżeczka cynamonu gruszka 3 łyżki fasolki 1/2 szklanki mleka kokosowego WYKONANIE: płatki owsiane i siemię lniane mielimy na mąkę  aquafabę ubijamy na piankę zmielone płatki i siemię lniane blenudjemy z aquafabą, mąką, cynamonem i mlekiem na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z każdej strony

healthy dreams
talaretka z ciecierzycy z malinami 195

Ostatnio jedyne posiłki na jakie mam ochotę składają się ze strączków.. Skąd u mnie taka nagła, wzmożona miłość do tych roślinek? Sama nie wiem, jednak

healthy dreams
dyniowy tofurnik z pekanami na zimno 218

południe ? SKŁADNIKI: 100g tofu 4 łyżki puree z dyni 3 łyżi ksylitolu 2 łyżki płatków sojowych łyżeczka cynamonu garść orzechów pekan łyżeczka agaru 1/2 szklanki wody WYKONANIE: płatki sojowe mielimy na mąkę tofu blendujemy z puree z dyni  wodę zagotowujemy, dodajemy ksylitol i agar (3 min gotujemy i mieszamy) gotowy agar wraz z cynamonem oraz płatkami sojowymi dodajemy

healthy dreams
a'la tarty z płatków jaglanych z musem quinoa-kaki 173

witaj! Planuję spędzić cię jak najproduktywniej ;D SKŁADNIKI: SPÓD: szklanka płatków jaglanej banan łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki wody MASA: 1/2 szklanki quinoi kaki (persymona) łyżka masła orzechowego WYKONANIE: płatki mielimy na mąkę banana blendujemy, następnie mieszamy z zmielonymi płatkami, cynamonem i wodą formy do talaretek wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Przekładamy do nich ciasto formując miseczki quinoę gotujemy

healthy dreams
karobnik z nerkowcami 201

Wczoraj przyszedł do mnie niedawno zamówiony karob, za którego barkiem od dawna ubolewałam. Nie obeszło się bez natychmiastowego podania go z mlekiem sojowym. Jednak na szybkim

healthy dreams
jednoporcjowy raw marchewkowiec 195

płatków jęczmiennych 1/2 szklanki mleka sojowego łyżeczka cynamonu WYKONANIE: marchewkę obieramy, trzemy na tarce na małych oczkach startą marchewkę blendujemy z bananem (zostawiamy kawałek banana do ozdoby) płatki jęczmienne mielimy na mąkę do zblendowanych składników dodajemy mleko, płatki, nasiona chia i cynamon. Całość dokładnie mieszamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą przekładamy ciasto wierzch dekorujemy plasterkami banana- całość

healthy dreams

Proponowane wyszukiwania