Biblijny chleb Ezechiela

Biblijny chleb Ezechiela

Biblijny chleb Ezechiela

Biblijny chleb Ezechiela upiekłam w Czerwcowej Piekarni Amber . Przepis zaproponowała Dana, autorka bloga Leśny Zakątek. Dana ciekawie i barwnie pisze o tym jak powstał pomysł na ten chleb, o czym przeczytacie tutaj .  Od siebie dodam, że chleb jest bardzo smakowity, ma chrupiącą skórkę,  zwarty  miękisz i lekko kwaskowy smak. Nie kruszy się podczas krojenia. Chrupiąca skórka chleba jest ładnie popękana, ale miękisz pozostaje zwarty,  Składniki na zaczyn:  150g zakwasu z mąki orkiszowej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, kasza jaglana, kasza, mielone, wegańskie, ciasto z kaszy jaglanej, chleb na zakwasie, kasza orkiszowa, chleb z ziarnami, ciasto orkiszowe, chleb mieszany, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.