mielone - 47549 przepisów (strona:2136/3170)

Ziarnko do ziarnka. Granola w kawałkach. 193

dużo słów, by w końcu podać to co, najważniejsze - przepis. Zajadajcie na zdrowie! BATONY GRANOLA (Granola bars) 3 szklanki płatków owsianych górskich 1 szklanki płatków żytnich błyskawicznych 1/4 szklanki mielonego siemienia lnianego 1/2 szklanki otrębów /użyłam porzeczkowych/  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cynamonu 1/8 szklanki brązowego cukru (jeśli wolicie słodsze, można dodać więcej) w sumie 2 szklanki

KUCHARNIA
Łowcy Smaków # 1. Dukkah i rzodkiewki z patelni. Wiosenna sałatka 210

zdjąć z ognia.  W czasie, gdy rzodkiewki się podsmażają opłukać liście szpinaku, a awakado pokroić na plastry (grubość wg uznania). Szpinak i awokado rozłożyć na talerzu, posypać świeżo mielonym pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Ugotować jajko w koszulce (gotować nie dłużej niż 3 minuty, aby żółtko zachowało płynność).  Rzodkiewki przełożyć z patelni na wyłożony szpinakiem

KUCHARNIA
Sycylijskie klimaty per l'amore della pasta. Penne ze szparagami i mascarpone 182

Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy serek mascarpone. Delikatnie dokładamy szparagi i całość łączymy z ugotowanym al dente makaronem. Polewamy oliwą i dekorujemy parmezanem. Polecam także sporą ilość świeżo mielonego pieprzu

KUCHARNIA
Rolada z brokułami. 311

Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 brokuł 100 g sera gouda 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka majeranku papryka słodka papryka ostra 2 łyżki oleju sól, pieprz Wykonanie: Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą, paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę. Brokuła zalać wrzątkiem na około 3 min , wyjąć

O kuchni z uczuciem
Ciasteczka orzechowe 149

bardzo kruche, bardzo dobre :)   Składniki: (ok. 40 sztuk) -300 g mąki pszennej -150 g cukru -150 g mielonych orzechów włoskich -170 g margaryny -1 jajko -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: W naczyniu mieszamy mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia i zmielonymi orzechami. Schłodzoną margarynę drobno siekamy i dodajemy do mąki. Następnie rozcieramy ją w placach

KasiekGotuje
Pappardelle z sosem spaghetti i kotlecikami 161

zapraszam do ich zakupu :) Składniki : 300 g makaronu  Pappardelle   Fabijańscy 2 słoiczki sosu spaghetti Łowicz po 520 g 1lub 2  szklanki przegotowanej wody 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duża cebula 3 łyżki przyprawy maggi w płynie vegeta, pieprz do smaku  2 jajka  2 łyżki czosnku granulowanego lub świeżego  olej do smażenia

Sama słodycz i szczypta chili
Pasztet drobiowy 693

wysokiego naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię i obficie posypujemy mielonym pieprzem. Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie z wodą. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni Celsjusza i wkładamy pasztet na około godzinę. Po upieczeniu pasztet jest miękki i kremowy, idealnie rozsmarowuje

Zapiski Młodej Żony
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 205

pancerzyka pomiędzy główką, a ogonkiem. Obraną część nacinamy i wyciągamy przewód, który znajduje się od końcówki głowy. Krewetki smażymy na maśle z czosnkiem, rozgniecioną, suszoną chili i papryką mieloną. Makaron gotujemy al dente. Po odcedzeniu skrapiamy oliwą i wrzucamy na patelnię z wątróbką i grzybami. Mieszamy wszytko podrzucając na patelni. Makaron wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i układamy

BaRepas
Makaron w pesto pomidorowym z tuńczykiem 288

pomidorów suszonych, 1 łyżka kaparów, 2 łyżki ziaren słonecznika, 40 ml oleju rzepakowego, 30 ml oleju z pomidorów suszonych, sól do smaku, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, 30 g startego sera żółtego, listki świeżej bazylii. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Pesto pomidorowe: w blenderze miksujemy pomidory suszone, kapary, słonecznik z dodatkiem olejów. Doprawiamy

Moniki Smakołyki
ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE 245

mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy. Mąkę, proszek

w mojej kuchni
Ciasto Latte 210

trójwarstwowe , mocno kawowe ciasto. Przepis pochodzi z Galerii potraw , Ciasto: 1/4 szkl. cukru 5 jajek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki maku (suchego) 1 łyżka mielonej kawy (suchej) ew. 1-2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 3 łyżki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cappuccino w proszku 1/4 szklanki cukru

w mojej kuchni
Karkówka gotowana i zapiekana z warzywami 142

karkówki 2-3 l wody 2 listki laurowe 2-3 ziela angielskie 3 łyżki soli 1 łyżka pieprzu ziarnistego czarnego 3 ząbki czosnku świeżo mielony czarny pieprz Karkówkę gotować w  garnku z przyprawami do miękkości. Gotowe mięso wyjąć ,odsączyc i pokroić na plastry ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać olej, włożyć cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso

w mojej kuchni
Brzoskwiniowy smak lata---orzechowy biszkopt 202

nią drugi płat biszkoptu.Na drugim blacie rosmarowana zostałą masa kajmakowa-można inną-i położona bita śmietana . ,Na to wszystko trzeci płat biszkoptu i brzoskwinie -własnej roboty-a całość posypana mielonymi orzechami..SMACZNEGO

w mojej kuchni
SCHAB z garnka rzymskiego 203

/2014/02/schab-z-garnka-rzymskiego.html SKŁADNIKI: --- 1 ,5 kg schabu ---  2 płaskie łyżeczki soli himalajskiej i pół łyżeczki soli morskiej --- 1,5 łyżeczki miodu --- 1 płaska łyżeczka pieprzu prawdziwego --- 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej kolendry --- 1/2 łyżeczki kminku --- 2 ząbki czosnku-dałam suszony 2 łyżeczki --- 1 łyżka majeranku --- 2 liście laurowe --- 2 łyżeczki lawendy

w mojej kuchni
Kotlety z kalafiora 141

płaska łyżeczka soli                            1/2 łyżeczki pieprzu mielonego           5 łyżek bułki tartej + do obtaczania kotletów---u mnie kasza kukurydziane ,lub otręby ,bo nie używam bułki tartej 1 łyżeczka maggi olej do smażenia

w mojej kuchni